Мнения за тази обява?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MaUsA
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.8 RH 1988g

Re: Мнения за тази обява?

Мнениеот MaUsA » Съб 03 мар 2012 15:20

сериозен автомобил със сериозен мотор но подръжката удря в кръста а на тази криза за да си го караж за ежедневка трябва да си ебаси и мазохиста :?

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 03 мар 2012 16:27

http://futurauto.mobile.bg/

тая автокъща кола над 150 000километра няма ... баси и новите запазени коли... :mrgreen:

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Съб 03 мар 2012 16:36

Те над 150к не ги вземат mhihi :063: Какво значение има пробегът,ако колата е гледана добре и правилно? И на 200-250к има запазени коли, и под 100к има морги - въпрос на поддръжка и експлоатация е, какво толкова се впечатлявате. Одометърът е за да гледаш кога ти е за смяна маслото, нищо повече.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 03 мар 2012 16:43

Cern Swiss написа:Те над 150к не ги вземат mhihi :063: Какво значение има пробегът,ако колата е гледана добре и правилно? И на 200-250к има запазени коли, и под 100к има морги - въпрос на поддръжка и експлоатация е, какво толкова се впечатлявате. Одометърът е за да гледаш кога ти е за смяна маслото, нищо повече.

Не само, има и много коли на 400-500 000км които са в по-добра кондиция от такива на 100 :012:

Потребителски аватар
nikolov_ms
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот nikolov_ms » Съб 03 мар 2012 18:27

[quote="genuine lover"]Благодаря на всички за искрените и полезни мнения!...Сега малко да обясня.

Колата няма да бъде ежедневна.Може да звучи тъпо и смешно,но за мен тази кола е спортна.И както хората с коли 300-600коня,си имат ежедневни коли,така и аз си имам АБД с газ.Разхода най-малко ме бърка.Колата ако ще се взима е изцяло за кеф и за бъдещ турбо проект.Най-важна за мен е основата.Тоест,това че е 4х4,голяма кубатура,с много екстри.Перфектната за мен бърза "стрийт" кола.Няма да се ходи с нея на работа,така че едва ли,ще се кара всеки ден,ако не и през ден.Сега подръжката.Тя вече ме интересува,защото няма как да върви и да ми е кеф ако не я поддържам.Може да дадете примерни цени на най-често сменяните части(само ако сте сигурни).Имам въпрос:Има ли разлика на първите модели спрямо последните?Както 1.8Т ,който първо е с жило и по-малка турбина(АГУ),после "drive by wire" и по-голяма турбинка. "Ве" шестака се оказа,че е 10.1999г.Когато споменах на човекът от моргата,че искам да се провери в сервиз,той каза,че няма как да остави моргата без човек през деня,но няма проблем да се провери на място с ВАГ-КОМ.Човек на който имам доверие ще я оглежда евентуално,но все пак искам и аз да я огледам,така че може да ми кажете какво точно да гледам?Какви характерни проблеми излизат при тези модели?

Сега да се върна на паричките!
Сметките които аз си направих като първоначални разходи са(попълнете или ме поправете ако бъркам) :beer :

Кола-6800(макс.)
ГО-300
Репатрак-50
Регистрация-80
Каско-500
Данък-300
Масло(+халдекс)-?
Верига-?
Филтри-?
Съединител-?
.....
....[/quot

Добави към сметките: :shock
Кола-6800(макс.)
ГО-300
Репатрак-50
Регистрация-80лв.номера +еко такса70-100лв.
Каско-500лв
Данък-472лв
Масло(+халдекс)- 240лв
Верига-?Дано не е за смяна(около 1500лв)
Филтри-70-100лв
Съединител-?(включил съм феродов диск в парите за веригата)И без това се свалят скоростите:)
Гуми 4броя щото са на балатум -800лв.(ако са 16ки)
Акумулатор щото сигурно е заминал -170лв поне.
Фарове 2бр и те са на буркани единия тъмен другия полусветъл.
Да се надяваме че по окачването няма сериозни повреди(Амортисьори,дискове накладки,тампони)
Пране на салона щото и там си личи как са омазани.

Като изключим неприятното първоначално изваждане колата е приятна за каране.
В ниските върви сравнително леко понаварвява,но не очаквай кой знае какво.
За разхода под 15 градско забрави.
Ако ще я караш малко няма да ти е проблем.
Но все пак оставам на позиция,че не е удачна за България,ако се кара почти всеки ден.(Застраховки,данъци,поддръжка,разход).

Ти си решаваш в крайна сметка,ако те кефи я вземи. :beer

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Съб 03 мар 2012 19:40

Щом е 4х4 съединителят ще е цифра от няколко хиляди.На служебния Форд Рейнджър от Мото Пфое искат към 5000 scare за смяна на съединителя комплект.А го хвърли на 70000 км.Много зависи как е карана.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”