Относно КАТ и призовките по пощата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно КАТ и призовките по пощата
колеги и на мен ми дойде от пощата че имам писмо за получаване отидох и се оказа че е електронен фиш за превишена скорост с 21км съм превишил глобата е 100лв ако се плати в 14 дневен срок е 70лв дадена е сметката за превеждане на сумата въпроса ми е трябва ли да се ходи до кат или само се превеждат парите по сметката
danaildel4ev написа:колеги и на мен ми дойде от пощата че имам писмо за получаване отидох и се оказа че е електронен фиш за превишена скорост с 21км съм превишил глобата е 100лв ако се плати в 14 дневен срок е 70лв дадена е сметката за превеждане на сумата въпроса ми е трябва ли да се ходи до кат или само се превеждат парите по сметката
Същото нещо го имам и аз, но какво има на него.
Дойде ми писмо със снимка по пощата. Акта е за скорост 71км, при влизане в населено място.На снимката има разминаване и скоростта, която е написана е 74км. Има ли възможност да бъде обжалван за това разминаване? Ако има някой запознати, ще бъда благодарен да чуя мненията ви.
П.С. Допуснъл съм грешка, превишаването на скороста е 21км, при ограничение 50км. Т.е съм карал със 71км в населено място.
Последна промяна от gelev на Съб 03 мар 2012 16:56, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
maxpayne написа:Мисля, че идеята беше следната: ако ти си дал колата на някого трябва да го доведеш на него да му бъде връчено НП (или както пише в цитата да дадеш неговите данни заедно с копие от книжката). Това ще означава въпросния човек да се съгласи, че той е карал колата. Ако кажеш "ми не знам кой е", а в същото време колата не е докладвана за открадната - ти гориш. Което е разумно, защото в крайна сметка не е нормално да не можеш да кажеш на кой си дал колата или ако я даваш на всеки сульо и пульо проблемът си е твой. Ако колата е служебна - работодателят, тоест собственикът, поема глобата, а точки взимат на водача. Вече дали работодателя ще си иска парите от работника са си вътрешнофирмени правила. Това си спомням от дискусията по въпроса, но как точно е нормативно уредена и от коя дата - не мога да коментирам.
п.п. ето точно такъв казус със служебна кола се споменава тук:
viewtopic.php?p=3230888#p3230888
И ако колата е на името на фирмата, а е минала на червено и трябва да се взимат точки, какво правим? На фирмата ли ще вземат точки от книжката?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”