Боза под капачката за масло на Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Re: Боза под капачката за масло на Пасат Б4

Мнениеот Mish87 » Съб 03 мар 2012 19:48

snupeca написа:Всъщност не винаги е задължително да ги смеси, за да е отишла гарнитура - просто по-често срещания вариант е това :mrgreen: НО щом не ти пада антифриза дишай спокойно.

Откакто съм го сипал миналата зима, тази година само източих в началото на сезона, около литър и долях остатъка (1 литър концентрат) и си го държи на MAX. Е, беше малко над максимума като го сипах, сега е на чертата точно, но не мисля че за 3 месеца тая загуба е фатална, или да е проблем :)

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 03 мар 2012 19:50

Mish87 написа:Колеги много ама много се извинявам, чел съм за подобни проблеми, но не намирам точната тема... просто не я откривам. Проблема (може би от самото начало е ясен от заглавието), реших да си погледна маслото. На щеката добре добре 1-во вадене. 2-ро вадене - някакво петно... Отвих капачката на маслото - бозицааа scare . Погледнах антифриза - MAX. Погледнах и вътре в казанчето - нищо нередно според мен. Питането ми е, говорих с майстор които каза да я "изпъна" малко на дълго с около 80-90,да качи и температура около 80 градуса, и после ще види какво ще прави. Попитах и баща ми, той каза че е конденз и че няма проблем. Говорих и с колеги - тяхното мнение е че е гарнитура на главата. Иска ми се бащата да е най - прав, и да е просто скапан конденз, а не нещо за което да влизам в бокса. Питам и вас някой да подаде някоя идея... ще съм благодарен

карай си колата и не се занимавай с глупости,на къси разстояния през зимата така се получава

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Съб 03 мар 2012 19:51

rokera671 написа:Получава се от каране на къси разстояния и не добро масло.

Аха. Карам я само до работата и обратно т.е. 15 км на ден а и масло долях че нямам как да го сменя сега а и съм вече може би 12 500км. И него ще го хакна тия дни (надявам се) че все пари не стигат за моя приятел :cry:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 03 мар 2012 19:56

Човек ,ти не си виждал боза!На слунебният бус 2,5 бензин ,бях минал доста повече километри и се кара на къси разстояния.Като взе майстора да събира бозата от капачката направи една купчинка.А пък машината е в супер здраве!

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Съб 03 мар 2012 20:05

rokera671 написа:Човек ,ти не си виждал боза!На слунебният бус 2,5 бензин ,бях минал доста повече километри и се кара на къси разстояния.Като взе майстора да събира бозата от капачката направи една купчинка.А пък машината е в супер здраве!

Явно не съм. Откакто съм с книжка вече 6 години, карам служебни коли, и от 2 години мойто Шлепи. Каквото знам го знам или от бащата, или от всички вас. Това което каза за майстора и чистенето ме подсети - как да изчистя тая гняс. Да махам ли капака или?!

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 03 мар 2012 20:16

Mish87 написа:Явно не съм. Откакто съм с книжка вече 6 години, карам служебни коли, и от 2 години мойто Шлепи. Каквото знам го знам или от бащата, или от всички вас. Това което каза за майстора и чистенето ме подсети - как да изчистя тая гняс. Да махам ли капака или?!

Шлепи.. mhihi Т'ва беше добро.. ама друго си е комби - още по-голямо Шлепи :mrgreen:
И така - ако сваляш капака ще правиш и гарнитурата му - аз не ти препоръчвам това упражнение, защото е съмнително дали ще попаднеш на свястна, и дали няма да имаш капак като градинска лейка след 500-1000км mhihi Лятото го изчиства с каране това :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 03 мар 2012 20:20

Не бой се колега. От конденз и каране на къси разстояния се получава така. При мен го има също, тъй като я карам доста на къси дистанции. Свали и виж маркуча да не е позапушен с тая майонеза и го почисти. Миналата седмица пак почиствах, че се беше позадръстила, направо вода имаше вътре, освен майонезката.

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Съб 03 мар 2012 20:20

snupeca написа:
Mish87 написа:Явно не съм. Откакто съм с книжка вече 6 години, карам служебни коли, и от 2 години мойто Шлепи. Каквото знам го знам или от бащата, или от всички вас. Това което каза за майстора и чистенето ме подсети - как да изчистя тая гняс. Да махам ли капака или?!

Шлепи.. mhihi Т'ва беше добро.. ама друго си е комби - още по-голямо Шлепи :mrgreen:
И така - ако сваляш капака ще правиш и гарнитурата му - аз не ти препоръчвам това упражнение, защото е съмнително дали ще попаднеш на свястна, и дали няма да имаш капак като градинска лейка след 500-1000км mhihi Лятото го изчиства с каране това :да:

Значи за сега няма да барам :applause: А за Шлепитата - в гаража има тамън две. Моя и на татко. Ама неговото е по - шукар. Климатроника, ел. пакета, спалня :lol: Моя е прост Шлеп :D

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Съб 03 мар 2012 20:21

stefan4o написа:Не бой се колега. От конденз и каране на къси разстояния се получава така. При мен го има също, тъй като я карам доста на къси дистанции. Свали и виж маркуча да не е позапушен с тая майонеза и го почисти. Миналата седмица пак почиствах, че се беше позадръстила, направо вода имаше вътре, освен майонезката.

И друг колега го спомена. Маркуча които излиза от капака и отива към моното ?!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 03 мар 2012 20:22

Mish87 написа:
stefan4o написа:Не бой се колега. От конденз и каране на къси разстояния се получава така. При мен го има също, тъй като я карам доста на къси дистанции. Свали и виж маркуча да не е позапушен с тая майонеза и го почисти. Миналата седмица пак почиствах, че се беше позадръстила, направо вода имаше вътре, освен майонезката.

И друг колега го спомена. Маркуча които излиза от капака и отива към моното ?!

Баш за него говоря и аз :beer

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Съб 03 мар 2012 20:25

Утре като ида на работа ще се вдига капака. :beer Черпя всички с виртуална бира :beer mhihi

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 03 мар 2012 20:50

:lock:

Върни се в “Passat”