карбуратор за голф 3
-
golf4oto
- Автомобил:
- Двигател:
карбуратор за голф 3
пускам същата тема понеже някои я зяклучи въпроса ми е дали е възможно на голф 3 1800куб 90коня поно да се сложи само карбуратор като на пример на алфа ромео 33 1300куб С карбуратор мерси предварително
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: карбуратор за голф 3
Няма къде да му сложиш механична бензинова помпа, а с електрическа не става.
А най-голямата тъпотия е да минаваш от моно на карб, ама ти явно си знаеш по-добре.
И какво си налепил тия снимки, виждали сме ДВГ...
А най-голямата тъпотия е да минаваш от моно на карб, ама ти явно си знаеш по-добре.
И какво си налепил тия снимки, виждали сме ДВГ...
Последна промяна от Cern Swiss на Съб 03 мар 2012 20:39, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Cern Swiss написа:Няма къде да му сложиш механична бензинова помпа, а с електрическа не става.
Сериозно ли не става? Аз как карам вече 3-та година така? Да не говорим, че помпа с налягане 0.5-бар има и електрическа (примерно от ЗАЗ, гледам в нета има и някакви на Пиербург)
Всичко може, стига да знаеш как
Във форума имаме много виден майстор, който опита и пак си върна моното. Адаш, появи се, ако четеш тая тема 
Последна промяна от stefan4o на Съб 03 мар 2012 20:41, променено общо 1 път.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
И как регулираш нивото на горивото в карба? не ми казвай с външен регулатор, щото е несериозно.
Щото електрическата подава постоянен дебит и налягане, а механичната - според оборотите (както иска карба).
Щото електрическата подава постоянен дебит и налягане, а механичната - според оборотите (както иска карба).
Последна промяна от Cern Swiss на Съб 03 мар 2012 20:41, променено общо 1 път.
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Cern Swiss написа:Няма къде да му сложиш механична бензинова помпа, а с електрическа не става.
Това му е най-малкия проблем а и с електрическа пак става! Какви ли не помпи има! Всичко става,това е машина.По-проблемен ще е колектора за този карб да се намери,или преходник някакъв да се мисли.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Колектор става от 2ка 1,8 карб.
- stefan4o
Cern Swiss написа:И как регулираш нивото на горивото в карба? не ми казвай с външен регулатор, щото е несериозно.
Много лесно. Излишния бензин отива в резервоара. Просто излишното гориво си се врътка
Последна промяна от stefan4o на Съб 03 мар 2012 20:44, променено общо 1 път.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Това е несериозно и опасно, всеки един момент може да ти прелее карба, но щом така мислите - карайте си.
- stefan4o
Как точно ще прелее? При положение, че бензинът си ходи обратно в резервоара. За 3 години все трябваше да прелее
Плюс това, както вече споменах си има помпи на половин бар, колкото са и механичните 
Последна промяна от stefan4o на Съб 03 мар 2012 20:47, променено общо 1 път.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Щом те кефи, карай си така. Аз не бих. Всичко останало става за карб. С друга помпа с по-ниско налягане е вариант, но пак не е оригиналдЪ...
- stefan4o
То е ясно, че не е оргиналдъ. Честно казано предпочитам ел.помпата дори и на карбуратор, понеже го няма подкачването на гориво като при механичната, пали много по-лесно и т.н. Но това си е лично мое мнение и предпочитание 
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък предпочитам механична (ама читава!), защото доставя на карба адекватно количество гориво според нуждите му и оборотите. Но пак е въпрос на личен избор.
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Между другото има автомобили карбуратор с електрически помпи-заводски!Доста от старите японски автомобилчета са така,Хонда N600 примерно! Ясно е,че колектора от двойка,ще стане на главата на тройката,въпроса е да намери колектор на който ще пасне искания от него карб.Макар,че ако не слагаш двойка Вебери,не виждам смисъл...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Cern Swiss написа:И как регулираш нивото на горивото в карба? не ми казвай с външен регулатор, щото е несериозно.
Бе ти у ред ли си? Сериозно ли мислиш, че на карбуратора помпата му дозира горивото, в зависимост от оборотите? Карбуратор виждал ли си? Знаеш ли какво е поплавкова камера, поплавък, клапан?
До автора - става карбуратор, защо искаш да го сложиш?
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Чичка, ай по-полека с тона, а?
Само ти ли ги бараш карбовете викаш?
Да не повярваш, виждал съм. И когато съм си ръчкал карба на Ладата преди 25+ години, ти сигурно си бъркал в носа.
И кое според теб регулира колко гориво ще стигне ДО карба, ако не оборотите, които натискат палеца на помпата? Сигурно поплавъка и иглата викаш, а? Ако не я натиска нещо тая помпа, поплавъкът или иглата ще ти докарат гориво
Да не повярваш, виждал съм. И когато съм си ръчкал карба на Ладата преди 25+ години, ти сигурно си бъркал в носа.
И кое според теб регулира колко гориво ще стигне ДО карба, ако не оборотите, които натискат палеца на помпата? Сигурно поплавъка и иглата викаш, а? Ако не я натиска нещо тая помпа, поплавъкът или иглата ще ти докарат гориво

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”