карбуратор за голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: карбуратор за голф 3

Мнениеот muns61 » Съб 03 мар 2012 21:28

Cern Swiss написа:Чичка, ай по-полека с тона, а? :evil: Само ти ли ги бараш карбовете викаш?
Да не повярваш, виждал съм. И когато съм си ръчкал карба на Ладата преди 25+ години, ти сигурно си бъркал в носа.
И кое според теб регулира колко гориво ще стигне ДО карба, ако не оборотите, които натискат палеца на помпата? Сигурно поплавъка и иглата викаш, а? Ако не я натиска нещо тая помпа, поплавъкът или иглата ще ти докарат гориво :screwy

Да бе, четох, че и рали автомобили си пипал. Ама на сън...
Кефиш ме, сериозно! Винаги съм си падал по клавиатурни специалисти.
Я обясни на нас невежите как точно работи механична бензинова помпа и как дозира горивото.

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Съб 03 мар 2012 21:32

Някъде да съм написал, че помпата дозира горивото - я ми покажи?
А какво съм барал е моя работа, но са неща, които и 2 живота няма да помиришеш.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 03 мар 2012 21:42

Ай кажи какво си барал,та да чуем и ние,понеже ние тук и аз в частност с някакви безинтересни неща като Астън Мартин,Де дион Бутон,Триумфи,Поршета,Кадилаци,Ферарита,Бентлита,формула джуниър,формула 5,формула 3,класическа формула 1 от 70-те се занимаваме и ни е скучно...
Пък и не разбираме... Тая игла в карба затваря като я бутне поплавъка,поплавъка от своя страна се вдига като се вдигне нивото в поплавъковата камера,излишното гориво се връща през тройника(в общия случай)в резервоара!Ако помпата сама по себе си определяше колко гориво да постъпи в карба,на високи обороти на празен ход или щеше да прелива,или направо да гасне,или пък да работи нормално и като тръгнеш да редиш скорости да глъхне поради недостиг на гориво в зависимост от това каква е помпата!Работата на помпата е да осигури нужното гориво за карба във всички работни режими на мотора,оттам нататък нейната функция се изчерпва!
Не е зле човек да си мери приказките понякога,важи за всички!

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Съб 03 мар 2012 21:50

Четете избирателно - като дявол евангелие.
Попитах и чичката, ама не каза - къде съм писал, че мех. помпа дозира горивото? Само написах, че според оборотите ДОСТАВЯ различно количество, за разлика от електрическата.
А относно какво съм барал - е парогенератори не съм, там печелиш mhihi :063: Не мисля, че е място да си мерим пи***салките.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Съб 03 мар 2012 21:55

Кофти е да говориш кой какво ще пипа или няма и след два живота,не мислиш ли?Абе няма значение какво е пипал! Както и да е.Да,последното е вярно,количеството се мени спрямо оборотите,но не виждам каква връзка има това,при положение,че излишъка се връща в резервоара?Да не забравяме че има и помпи на по 0.5 бара. И въобще не ми е ясно как винаги се стига до това кой какво е пипал и какво може и тн,тук сме за да споделяме знания и да търсим решения на проблеми!.Целта на форума не е мерене на... :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Съб 03 мар 2012 21:58

Връзка има дотолкова, че той няма да си обслужи както трябва карба, няма да му смени 20-годишните гарнитури, няма да му прегледа поплавъка и иглата и като го надуе помпата на 1,2 бара ще текне като лейка и може да се палне като факла. Ама нека пробва, не е моята кола това.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Съб 03 мар 2012 22:03

Е то затова ще има друга тема,каква помпа да се вземе и тн... Един ремонтен комплект и си в джаза-когато се прави нещо-то се стремим да осигурим нормални работни параметри за него! Механичните помпи осигуряват 0.2-0.3 бара,това е самата истина и за това си прав-просто преди да действа човек трябва да се интересува-затова е и форума! :beer

golf4oto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf4oto » Нед 04 мар 2012 15:34

Колеги не съм пуснал темата да се карате а до колкото за желанието ми да мина на карб. Е че голфа гори 13/100км и малко отгоре а пък карб. Си го настройваш и се надявам да спадне и разхода и да се подобри и ускорението

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 04 мар 2012 15:36

Много са причините за такъв разход. Плюс това в някои режими на работа тоя разход може да е съвсем нормален. За разход на бензин ли говорим? Ако карбът не е читав или настроен правилно тоя разход 13/100 може да ти се стори като икономичен :Mr Green Fun
Към автора - когато човек има проблем с колата си, е редно да го опише възможно най-подробно, а не да започва от смяна на моно с карбуратор mhihi

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Нед 04 мар 2012 16:03

Пък и да минеш на карб читаво и безопасно - 300лв. няма да те оправят. Които инвестирани правилно в диагностика и ремонт на моното, ще се избият за няколко месеца. Моното е по-добър вариант (според мен!), но ако си решил да минаваш на карб - твоя воля.

golf4oto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf4oto » Нед 04 мар 2012 16:05

Разхода е на бензин а колата има и газ колата се кара 80 и на места 100 а на газ различно 10/или 14 по някога 9 има и случеи да е и 7/100 пък и ся колата и със 100 не може да върви но за този проблем съм писъл друга тема (golf 3 gubi mo6tnost) ако някой може да помогне да пише

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Нед 04 мар 2012 16:17

Ми като има газ, какво те притеснява колко гори на бензин? Нали само палиш и обръщаш? Дай 20-30лв. на някой майстор да ти настрои добре газовата и си свиркай, не се вкарвай във филми.

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Нед 04 мар 2012 22:06

Cern Swiss написа:Ми като има газ, какво те притеснява колко гори на бензин? Нали само палиш и обръщаш? Дай 20-30лв. на някой майстор да ти настрои добре газовата и си свиркай, не се вкарвай във филми.

Определено е прав колегата 8) и аз вчера сам си сложих газово, и стана филма, че и на бензин почна да не върви, повече от 4500 оборота не мога да задържа, и почнаха да падат след 4, 5 секунди, оказа се, че гарнитурата пуска въздух, между дросела и газовото. Опитай други варианти ! Гарнитурата беше хартиена, сега е с маслоустойчива гума !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”