Аз не мога да разбера нещо ти искаш ли да влезеш при нея или не.В смисъл не да я биеш а да се разберете.Не знам в София как е с ключарите, но на мен какво ми се случи преди една година.Вратата ни е блиндирана метална с топка отвън , излизаме цялото домочадие,детето реве ние сме с хиляда чанти и т.н. На жена ми ключа е вътре в патрона отвътрешната страна на вратата излизаме тръшкам вратата и познай какво се случи , няма отваряне моя ключ не влиза защото нейния е от другата страна.Чудих се какво да правя вратата няма разбиване пък и струва 1500 лв.Отидох в едно ключарско ателие,обясних им за какво става въпрос и те ми се изсмяха.Дойде момчето с мен до вратата и след 1 минута отвори.Попитах го това законно ли е и всяка врата ли може да отвори,познай какъв беше отговора."Почти" но досега нямал проблеми.
Така чеее идеята ми е вземи няколко твой дебеловрати приятели , един ключар и иди се разбери с нея.Не се излагай.Няма да я изхвърляш но няма и да си тръгваш.Разбери се какво ще правите и така ако трябва си направи някакъв анекс към договора и я накарай да подпише и ако иска да продължи да живее там да си плати сметките.
УСПЕХ ще чакам развръзката с интерес !
некоректни наематели кв. Лозенец, София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Re: некоректни наематели кв. лозенец София
Е вече се събраха 2 (две) смислени мнения в тема от 6 страници
Това ми изглежда най-полезно в случая.
При всички случаи ще трябва адвокат и добре обмислени действия
Щом има и други потърпевши, ще е доста по-лесно ако обедините.
При повече потърпевши може да я вкарате и в затвора, което ще ви даде шанс да си върнете поне част от парите.

Това ми изглежда най-полезно в случая.
555 написа:Има и трета причина. И тя е, че по Закона за съдебната власт прокуратурата има право да "предприема действия за възстановяване в бързи и неотложни случаи на самоуправно нарушени права". Тя предприема тези действия вън от наказателната процедура. Така прокурор може да издаде постановление, с което да нареди на полицията да окаже "спешно съдействие за възстановяване на самоуправно нарушеното фактическо положение".

При повече потърпевши може да я вкарате и в затвора, което ще ви даде шанс да си върнете поне част от парите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега тоя форум е 50 000 ,има и други форуми например там на футболните запалянковци направи си едно сканиране на договора обясни го и в другия форум и дай адреса си каде ти е апартамента и тогава няма да има никакво само управство ти просто си споделил твоята случка и някои добри самаряни са отишли да раздадат правосъдие както се случи у катуница па ходи ги търси после тея хора от 100 000 потребители 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
group® написа:Е вече се събраха 2 (две) смислени мнения в тема от 6 страници![]()
Това ми изглежда най-полезно в случая.555 написа:Има и трета причина. И тя е, че по Закона за съдебната власт прокуратурата има право да "предприема действия за възстановяване в бързи и неотложни случаи на самоуправно нарушени права". Тя предприема тези действия вън от наказателната процедура. Така прокурор може да издаде постановление, с което да нареди на полицията да окаже "спешно съдействие за възстановяване на самоуправно нарушеното фактическо положение".
Точно това обаче не е полезно, поради давност

http://www.segabg.com/article.php?id=00 ... ctionid=25
Съответният текст е отпаднал от Закона за съдебната власт още през 2007-ма, след цирковете с мерките срещу самоуправството в православната църква

Иначе...верно си требе адвокат...и/или добре обмислени действия

И аз се включвеам със същият проблем , само че аз си закупих апартамент с наематели,на които им обясних ,че могат да останат в жилището един месец (до края на март 2012),но трябва да подпищат договор ,срочен за 1 месец.Обаче те отказаха да подпищат каквото и да било , а нямат писмен договор и със предишните собственици и не на последно място тези са ми непознати и не ми се и представят.
Подал съм вече жалба в полицията и в прокуратурата и ако няма резултат до няколко дни ще оттегля жалбите и съм подготвил група приятели с които да изхвърля обитателите на жилището , пък ако имат смелостта нека ме съдят за самоуправство, те нямат никакви документи доказващи че имат или са имали право да влизат в имота,нямат и адресна регистрация за този имот, всъщност те в момента извърщват самоуправство. След малко отивам да им спря тока ,защото ги предупредих за неплатена сметка,изчаках три дни и тя още не е платена така че не ми остава избор.
Подал съм вече жалба в полицията и в прокуратурата и ако няма резултат до няколко дни ще оттегля жалбите и съм подготвил група приятели с които да изхвърля обитателите на жилището , пък ако имат смелостта нека ме съдят за самоуправство, те нямат никакви документи доказващи че имат или са имали право да влизат в имота,нямат и адресна регистрация за този имот, всъщност те в момента извърщват самоуправство. След малко отивам да им спря тока ,защото ги предупредих за неплатена сметка,изчаках три дни и тя още не е платена така че не ми остава избор.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Следя темата с интерес. За 6 странци писане и вайкане от страна на иванчо (моите уважения), не ми стана ясно,а и на другите предполагам, какви са отношенията му със наемателите на апартамента. Така и не видяхме договора за наем, нитополучихме инфо поне за клаузите. Така на иванчо не може да се помогне дори и при най добро желание, с излючение на "що не я изхвърлиш тая и т. Н.
Затова сигурно и адвокатите тук още не са се намесили.
Иванчо, ако искаш помощ - дай договора да се види. Има адвоати тук има препатили, само като се види договора може да се каже мнение. Другто е разказ по картинка.
И малко и от мен свободни съчинения, в духа на темата.
Има нещо неясно в цялата работа. Ако договора наистина е изтекъл няма нищо по лесно от това иванчо да отиде пред апартамента и да се обади в полицията че вътре има крадец и е счупена бравата. Носи си нотариалтия акт ако трябва, адресната регистрация на този адрес и готово. Идват полицаите - уссановяват незаконно проникване в апартамента арест и хайде.
Тази моя схема няма начин да не пролаботи, защото портивното означава че всеки бивш ваш наемател може да дойде у вас и да ви обере и вие нищо да не може да направите.
Проблема на иванчо е в договора, а не в наемателката (очевидно мошеничка)
Иванчо, ако искаш помощ - дай договора да се види. Има адвоати тук има препатили, само като се види договора може да се каже мнение. Другто е разказ по картинка.
Има нещо неясно в цялата работа. Ако договора наистина е изтекъл няма нищо по лесно от това иванчо да отиде пред апартамента и да се обади в полицията че вътре има крадец и е счупена бравата. Носи си нотариалтия акт ако трябва, адресната регистрация на този адрес и готово. Идват полицаите - уссановяват незаконно проникване в апартамента арест и хайде.
Тази моя схема няма начин да не пролаботи, защото портивното означава че всеки бивш ваш наемател може да дойде у вас и да ви обере и вие нищо да не може да направите.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не разбрах колегата изобщо говорил ли е с адвокат?!
Отделно от всичко изписано, спирането на тока, което Ваското предложи, е напълно законно и никой не може нищо да ти каже. Договорът за доставка на ел. енергия е с титуляр собственика на имота и никой не може да му каже как да действа в изпълнение на едни гражданско-правни отношения, по които наемателят не е страна.
Отделно от това, наистина самоуправството е престъпление и подлежи на преследване от закона. Не опитвайте нищо, което може да ви навлече проблеми.
За другите възможни начини не става с писане по форуми. Отделно от това, трябва предварително да решите посоката, в която ще се действа и всички следващи действия да са съобразени с този предварителен план.
Отделно от всичко изписано, спирането на тока, което Ваското предложи, е напълно законно и никой не може нищо да ти каже. Договорът за доставка на ел. енергия е с титуляр собственика на имота и никой не може да му каже как да действа в изпълнение на едни гражданско-правни отношения, по които наемателят не е страна.
Отделно от това, наистина самоуправството е престъпление и подлежи на преследване от закона. Не опитвайте нищо, което може да ви навлече проблеми.
За другите възможни начини не става с писане по форуми. Отделно от това, трябва предварително да решите посоката, в която ще се действа и всички следващи действия да са съобразени с този предварителен план.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
drmilendd написа:Следя темата с интерес. За 6 странци писане и вайкане от страна на иванчо (моите уважения), не ми стана ясно,а и на другите предполагам, какви са отношенията му със наемателите на апартамента. Така и не видяхме договора за наем, нитополучихме инфо поне за клаузите. Така на иванчо не може да се помогне дори и при най добро желание, с излючение на "що не я изхвърлиш тая и т. Н.
Е аз пък разбрах че има изтекъл вече договор,с клауза за предизвестие от двете страни за прекратяването му със срок 1 месец.Тая схема на изпълнение може да се обърне веднага на обратно,ако наемателката е регистрирана на този адрес/което е вероятно,понеже е законно настанена/.Много ще ми е интересно какво ще се случи тогава,когато въпроната особа извади документ със постоянен адрес ностоящия.За мен естествено в момента самоуправство употребява тя,но със всеки грешен ход от страна на хазяина може да стане оратното.
Да иде при адвокат,разбираш от имотни спорове.Миналата година се измениха законите,аз ще дам примерни подточки с които може да се влезе в имота с цел ремонт примерно,подмяна на оббщи тръби,канализация и т.н.Както писах по рано няма нищо по-лесно от това,да се направи сърание или да се реши с домоуправитела,че трябвада се влезе в апартмента,да се подменят някои ОБЩИ възли като захранващи тръби примерно,укрепване на тераса и т.н.Закона в това отношение защитава общия глас и в частност този на собственика.Така че влизането като грижа отпада,остава план за след това,а именно като идея от мен-смяна на патрона,изваждане на входната врата с цел подмяна и други всякакви идеи.
Закон за управление на етажна собственост:
раздел 2:права на собствениците,ползвателите и обитателите
чл.5(3) (Нова - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Когато между собственика и ползвателя не е уговорено друго и има разногласие между тях, в гласуването участва собственикът.
Задължения на собств,ползватели и обитатели:
чл.6.(8) изпълняват решенията на органите на управление на етажната собственост;
чл.9 и 10 гласят,че трябва да се заплащат разходите за управление,поддържане и ремонт
12. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) осигуряват достъп в своя самостоятелен обект или в част от него за извършване на необходимите проучвателни, проектни, измервателни, строителни и монтажни работи, свързани с поддържане, ремонт, реконструкция, преустройство или обновяване на общи части или на други помещения и за проверка на състоянието на инсталациите и на конструктивните елементи на сградата;
По надолу виждаме,че домоуправитела има власт
чл.38 от раздела за изпълнение решенията на общото събрание
(2) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Когато собственик, ползвател или обитател не изпълни решение в определения срок, председателят на управителния съвет (управителят) може да подаде заявление за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 410, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс. Към заявлението се прилага препис от решението на общото събрание.
Чл. 41. (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собствениците или сдружението се представляват пред съда от председателя на управителния съвет (управителя) или от упълномощено от тях лице, съгласно разпоредбите на чл. 23, ал. 3 и 4.
С две думи,аз не разбирам от право но съм чувал някои неща които ще споделя.Порових из нета и това е резултата за 10 мин.,представете си за времето на съществуване на тази тема кво можеше да се направи.Та да обобщя
Прокуратурата май вече няма власт за такива отношения,и те се уреждат с гражданско процесуалния кодекс.В конкратния сучай това значи дела...И пак според мен в конкретния случай трябва да се ползва силата на общото събрание на входа,където човека да си изложи проблема,събранието да реши,че самонастанилия се трябва да се маха,или пък че трябва да се ремонтира съответното жилище,да се провери за теч/примерно се плаща много обща вода и искат да проверят състоянието на тръбите и водомера/.Ангажиран с тези решения е домоуправитела/трябва да се обработи,а ако не му се занимава да упълномощи нашия човек/.Пак по закон,той трябва да предупреди/писмено/ ползватела 1 месец предварително,че трябва да осободи жилището/или че трябва да се влезе за ремонт/
Много ми е интересно,ако се пусне жалба от входа,че жената с нещо пречи/на плаща наем например,който трябва на собственика за да заплати част от общ ремонт/ и в последствие домоуправитела отиде да я гони и извика полицията за да помогнат за осъществяване на общото решение,какво точно ще се случи?Този е въпроса който трябва да се отнесе до адвокат,защото по новите закони входа е един вид АД и решенията на управителния съвет са окончателни и би трябвало закона да помага за тяхното налагане.Всичко това е напълно законно,просто автора трябва да обработи комшиите и да действа.Никакво самоуправство не може да се приложи към общо решение,докато при еднолично не се знае знае ли се.Дано съм помогна с тези мои разсъждения,пак казвам че всичко е взето от нета и въпроса но изложен в моята форма трябва да го прегледа адвокат.
-
- Контакти:
Договора изтекъл ли е или е с опция за преминаване в безсрочен? Ей това е разковничето. Ако е станал безсрочен - адвокат. Ако е изтекъл - полиция и обвинение в незаконно проникване. Не може да няма (изтекъл) договор и иванчо да не може да влезе и да си ползва апартамента. Значи нещо в договора куца.
drmilendd написа:Договора изтекъл ли е или е с опция за преминаване в безсрочен? Ей това е разковничето. Ако е станал безсрочен - адвокат. Ако е изтекъл - полиция и обвинение в незаконно проникване. Не може да няма (изтекъл) договор и иванчо да не може да влезе и да си ползва апартамента. Значи нещо в договора куца.
Договора е изтекъл и си е съвсем нормален. Няма опция да се поднови автоматично. След изтичането му съм взел един наем което се води че съм го бил подновил (това не съм го знаел а и как да не взема наем като имам да плащам 2000лв за парно). Затова съм я предупредил с нотариална покана да напусне жилището ми в срок от 1 месец, но тя не го напуска. Немога да ремонтирам никакви тръби вътре защото неотваря на никой нито на полиция, нито на призовкар, нито на домоуправителя.. Единствено може да бъде изгонена законно с съдия изпълнител, което отнема много време и даже може и с години да не стане. Другия вариант е незаконно като я изгона аз лично и след това да ме съди за самоуправство и т.н.
-
- Контакти:
Кой приема че е подновен? Черно на бяло какво пише на разписката за парите, която си и дал?
Айде адвокатите да кажат. На мен ми звучи все по абсурдно. Ако няма договор просто се обади в полицията и кажи че имаш крадец в апартамента си. Какво му мислиш? Звъни им всеки ден ако трябва, не могат да ти откажат да я проверят какво прави там?
Айде адвокатите да кажат. На мен ми звучи все по абсурдно. Ако няма договор просто се обади в полицията и кажи че имаш крадец в апартамента си. Какво му мислиш? Звъни им всеки ден ако трябва, не могат да ти откажат да я проверят какво прави там?
иванчо написа:drmilendd написа:Договора изтекъл ли е или е с опция за преминаване в безсрочен? Ей това е разковничето. Ако е станал безсрочен - адвокат. Ако е изтекъл - полиция и обвинение в незаконно проникване. Не може да няма (изтекъл) договор и иванчо да не може да влезе и да си ползва апартамента. Значи нещо в договора куца.
Договора е изтекъл и си е съвсем нормален. Няма опция да се поднови автоматично. След изтичането му съм взел един наем което се води че съм го бил подновил (това не съм го знаел а и как да не взема наем като имам да плащам 2000лв за парно). Затова съм я предупредил с нотариална покана да напусне жилището ми в срок от 1 месец, но тя не го напуска. Немога да ремонтирам никакви тръби вътре защото неотваря на никой нито на полиция, нито на призовкар, нито на домоуправителя.. Единствено може да бъде изгонена законно с съдия изпълнител, което отнема много време и даже може и с години да не стане. Другия вариант е незаконно като я изгона аз лично и след това да ме съди за самоуправство и т.н.
Имаш писмен договор и нотариална покана, значи можеш да заведеш съдебен иск по бързото производство.Друг вариант е по административният ред за възстановяване владеене на недвижим имот.И при двата варианта сроковете са кратки, особенно вторият.Потърси малко в нета.Има чл.126 от ГПК,чл.108.Аз лично ползвах услугите на адвокат, на който му бих камшика, когато ми заяви да водя дела, защото има законни начини да се придвижат нещата много по бързо.Например инспектора от полициата ми каза да дам срок на намателите(ползвателите)на имота примерно 24 часа да напуснат имота, но пред свидетели, след което подавам жалба в полицията и тя ше изиска прокурорско предписание, след което следва ключар, полицай,опис на имушеството, нов патрон на бравата и на улицата наемателите.Има начини, но никой не го е еня да ти разясни правата, особенно адвокатите, те имат сметка да водят дела.В моят случай съм решил да дам шанс на институциите,които издържам да се раздвижат, а и аз всеки ден лично ще проверявам развитието на жалбите ми.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
'айде биячите съберете се и изгонете наемателката,
после иванчо ще пекне едно агне ще сипне дамаджана вино и те така.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
golfer написа:'айде биячите съберете се и изгонете наемателката,

Vlad777 написа:golfer написа:'айде биячите съберете се и изгонете наемателката,
![]()
![]()
Стига де, нали сме разумни хора и търсиме разумни решения.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”