Намаляване на разхода на газ - пълен провал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Намаляване на разхода на газ - пълен провал.
След многобройни експерименти за намаляване на разхода на газ, най-после вече мога да потвърдя мнението на колегата stefan4o. Намаляването на размера на дифузьора, води до чувствително намаляване на разхода на газ. При мен това стана не чрез нов дифузьор, а чрез ограничаване на 70% от постъпващия във филтърната кутия въздух. Това доведе до завиване на тройника почти до край и намаляване на разхода при мен от 20/100км. градско до 12/100км. градско, при запазена динамика на мотора.
Знам, че сега доста колеги, които се занимават професионално с газовото настроение ще ме нападнат, но за мен е важен крайния резултат. Клапата във филтърната кутия е застопорена в положение само студен въздух. Двигателя се пали вече само на газ и няма никакви отрицателни ефекти до момента...
Поздрави!
Знам, че сега доста колеги, които се занимават професионално с газовото настроение ще ме нападнат, но за мен е важен крайния резултат. Клапата във филтърната кутия е застопорена в положение само студен въздух. Двигателя се пали вече само на газ и няма никакви отрицателни ефекти до момента...
Поздрави!
Последна промяна от nepreklonniq на Пон 19 мар 2012 20:32, променено общо 2 пъти.
- geleto91
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Намаляване на разхода на газ
Колега, какви са тия цифри тука 20 газ ти да не караш 4.2 куатро?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами толкова беше до преди няколко дни... с 10 лв. газ изминавах 40-44км градско...То и при други мои познати разхода на този мотор е такъв. Въпреки многото настройки и средства вкарани за намаляването му...
- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
е колеги,то с тези 20 сантиметра сняг по пътищата на всеки разхода е бил космически.сега ще падне значително и заради това,и заради повишението на температурите

Щом си доволен
.
Замислял ли си се ,как ще е на бензин или в "баир".Подобни фланци,гумени пръстени,чашки слагат "майсторите" ,когато не могат да се "справят" с налягането в изпарителя.

Замислял ли си се ,как ще е на бензин или в "баир".Подобни фланци,гумени пръстени,чашки слагат "майсторите" ,когато не могат да се "справят" с налягането в изпарителя.
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Сега зимата вкаращ някакъв въздух в цилиндрите да речем 100 единици, но като се стопли времето ще вкарваш 90. Като се стопли ще трябва да пускаш повечко въздух за да ти се запази добрия разход.
-
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:Щом си доволен.
Сега на бензин и на газ си върви нормално - без разлика. Важното е, че разхода намаля.
- X_PERT_166
- Автомобил:
- Двигател:
сега тествам ще пиша и аз - зимата градското ми е от 20 до 26 поради късите разстояния на дълго около 10 олепих спортния филрър на 80% с тиксо само са проба да видя за кво иде реч
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само да напомня, че като се ограничи въздуха и трябва да се затегне и кранчето на тройника! С колко- ами трябва колата да си върви нормално, без да се замисля.
X_PERT_166 написа:сега тествам ще пиша и аз - зимата градското ми е от 20 до 26 поради късите разстояния на дълго около 10 олепих спортния филрър на 80% с тиксо само са проба да видя за кво иде реч
Този разход си е за самоубийство, и аз карам по 8км сутрин и 8 вечер, повече от 11лт в най-лошия случай .Хора оправете си газовите уредби.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Христо, най-накрая ме послуша... По-интелигентния начин е с по-малък дифузер, но и запушването върши почти същата работа. Лошото е, че това изиграва съществена роля при:
1. Каране на бензин - влиза по-малко количество въздух (респ. ще се подава и по-малко гориво) - съответно колата няма да върви като преди това, най-вероятно.
2. Вероятно максималната ти скорост няма да е като преди, а по-ниска, което не е болка за умиране.
Извод: няма идеални неща. Има де, ама се постигат с ГИ, с АГУ - толкоз
Аз писах и в моята тема за дифузьора, но ще кажа и тук - при по-малък дифузьор и адекватно настроен тройник и винт на изпарителя колата има ПО-ДОБРА динамика в оборотния диапазон 2000-4500 оборота. Верно нагоре се усеща, че малко не й стига сместа, ама пълно щастие няма, както вече отбелязах. Но за кола, чиято максимална мощност е къмто 5000 оборота а въртящият момент има пик при 2800 мисля тая настройка е оптималната откъм разход/вървеж.
Христо, бутни малко и предварението с някой градус отгоре и няма да можеш да си познаеш колата. При същия разход ще ти се струва, че я караш на бензин
1. Каране на бензин - влиза по-малко количество въздух (респ. ще се подава и по-малко гориво) - съответно колата няма да върви като преди това, най-вероятно.
2. Вероятно максималната ти скорост няма да е като преди, а по-ниска, което не е болка за умиране.
Извод: няма идеални неща. Има де, ама се постигат с ГИ, с АГУ - толкоз

Щом си доволен .
Аз писах и в моята тема за дифузьора, но ще кажа и тук - при по-малък дифузьор и адекватно настроен тройник и винт на изпарителя колата има ПО-ДОБРА динамика в оборотния диапазон 2000-4500 оборота. Верно нагоре се усеща, че малко не й стига сместа, ама пълно щастие няма, както вече отбелязах. Но за кола, чиято максимална мощност е къмто 5000 оборота а въртящият момент има пик при 2800 мисля тая настройка е оптималната откъм разход/вървеж.
Христо, бутни малко и предварението с някой градус отгоре и няма да можеш да си познаеш колата. При същия разход ще ти се струва, че я караш на бензин

-
- Автомобил:
- Двигател:
За предварението - не мога да го пипам...Пробвах няколко пъти, но не ми хареса как работи мотора, и го върнах на заводското. Бих помолил колегата stefan4o, да разясни колко трябва да е запушен отвора за въздуха - това би помогнало да се избегне и другата крайност - недостиг на въздух и отново повишен разход...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За запушването на въздуха експериментирах, но по спомен бях запушил 3/4 от отвора за въздух. Колкото повече го запушваш, толкоз по-малко трябва да е отвит тройникът на газта
Съответно толкоз повече се спъва колата във високите обороти.
Повишен разход няма как да имаш, поради простата причина, че няма откъде да дойде тая газ, тъй като тройникът ти е доста завит
На мен извънградско ми е давала макс 10 както и да я карам. Пробвал съм и на магистрала с педал до дъното - покарах така известно време и разходът ми после като го смятах не беше скочил драстично - с градското го бях докарал 10 и нещо средно на 100 

Последна промяна от stefan4o на Нед 04 мар 2012 19:24, променено общо 1 път.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
И аз съм намалил постъпването на въздух към филтърната кутия.Колата върви доста по-добре,но разхода продължава да е космически:15-16 градско/11-12 извън 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Този разход си е за самоубийство, и аз карам по 8км сутрин и 8 вечер, повече от 11лт в най-лошия случай .Хора оправете си газовите уредби.
[/quote]
Да такъв разход-при мен както беше 20 /100 градско, си беше ужасен... Но какво повече мога да направя за газовата??? Сменил съм мембрани, гумички, филтри, кабели, свещи, капачка, палец...не остана нещо... дето да не е проверено... Реглажи всеки месец...центровки, и проби и...нищо...!!! Сега с ограничения въздух е по-добре разхода. Не знам дали ще успея да го докарам до 10/100 градско, но ако това стане, ще съм наистина щастлив!

Да такъв разход-при мен както беше 20 /100 градско, си беше ужасен... Но какво повече мога да направя за газовата??? Сменил съм мембрани, гумички, филтри, кабели, свещи, капачка, палец...не остана нещо... дето да не е проверено... Реглажи всеки месец...центровки, и проби и...нищо...!!! Сега с ограничения въздух е по-добре разхода. Не знам дали ще успея да го докарам до 10/100 градско, но ако това стане, ще съм наистина щастлив!
Върни се в “Автогазови уредби”