Намаляване на разхода на газ - пълен провал.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Намаляване на разхода на газ

Мнениеот stefan4o » Нед 04 мар 2012 19:26

Hristo Dimov написа:Този разход си е за самоубийство, и аз карам по 8км сутрин и 8 вечер, повече от 11лт в най-лошия случай .Хора оправете си газовите уредби. :012:

Да такъв разход-при мен както беше 20 /100 градско, си беше ужасен... Но какво повече мога да направя за газовата??? Сменил съм мембрани, гумички, филтри, кабели, свещи, капачка, палец...не остана нещо... дето да не е проверено... Реглажи всеки месец...центровки, и проби и...нищо...!!! Сега с ограничения въздух е по-добре разхода. Не знам дали ще успея да го докарам до 10/100 градско, но ако това стане, ще съм наистина щастлив![/quote]
10-градско не се мъчи, няма да успееш mhihi Все пак караш Пасат комби, а не Поло mhihi Важното е да запазиш динамиката при приличен разход... 12/100 е за мен добър разход за Пасат 1.8 моно за градско каране.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 04 мар 2012 19:28

stefan4o написа:За запушването на въздуха експериментирах, но по спомен бях запушил 3/4 от отвора за въздух. Колкото повече го запушваш, толкоз по-малко трябва да е отвит тройникът на газта :wink: Съответно толкоз повече се спъва колата във високите обороти. :!: Повишен разход няма как да имаш, поради простата причина, че няма откъде да дойде тая газ, тъй като тройникът ти е доста завит :Mr Green Fun На мен извънградско ми е давала макс 10 както и да я карам. Пробвал съм и на магистрала с педал до дъното - покарах така известно време и разходът ми после като го смятах не беше скочил драстично - с градското го бях докарал 10 и нещо средно на 100 :wink:

При мен разхода извън града е макс. 9/100 и то като я гоня! Но най много ме притеснява защо става така??? Някъде имаше писано, че ако в града гори малко - извън ще е висок разхода!!! И дали е възможно обратното??? Остава да разберем защо?

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 04 мар 2012 19:28

Колега аз съм с нов изпарител,миналото лято колата ми даваше 7 извън града,на магистрала 6.2-6.3 със спокойно темпо,дори при 130 ми даваше 7.5...,а в града съм я свалял и до 8.
Но от както стана студено направо ми разказа играта.Не смея да я запаля,имам чувството,че карам някой 8-мак

Миналата седмица си направих експеримент:напълних бутилката (празно-пълно) и съм се движил само градско,като не съм минавал никога 1800 оборота и средният ми разход беше 14.3

След това отново я напълних като си я карах доста по-бързо и отчете 15(със 15.6 литра/107км)

Последна промяна от Vidol Nikolov на Нед 04 мар 2012 19:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 04 мар 2012 19:30

Hristo Dimov написа:
stefan4o написа:За запушването на въздуха експериментирах, но по спомен бях запушил 3/4 от отвора за въздух. Колкото повече го запушваш, толкоз по-малко трябва да е отвит тройникът на газта :wink: Съответно толкоз повече се спъва колата във високите обороти. :!: Повишен разход няма как да имаш, поради простата причина, че няма откъде да дойде тая газ, тъй като тройникът ти е доста завит :Mr Green Fun На мен извънградско ми е давала макс 10 както и да я карам. Пробвал съм и на магистрала с педал до дъното - покарах така известно време и разходът ми после като го смятах не беше скочил драстично - с градското го бях докарал 10 и нещо средно на 100 :wink:

При мен разхода извън града е макс. 9/100 и то като я гоня! Но най много ме притеснява защо става така??? Някъде имаше писано, че ако в града гори малко - извън ще е висок разхода!!! И дали е възможно обратното??? Остава да разберем защо?

Най-вероятно и динамиката ти е била доста зле. Пробвай сега на извънградско как се държи и ускорява колата при скорости 100-120км/ч. На моята кола разликата беше повече от фрапираща, а разходът се запази, може да се каже... При скопената кола е характерно, че колкото и да я настъпваш или да я галиш тя гори почти еднакво, поради простата причина, че се движи с бедна смес :!:
С други думи с предишния дифузер както и да я карах, все си ми гореше 8 до 9 макс, но тя и не можеше да ускорява добре, просто беше мъка да се кара. А сега си ускорява доста прилично като за конете си само че разходът е вече в границите 8-10 (когато я мачкам на макс или не й давам да диша много с педал почти до ламарината и много чести изпреварвания ).

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 04 мар 2012 19:37

Колегата stefan4o е много прав!!! Грешно подбран смесител, и неправилен и невъзможен после реглаж дори и на чисто нов изпарител и...разхода е огромен. Аз и в неговата тема бях писал, че знае кое и как да направи...
До преди няколко месеца имах и 32годишна Лада на газ. При същите условия на каране и същите километри и засичане ми даваше в града 9/100 и извън градско - 7-8/100 при движение с товар в нея. Тя беше газифицирана с газова втора употреба, на нея не съм й сменял нито филтър, нито платна...единствено едни свещи...и си работеше много добре на газ. А този пасат за 5г. направо ми изяде ушите :063:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 04 мар 2012 19:39

Ами аз от близо половин година мисля, че съм пуснал темата със смесителя. Трябваше ти доста време, за да събереш кураж да пробваш. Представи си сега, ако тая гимнастика я беше направил преди 5 години сега колко пари щеше да си спестил от гориво :063: (лошото е, че аз пък преди 5 години не знаех отде се регулира газовата, ама карай :Mr Green Fun )

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 04 мар 2012 19:42

То няма защо да ги пестя...просто предпочитам да ги давам за нещо смислено, а не да излитат стотинките през ауспуха...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 04 мар 2012 19:49

Така е, няма спор. Но идеята е, че защо да ти гори 20 и да върви някак, като може да върви също толкова добре в повечето режими, че даже и по-добре и да ти гори значително по-малко. Това е кондиката mhihi

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 04 мар 2012 19:51

Вече бях писал в една друга тема - въздуховодите на този точно мотор- дето го имам на пасата, са някак странно с по-голям диаметър, сравнени например с ABS мотора...Защо обаче не ми става ясно... това че съм затворил въздуха - мога да обясня как - но не знам дали съм го направил правилно... Иначе за нова плочка проверих при газаджиите- ами тя по нищо не се различава от моята и се отказах да я сменям. Остана ми варианта с ограничаване на въздуха - при мен съм го направил във филтърната кутия - точно до клапата студен/топъл въздух...Та там в елипсовидната тръба, в най- широката й крайна част, най- напред напъхах изрязана гърловина от бутилка от кока-кола ...после обаче нещо не ми хареса как стои вътре и сложих нещо като пенопласт около нея и ...сега отвора е с диаметър колкото е отвора на бутилка от кола - само капачката липсва...

Последна промяна от nepreklonniq на Нед 04 мар 2012 19:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 04 мар 2012 19:51

не разбирам ся идеята ви - да запуша топлия въздух и да затапя половината отвор на студеното за да ми падне разхода?
това ли казвате?
разхода ми извънградско бива - 20лв стара загора - бургас
ама в града е ужасен :?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 04 мар 2012 19:53

Абе цяла тема съм написал, с цел да помогна на всички... ама ми се подигравахте някои :lol: :Mr Green Fun
Изчислението на дифузьора може да стане по няколко начина и е посредством къде е разположена плочката. По-лесно става обаче с мощността на двигателя и според желанието на собственика за икономия или пърформанс. Обяснил съм го мисля в темата, ще дам линк към нея.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 04 мар 2012 19:56

може би има логика
онзи ден не знайно как стигнах до кутията на филтъра и я отворих
оставих филтъра на място така че мотора да диша през него като откачих долната част с клапите
мотора при форсиране се давеше и не искаше да развърти
сложих я обратно на място (т.е. ограничих потока въздух през отвора на топлия въздух) и мотора се форсира нормално
следователно ако намалиш още отвора за въздух би трябвало да завиеш малко крана на газта за да бачка нормално колата
ама на бензин ко праим?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 04 мар 2012 19:56

Да, това е идеята на колегата stefan4o и аз напълно съм съгласен с него. Ако не можеш да си намалиш дифузьора - както аз например не мога, то можеш да пробваш с ограничен въздух.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 04 мар 2012 19:58

Дифузьор се намаля, няма проблем. Колега от форума кара с такъв на 1.8 АБС мотор, като има само подложена една гарнитурка, за да е по-далеч от дюзата. Прави се на струг дифузьорът, един колега (но не от форума, а от работата ми) вече им хвана чалъма да ги врътка на струга :lol: Направил ми е два - един на моята кола и един за вентото на вуйчо ми, който още не съм монтирал :Mr Green Fun
На колегата Христо Димов имам възможност да му го покажа лично как излежда, понеже стои в нас плочката с набит дифузер на нея. Даже мислех по едно време да му я дам да тестваме на колата му, но той вече сам е открил топлата вода, която открих и аз с помощта на други, по-хитри от мен люде :Mr Green Fun

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 04 мар 2012 20:02

уредбата е нова и изправна
560км извънградско , 4 души с доста багаж и скорост не по-малка от 110 ги минахме с 46л газ навръщане от Гърция
повече от 130 не вдигам с колата , в града не я настъпвам
понякога се налагат доста километри обаче на безнин
в случай че огранича с нещо топлия и студения отвор в кутията и УЖ намаля разхода на газ - каква ще е реакцията на бензин?

Върни се в “Автогазови уредби”