Намаляване на разхода на газ - пълен провал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Намаляване на разхода на газ
Аз също махнах отдавна силикона под и над плочката и сложих гарнитури по 0,5мм. от картон, намазана обилно с грес. Така реших проблема след смяна на тампона на моното - за 5г. съм го сменял 2 пъти и сега е по-лесно, щото не се цапам със силикон и не го стържа от плочката...
Последна промяна от nepreklonniq на Нед 04 мар 2012 20:06, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен няма никаква разлика от преди при работата на мотора на бензин, а аз често я карам на бензин, за да не хвърля после я дюза , я помпа, я тръбопроводи...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз разбрах от цитирания по-напред колега, че промяна в работата на бензин нямало и при него. Склонен съм да повярвам, но донякъде. Ограничен приток на въздух може да компенсира ламбда само с ограничено количество гориво. Т.е. в по-ниските режими на работа мисля, че няма да се усети съществена разлика на бензин. Не зная обаче как това би се отразило при обороти над 5000 и скорости над 140-150 км/ч, но се опасявам, че ще е една идея по-зле от преди. Сега е моментът Христо Димов да пробва и да каже
Не зная тези мотори дали показват времето, за което отваря дюзата на вагком в реално време. Ако я показват мисля, че има начин да се разбере много лесно, какво точно е влиянието при бензин със запушен въздуховод 
Споко, сега вече нещата ще си дойдат на мястото и повече от 150 на газ едва ли ще видиш
Запали колата и ела да ти покажа плочката за ААМ/АБС, че моята я прибрах в гаража и зад нея има кола - та не мога да я изкарам.

Тя и преди не можеше да върви повече от 160 на бензин... На газ обаче вървеше доста над тази скорост, но и гореше яко...особено градско
Споко, сега вече нещата ще си дойдат на мястото и повече от 150 на газ едва ли ще видиш

Запали колата и ела да ти покажа плочката за ААМ/АБС, че моята я прибрах в гаража и зад нея има кола - та не мога да я изкарам.

Последна промяна от stefan4o на Нед 04 мар 2012 20:16, променено общо 3 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тя и преди не можеше да върви повече от 160 на бензин... На газ обаче вървеше доста над тази скорост, но и гореше яко...особено градско 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Hristo Dimov написа:Вече бях писал в една друга тема - въздуховодите на този точно мотор- дето го имам на пасата, са някак странно с по-голям диаметър, сравнени например с ABS мотора...Защо обаче не ми става ясно... това че съм затворил въздуха - мога да обясня как - но не знам дали съм го направил правилно... Иначе за нова плочка проверих при газаджиите- ами тя по нищо не се различава от моята и се отказах да я сменям. Остана ми варианта с ограничаване на въздуха - при мен съм го направил във филтърната кутия - точно до клапата студен/топъл въздух...Та там в елипсовидната тръба, в най- широката й крайна част, най- напред напъхах изрязана гърловина от бутилка от кока-кола ...после обаче нещо не ми хареса как стои вътре и сложих нещо като пенопласт около нея и ...сега отвора е с диаметър колкото е отвора на бутилка от кола - само капачката липсва...
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Тази идея отдавна си я има и на ладата преди години си беше така и на москвича,после на субарото и сега и на полото се беше сдобило с капачка от буркан прегъната на две.По малко въздух,по малък разход,но да не забравяме че има някаква граница на запушване,иначе после идват мъките 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Намаляване на разхода на газ - пълен провал!!!
Има ново развитие на пробите за намаляване на разхода... За мое голямо съжаление се връщам отново в изходно положение - т.е. махнах всички ограничители на въздуха и върнах настройките на изпарителя и тройника както си бяха...това се наложи след като компа на колата полудя - на газ гърмежи в моното при подаване на газ, задържане на оборотите на 2000, на бензин ниски обороти и гаснене...радостта ми бе кратка - разхода наистина беше паднал на 12/100 само градско, но после явно ламбдата е жива все още, трупа грешки при подаването на инфо за ограничената смес към двигателя, и компа откачи...Пробвах с откачане на акумулатора и нови настройки, но дори се появиха гърмежи и в изпускателната система при отпускане на педала на газта...Всъщност явно и предварението е в повече -
послушах тъй разбиращите газаджии и го направихме на 9 градуса, но явно за този мотор си е много и сега пак го върнах на 5гр., така поне няма проблем на бензин...
Остава ми другата алтернатива - смяна на изпарителя...

Остава ми другата алтернатива - смяна на изпарителя...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Намаляване на разхода на газ - пълен провал.
Нещо като емулатор ли как му се викаше, ако монтираш няма ли да се кротне положението с ламбда сондата?? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам повече средства, за продължаване на експериментите със скъпа електроника...Все пак поддържам две коли и ми идва в повече да наливам средства ...без да е ясен крайния резултат...Ще пробвам със смяна на изпарителя и нови настройки, та дано се получи...
- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги попрегледах темата , но май не ми стана много много ясно как намаляватв разхода - при положение че като намалите прихода на въздох - не е ли същото като запушен филтър ? А при запушен филтър нали гори повече. А и наскоро четох в едно авто списание , как намаляват разхода на газ със спортен филтър. . . .???
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
е те като намалят въздуха после намалят и газта.Колегата май по добре да кара на бензин ии да смени двигатела...
- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
А това за със спортния филтър дали е така ?. Дали намалява разхода когато колата е на газ ?
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Със спортния филтър диша повече прахоляк колега. 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Много мнения и никои не е рещил въпроса.Моето рещение е следното неслагаите никакви чащки кутиики и други глупости,особено спортни филтри за работа на газ
Само откачате топлия въздух и си оставате системата даси смуче ваздух както е заводски направено
Проверявате тампона под моното и вакумните маркучета после следва центровка на изпарителя като работата на газ тоест мощноста трябва да баде по малка от колкото на бензин,това е дереджето всичко друго е 7 на блеик 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
vaiper 1 написа:Много мнения и никои не е рещил въпроса.Моето рещение е следното неслагаите никакви чащки кутиики и други глупости,особено спортни филтри за работа на газСамо откачате топлия въздух и си оставате системата даси смуче ваздух както е заводски направено
Проверявате тампона под моното и вакумните маркучета после следва центровка на изпарителя като работата на газ тоест мощноста трябва да баде по малка от колкото на бензин,това е дереджето всичко друго е 7 на блеик
Кефи ме това над аватара ти,а именно НЕГРАМОТЕН

Иначе за чашките и тем подобни си има реално смисъл,но зависи как ще е направена центровката

Върни се в “Автогазови уредби”