RQ:Каква генерация или какво да сложа за да променя звука

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Tarikatchet0
Автомобил:
Двигател:

RQ:Каква генерация или какво да сложа за да променя звука

Мнениеот Tarikatchet0 » Нед 04 мар 2012 19:09

Здравейте искам да попитам какво трябва да сложа ремус или генерация,за да вади колата ми по-мощен звук Голф 4 1.6 16v 105к.с. Кажете ми и колко максимално може да и се качат конете на колата без да сменявам двигателя и ако се слага чип или нещо друго от къде ми препоръчвате да го взема и ще намали ли разхода.Сега градско ми харчи 10,а извън градско не съм го карал отдавна иначе лятото на 5.5 го бях смъкнал.Ще има ли голямо износване на двигателя след като ми кажете какви промени ще претърпи за да се качат конете и заслужава ли си да правя нещо по тоя двигател или да гледам да сменя колата с 1.9 TDI с червените букви където е 150к.с. и на него да му слагам чип и т.н.

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: RQ:Каква генерация или какво да сложа за да променя звука

Мнениеот peshoxx » Нед 04 мар 2012 23:15

Това последното мисля , че е най-добре.С чипа ще стане малко над 180 коня и ще лети.Иначе този 1,6 не можеш да го засилиш много,и ще струва скъпо.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 04 мар 2012 23:30

Бодвай TDI-то, от това ще спечелиш и 6-та скорост и ще ти излезе по евтино от колкото да докараш твоя 1,6 до 120 коня.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 04 мар 2012 23:35

Ако ти се кара нещо по-бързо, сменяй колата ;)
На твоя двигател и да му сложиш чип, промяната няма да е кой знае каква :)

Потребителски аватар
Tarikatchet0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tarikatchet0 » Пон 05 мар 2012 0:18

peshoxx написа:Това последното мисля , че е най-добре.С чипа ще стане малко над 180 коня и ще лети.Иначе този 1,6 не можеш да го засилиш много,и ще струва скъпо.

radi_nrj написа:Бодвай TDI-то, от това ще спечелиш и 6-та скорост и ще ти излезе по евтино от колкото да докараш твоя 1,6 до 120 коня.

Дашо написа:Ако ти се кара нещо по-бързо, сменяй колата ;)
На твоя двигател и да му сложиш чип, промяната няма да е кой знае каква :)

До колкото знам моята кола може макс да се направи 125к.с. това го знам от гърци,който правят коли за състезания коли като тези от рали България на Румен Дунев,Крум Дончев и т.н. Още като бях преди 2г. за кола исках да е дизел,но бяха много по-скъпи и по-стари от моята.98 т.е. от първите се продаваха по 7-8 а те са с климатик,а не като моята с климатроник и моята е 2001г. с новия волан е и е с климатроник.Другото което е че в Сф като бях недаваха да се пробват искаха те да ги карат,а ние да се возим т.е. и да има нещо на колата като се возиш да не го усетиш или да не я пробваш ти на какво е способна.1.9 TDI 150 коня върви много и с чип до колкото знам 30 коня без проблем може да му се качат и май му пада и разхода с 0.5 или 1л. надолу и плюса му е че има и 6-та коята е предимство и оказва и голяма влияние на разхода.Попринцип ми се кара нещо по-бързо насочил съм се към BMW 330XD 204к.с. на него с чип спокойно мога да го направя 250к.с. ,но на тая кола данъка и е 330лв. и отивам и на по-скъпа поддръжка,но пък за сметка на това ще е близо 2 пъти фабрично по-бърза от моята и също може да се направи един добър тунинг например М-пакет и един хубав ксенон като му сложа като моя на голфа на Bosch 6000k който е оригинален от Гърция закупен произведен в Германия и едно фолио и ако няма рингове и колата ще придобие вида който аз искам,докато на голф 4 искам да си сложа предна и задна броня като на р32,джанти като на р32 или други спици,метални дръжки и тези около климатроника и касетофона,карбоново фолио и да затъмня стъклата и т.н. и си мисля че ще ми излезне по-скъпо на голфа отколкото на бмв имам предвит само тия глезотийките без чип и промените по-двигателя и т.н.

Потребителски аватар
ShiFeR
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEE stock

Мнениеот ShiFeR » Вто 06 мар 2012 21:14

аз съм с права тръба от край до край и едно смотано гърне на края
http://vbox7.com/play:8d17fc2ca1

scbroodwar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scbroodwar » Сря 07 мар 2012 16:42

Пич, тази кола е лишена от какъвто и да е перформанс! Дори и да не я правиш нищо, над 3 000 оборота се износва по-бързо отколкото е способна да ускори! Този вариант за 330хд е още по-ужасен! Да си продадеш колата за по-бърза и да си купиш БМВ, при това дизел, а на всичкото отгоре 4х4... тотално разочарование!
Ако наистина искаш да си купиш нещо от рода на 12-3 000лв кола за даване на газ си вземи Ауди S3 примерно... иначе за твоя мотор да стане 120кс, сигурно ще ти вземат 2 000лв, което си е 1.8Т + трансплантацията и тръгваш от 150кс на горе.

Потребителски аватар
Tarikatchet0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tarikatchet0 » Сря 07 мар 2012 21:13

scbroodwar написа:Пич, тази кола е лишена от какъвто и да е перформанс! Дори и да не я правиш нищо, над 3 000 оборота се износва по-бързо отколкото е способна да ускори! Този вариант за 330хд е още по-ужасен! Да си продадеш колата за по-бърза и да си купиш БМВ, при това дизел, а на всичкото отгоре 4х4... тотално разочарование!
Ако наистина искаш да си купиш нещо от рода на 12-3 000лв кола за даване на газ си вземи Ауди S3 примерно... иначе за твоя мотор да стане 120кс, сигурно ще ти вземат 2 000лв, което си е 1.8Т + трансплантацията и тръгваш от 150кс на горе.

Ауди S3 не ми харесва,докато бмв 330xd ми харесва много и за зимата искам да е 4х4 да не е задно за да нямам проблем като тръгна да пътувам.Тоя двигател на БМВ виж какъв разход дава,като на голфа градско 10.1 другите в скобите са за автоматика.За поддръжка е по-скъпо,но зависи в какво състояние го вземеш и как го караш в смисъл дали го пазиш или го караш като луд из дупките и по някой гадни пътища пък и дизел по-ефтин се намира бензин не се намира лесно
Среден разход на гориво
7.6 (8.7) л/100км
Разход - извънградско
6.2 (6.9) л/100км
Разход - градско
10.1 (11.9) л/100км

scbroodwar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scbroodwar » Сря 07 мар 2012 21:33

Не им вярвай много на тези цифри. Ауди S3 съм го свалял до към 10.5 градско, като това са реални данни, а не по-каталог. Иначе, повече от 12л./100км си е душманщина. Иначе БМВ-то си е готин вариант, но всичко по него ще боли много в джоба...

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Сря 07 мар 2012 22:11

ааа....то по с3-ката нема да боли в джоба ...

П.С..инак имам познат с 330д и под 10 разход е мит за него mhihi

scbroodwar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scbroodwar » Сря 07 мар 2012 23:21

Абе до голяма степен си е Голф, но си има и доста скъпи елементи, като фарове, бронни, калници и тн... Но пък определено носи на тунинг... :D

Потребителски аватар
RO$$KO
Автомобил: VW MK6 GTI
Двигател: TSI EA888 2009

Мнениеот RO$$KO » Пет 09 мар 2012 22:27

оптималния вариант за барза малка кола 4x4 е ауди с3 или голф 4 вр6 и двата варианта са супер от личен опит :beer

Потребителски аватар
petroffbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petroffbg » Съб 10 мар 2012 8:00

indjov_GTI написа:ааа....то по с3-ката нема да боли в джоба ...

Съвсем нормално ако е автомат,ръчката е друго нещо...

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Съб 10 мар 2012 20:17

petroffbg написа:
indjov_GTI написа:ааа....то по с3-ката нема да боли в джоба ...

Съвсем нормално ако е автомат,ръчката е друго нещо...

еми незнам колега....нямам лични наблюдения над такъв автомобил,но си мисля,че дори и с ръчни скорости да е,пак ще папа доволно все пак си е 3000кубика......ЛТ-то ми е 2.4 и гори 8

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Съб 10 мар 2012 20:24

indjov_GTI написа:ЛТ-то ми е 2.4 и гори 8
и е под една трета от конете на 330d... Няма как 230-240 коня да горят под 10, пък било то и нафта.

Върни се в “Силов тунинг”