Сваляне на волана на Поло 6н airbag
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Сваляне на волана на Поло 6н airbag
КОлеги видях че има тема за свалянето на волана, но не ми е полезна. Трябва да сваля волана, за да го преместя с няколко шлици, обаче ми казаха да внимавам с лентовия кабел на airbag-a. В един сервиз ми казаха 24 лева за да ми го нагласят. Въпроса ми е, дали ще мога сам да се справя с тази работа?
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сваляне на волана на Поло 6н airbag
Ето един линк който ще ти помогне да се справиш сам. http://www.tigerstyle.co.uk/phpBB3/view ... ilit=wheel
А защо трябва да местиш волана? Ако не са ти направили реглаж като хората и са ти казали премести си волана, варви и се разправяй с тях.
А защо трябва да местиш волана? Ако не са ти направили реглаж като хората и са ти казали премести си волана, варви и се разправяй с тях.
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Gecatawe написа:Ето един линк който ще ти помогне да се справиш сам. http://www.tigerstyle.co.uk/phpBB3/view ... ilit=wheel
Не колега. Смених рейката и в сервиза ми казаха че не сме центровали рейката спрямо волана. Майстора ми каза че може да изправи волана, но примерно наляво ще прави 3 оборота а надясно 2.5 . Та това ми е проблема
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Еми дано това ти помогне 

- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
Най-добре е да откачиш бега от буксата, която е под пластмасата която е около волна (около контактния ключ). Има две винтчета отдолу, след това с малко чалъм и малко сила че има чопове се разделят двете части. Там ще видиш буксата на бега. Преди д я разкачиш откачи + на акумулатора. (Не че ще стане нещо, но ако дадеш на контакт и бега е разкачен компютъра ще ти регистрира грешка.)
След това развиваш двата болта отзад на волана (шестограма мисля е 5 мм). Може само да вдигнеш бега без да го откачаш от буксата,която е непосредствено на гърба му. Просто го оставяш в дуката на волана. След това развиваш голямата гайка (24мм) и връщаш бега на мястото. Дърпаш волана и го вадиш (моя излиза лесно). Нагласяш го както искаш и по обратния ред (голямата гайка, шестограмите, включваш буксата на бега, връщаш пластмасата под волана на мястото и, стягаш клеймата на акумулатора).
След това развиваш двата болта отзад на волана (шестограма мисля е 5 мм). Може само да вдигнеш бега без да го откачаш от буксата,която е непосредствено на гърба му. Просто го оставяш в дуката на волана. След това развиваш голямата гайка (24мм) и връщаш бега на мястото. Дърпаш волана и го вадиш (моя излиза лесно). Нагласяш го както искаш и по обратния ред (голямата гайка, шестограмите, включваш буксата на бега, връщаш пластмасата под волана на мястото и, стягаш клеймата на акумулатора).
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
А волан от Голф4 дали ще стане на Поло6Н
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Би трябвало да стане, на голф 3 пасва без проблеми - пробвал съм го тъй като имам един такъв волан и реших да пробвам на голфа дали става докато си претапицирам оригиналния. Става си.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
unaffected написа:Най-добре е да откачиш бега от буксата, която е под пластмасата която е около волна (около контактния ключ). Има две винтчета отдолу, след това с малко чалъм и малко сила че има чопове се разделят двете части. Там ще видиш буксата на бега. Преди д я разкачиш откачи + на акумулатора. (Не че ще стане нещо, но ако дадеш на контакт и бега е разкачен компютъра ще ти регистрира грешка.)
Колегата ти го е написал добре,НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА МАХАШ +са!!!! само внимавай колата да не е на контакт или запалена като вадиш лентовия кабел!!! После трябва с VAg да си чистиш грешката... аз без да искам поради същата причина като твоята като го разглабях(само че на запален двигател) дръпнах лентовия и ест. дигна грешка на еърбега и после трябваше да я свържа с комп. за да я почиста, така че внимавай за това, иначе няма нищо сложно, най вер. няма да го напаснеш от 1вия път, така че бавно спокойно и без нерви всичко ще си дойте на мястото след няколко напасвания

- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
На мен пък колата ми трябваше, а не си бях довършил работата по нея. Сложих си набързо волана без да включвам бега и ми регистрира грешка. Вече 300 км не се чисти сама
, но поне има от къде да си взема кабел да я очистя.
Така че грешка в бега явно само с кабел.
Така че грешка в бега явно само с кабел.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Само с кабел да, аз пробвах да я изчистя като махна +а на акумулатора за 30мин, но не стана.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”