Здравейте колеги,
отдавна бях карал машината на диагностика и ми казаха, че имам проблем с потенциометъра на дросела, но той не се сменял отделно. Пасата е Б3, 1,8mi ABS. Проблема е, че колата не работи на бензин, дадеш ли и газ почти веднага запушва и гасне. Вече обаче положението е ужасно. На газ работи добре.
Въпросът ми е, дали някой има читав дросел втора употреба, както и да ме посъветвате мога ли да сменя само въпросния потенциометър или от къде да си купя нов?
Благодаря Ви за отделеното време!
Емо
Дросел за Пасат Б3 ???
- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дросел за Пасат Б3 ???
Виж първо дали не ти блъска грешки газовата.
Извади +са на акумулатора и го свържи след 15 мин , ако се оправи от това , откачи ламбда сондата и си готов.
Извади +са на акумулатора и го свържи след 15 мин , ако се оправи от това , откачи ламбда сондата и си готов.
и какъв му е кяра като извади ламбдата ?
човека си е казал,че на диагностиката са му казали ТПС , ти искаш да си откача ламбдата ? да си откачи ако искаш и температурните датчици,че и ТПС-а изобщо да го изключи от играта и да си перка ?
човека си е казал,че на диагностиката са му казали ТПС , ти искаш да си откача ламбдата ? да си откачи ако искаш и температурните датчици,че и ТПС-а изобщо да го изключи от играта и да си перка ?

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
kr1s0 написа:и какъв му е кяра като извади ламбдата ?
При работа на Газ,Ламбдата само влошава нещата(дава завишени спрямо реалните стойности)!Вероятно това е имал в предвид Колегата!
ако е така се извинявам!
не се сетих за този вариант,но ми се струва,че няма да е проблема там,щом на диагностика ясно си е показало ,че има ядове там

не се сетих за този вариант,но ми се струва,че няма да е проблема там,щом на диагностика ясно си е показало ,че има ядове там

- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pas1.8mi написа:При работа на Газ,Ламбдата само влошава нещата(дава завишени спрямо реалните стойности)!Вероятно това е имал в предвид Колегата!

казах да го направи това САМО след като провери дали проблема ще изчезне след рестарт на компира.
Ако ТПС-то не е в ред, няма да изчезне проблема , следователно да не го прави. Ако пък изчезне, това е лесен начин да си реши проблема ( при условие че компютърната диагностика е маргинално понятие що се отнася до Б3 ) , преди да тръгне да сменя ТПС.
Имах подобни проблеми , ламбда сондата обърква компютъра и гасне на бензин.