Колеги от скоро ми се появи страшен проблем и незнан от какво е.
Като тръна по рязко се чува някакво чука не желязо все едно се таркаля нещо.Още от лятото ми казаха,че единия от тампоните на задния мост е скъсан,но не правеше това чукане. Сега чука здраво при тръване и при дупки почуква леко от какво може да е? Дали е от тампоните да са отишли и другите? И някой знае ли колко пари са тия тампони?

Тропани при тръгване на Голф 3 -92г. ААМ
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Тропани при тръгване на Голф 3 -92г. ААМ
Колега цената на тампоните на задния мост е около 30лв двата,но не мисля че е от тях при тръгване.Мисля че може да е каре,тампони на носачи,шарнир и т.н. виж може да се окаже и нещо по ауспусите защото при потегляне двигателя се усуква и може да опира някъде...
Неможе да са шарнири и нищо по предницата защото съм сменявал всичко само тампоните на задния мост или макферсоните
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега един съвет,вкарай на на канал дръпни си ръчната и се опитай да потеглиш а някой да гледа долу,защото ми се струва че някое гърне ти опира..
Като дърпам ръчната в движение например сега зимата се чува едно тропане и то е от дясната страна точно там където е скъсан тампона само от него е
Колеги от днес тропаните се увеличиха като тръгна на 1-ва и 2-ра се чува една вибрация все едно нещо опира в задвиващия механизъм на 3-та изчезва. Гледах отдолу няма нищо което да опира някаде. Тропането се чува някаде около скоростния лост. Гледах там и пак нищо. Отпред всичко е сменено -шарнири,кормилните рейки,тампони на макферсони,картеата са здрави. Остават само тампоните на носачите и на задния мост. Обаче това което ми е интересно от къде се получава тази вибражия все едно нещо опира някаде и това се получава само като подам гас при набиране също и при изкачване на наклон. Моля за малко помощ 

- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
А тампоните на двигателя проверени ли са също?Имаш ли усещане за по-трудно превключване на предавките?
като беше по студено да също и като вкарам първа резко зе чува едно яко тропане. За тампоните на двигателя не се бях сещал да ги погледна. Те май бяха 2 нали? Като имаше повече сняг и като затънех някаде като боксуваше тропаше яко на железо
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Мисля си,че ако ти е разбит тампон на двигателя,ще имаш такива симптоми.С почукване и по-трудно превключване на предавки.Измества се лостовата система на скоростния механизъм.Ако се не лъжа се пробва на канал.Един гледа отдолу при потегляне на полусъединител,дали ще има надигане на двигателя и съответно дали ще се чуе чукане от някой тампон.Или пък с опъната ръчна беше пробата,незнам
.Не съм много вещ в тази материя с тампоните на двигателя,но все пак си мисля,че е възможно като причина.

Колеги днес бях в сервиз да огледат какво става по колата и се установи следното: Разбити тампони на носачите,разбити тампони на макферсоните,разбити вътрешни кормилни рейки,разбити шарнири и скъсани тампони на задния мост.
Добре обяснимо ми е сега от къде идва тропането ама не ми става ясни миналото лято ( август) смених шарнири,кормилните рейки и вътрешните и външните и тампоните на макферсоните и как така са се разбили ? От какво може да е причинило това?
Добре обяснимо ми е сега от къде идва тропането ама не ми става ясни миналото лято ( август) смених шарнири,кормилните рейки и вътрешните и външните и тампоните на макферсоните и как така са се разбили ? От какво може да е причинило това?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
некачествени части, лош монтаж , лошо отношение към колата
Ми частите си бяха добри от Евро 07 ги вземах не съм гледал да са най евтините, майсторите бяха марлячи тва е така при демонтажа на едно от каретата ми бяха пробили скоростната кутия с чук, а за третото отношението към колата от време на време си я юркам явно трябва да променя и начина на шофиране 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да я юркаш не пречи
ако минаваш през бордюри,дупки и шахти все едно ги няма е друго
от евро 07 единствено МООГ съм вземал и нямам оплаквания за ся - бая време стана
като са мърляви кво правиш при тях?
ако минаваш през бордюри,дупки и шахти все едно ги няма е друго

от евро 07 единствено МООГ съм вземал и нямам оплаквания за ся - бая време стана
като са мърляви кво правиш при тях?
Еми збърках и много съжалявах после
но сега съм в добър сервиз D&D и от последния път съм много доволен 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”