Polo 6n 1.6 - Играят ми оборотите?
-
VWWV
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n 1.6 - Играят ми оборотите?
Да и на празех ход се побърква, понякога се оправя... та отначало само на празен ход имах проблеми сега и с паленето
-
Mr.Lemon
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да попитам МАП сензора на Поло 1,4 16V къде се намира ?
-
VWWV
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема може ли да е от смукача, защото колата вече не пали без подаване на газ ии на свободно оборотите падат на 500 и в повечето случаи гвигателя изгасва, (мноого трудно се прибрах от работа спирам с ръчната и подавам газ за да не изкасне
)
- teodork83
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
При мен проблемът е същият и най-вероятно се касае за дросел клапа. Полото ми е 1.6 75 коня АЕЕ мотор.
За тези, които не са си чистили дросел клапите мога да ги посъветвам да го направят. Това е временно решение (при мен около 2 години вече помагаше), но идва момента, в който и това спира да помага. Надявам се в четвъртък да имам повече информация относно този въпрос и къде точно е проблемът с ниските обороти.
При мен като загрее колата няма много проблеми оборотите си държат горе долу, но докато е студена е невъзможно да се кара.
Дано при вас почистването да даде положителни резултати. При мен вече не помага
Надявам се да се разминем с купуването на нова клапа, че доста парици струва
При мен проблемът е същият и най-вероятно се касае за дросел клапа. Полото ми е 1.6 75 коня АЕЕ мотор.
За тези, които не са си чистили дросел клапите мога да ги посъветвам да го направят. Това е временно решение (при мен около 2 години вече помагаше), но идва момента, в който и това спира да помага. Надявам се в четвъртък да имам повече информация относно този въпрос и къде точно е проблемът с ниските обороти.
При мен като загрее колата няма много проблеми оборотите си държат горе долу, но докато е студена е невъзможно да се кара.
Дано при вас почистването да даде положителни резултати. При мен вече не помага
- teodork83
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Днес бях на диагностика за дросел клапата на моето поло. Стъпковото моторче се оказа тотално и безвъзвратно загубено.
Ходих при човека споменат в тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=171185&hilit=%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B8. За момента промяната е видима и за най-големият лаик.
Ремонта беше подмяна на стъпковото моторче.
Човекът работи с гаранция от 1 година на направеният ремонт, но най-добре е който се интересува да му се обади и да се разберат.
За проблеми с дросел клапите го препоръчвам силно (поне за момента)
Днес бях на диагностика за дросел клапата на моето поло. Стъпковото моторче се оказа тотално и безвъзвратно загубено.
Ходих при човека споменат в тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=171185&hilit=%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B8. За момента промяната е видима и за най-големият лаик.
Ремонта беше подмяна на стъпковото моторче.
Човекът работи с гаранция от 1 година на направеният ремонт, но най-добре е който се интересува да му се обади и да се разберат.
За проблеми с дросел клапите го препоръчвам силно (поне за момента)
-
VWWV
- Автомобил:
- Двигател:
Колко парички ти излезе ремонта (смяната на стъпковото моторче)?
- teodork83
- Автомобил:
- Двигател:
Колко парички ти излезе ремонта (смяната на стъпковото моторче)?
Излезна ми 130 лв., но все пак му се обади да се провери дали е стъпковото моторче, тъй като не е сигурно дали е от него на 100% само по симптомите.
Силно се надявам при теб проблема да е нещо по-дребно
-
VWWV
- Автомобил:
- Двигател:
teodork83 написа:Здравейте колеги,
Дано при вас почистването да даде положителни резултати. При мен вече не помага![]()
Цялата клапа ли чистиш или без да я свалиш? Аз го почистих без да я свалям дали трябва да я сваля за по ефикасно чистене?
-
VWWV
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска забелязах на рагрял двигател без включени фарове и СД поддържа 900 оборота но включа ли фаровете особено на дълги почва да ми играе сваля до 500 и дига до 900 някакви идеи? 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”