Голф 2 92г 1.3 - Проблем с паленето.Голям разход.
-
dopsi_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф 2 92г 1.3 - Проблем с паленето.Голям разход.
Колеги взех си Голф 2 92г 1.3пълна инжекция,Смених;;масла,ремък, филтри,топлинен датчик.Сутрин махам датчика пали от ряс,после го слагам и си карам.След като изтине малко,трябва да дам няколко пъти на контакт да подкачи и пали!!!!!1 ви проблем-пали трудно!!!2ри проблем гори 15/100 като го карам от 80/90км,Кажете къде е тъпия проблем.Ходих при всякакви врачки на голфове и никои не знае понеже не-можела да се закачи.Иначе са маистори.!!!!! 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Голф 2 92г 1.3 - Проблем с паленето.Голям разход.
Много вероятно да си е от датчика
Това че е сменен, не значи че е наред. Провери също ламбда сондата, свещи, филтри, изпарител - ако имаш газова итн.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ами да, това им е кусура на тия двигатели, че нямат букса за закачане. Имам го същия, същата година. Иначе са много здрави, ама развали ли се нещо и караш по метода проба-грешка. Иначе освен горе-посочените според мен може и дебитомер да е, ама наистина първо си смени датчика пак, че той е най-евтин
Филтрите каза, че ги е сменил, от свещите или капачката не вярвам да гори 15/100. За мен си остават някой датчик, дебитомер, ламбда сонда, не изключвам и бензинова помпа, защото казваш че трудно качва гориво. Най-добре някой мастор да я види, не знам от къде си, тук във Варна има добър елкон до зеленчуковата борса точно, там съм ходил и ми е помагал човека.
-
dopsi_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 2 92г 1.3 - Проблем 1решен.Проблем 2 ?
Колеги намерих 2ра ръка комп за Голфа, сутринта го сложих и запали от 1ят път.Сипах му 6 кила бензин и изкара някъде 70 км ,остана още малко бензин.И да ви питам по-принцип компа ще ми струва 100 лева втора ръка,Реално ли е,понеже не сам ги дал още.И другото нещо да ви питам,Ламда сондата е разкачрна изцяло,явно не е работила,колко струва нова,и дали разхода ще намали ако сменя и нея?мерси
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Цената е добра според мен, ама разхода ти е доста висок пак - 8,5. Това извънградско ли е, защото моята извънградско гори около 6, даже ако карам с 90-100, пада на 5,5. Сменяй и ламбдата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”