Вземай бензин и не му мисли(аз съм с AGZ и никой не може да ме убеди, че зимата на -30C не е кеф да влезнеш в колата, да завъртиш и бръм да запалиш, а не като завъртиш

бkikogsxr написа:Единственото, в което никой не може да ме убеди е че има по - евтин вариант в дългосрочен план от бензинова кола на газ.
![]()
Вземай бензин и не му мисли(аз съм с AGZ и никой не може да ме убеди, че зимата на -30C не е кеф да влезнеш в колата, да завъртиш и бръм да запалиш, а не като завъртишдали или)
Rabbit_TDI написа:pe6kata написа:................
+1 и от мен ,пък нека да не е по темата.Някога и аз се бях юрнал да вземам кола с такъв мотор четейки данните само по каталог - добре че не направих тази грешка.niki1_j написа:Но последно, което мога да кажа за 1.8 атмосферката е че е скучен. Много ТДИ-та вече плакаха
Всеки има право да се самозаблуждава ,че ускорението на светофар е единственото интересно нещо в една кола
niki1_j написа: Само се замисли какво има повече дизеловия голф от бензиновия с еднаква степен ан онуридване
dakine написа:Със здрави подгревни свещи и добър акумулатор,дизелите нямат проблеми по нашите географски ширини.
dakine написа:Ако въртиш по 5 к .км на година по хубаво си го карай на бензин.
dakine написа:А това дали газта е изгодна в дългосрочен план зависи изцяло от това колко километраж въртиш.Ако въртиш по 5 к .км на година по хубаво си го карай на бензин.А въртиш ли над 50 к км. задължително ти трябва дизел
kgdim написа:..като подръжка не е скъп.
pe6kata написа:конструктивно усложнен, крайно неремонтно удобен, лишен от всякаква инжинерна мисъл в това отношение ....
Единствено е оправдано, ако мотора е турбо и то не щото е с 25 коня отгоре, а защото малко коли могат да му се опрат в еластичност
сложили ли му 5 клапана и какво от това, нещо революционно ли има- много върви или малко гори!?
този мотор за да върви (а той не върви за конете си, един архаичен ПЛ, щото е пак 1.8 и същите коне върви много повече) иска обороти, въобще не е еластичен. А това е важното за един ежедневен автомобил. Откъм еластичност е даже несъпоставим с 2.0 8в.