Passat B5 - AFN 110 ps (ГНП) или AJM 116 ps (Помпа-дюза)?
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ГНП или Помпа-дюза
Може ли да ми дадете телефона на Ventoman на ЛС за да говоря с него?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си от софия и Ники и Мишо ще ти свършат работа.
Аз лично съм за П.Д. ( пристрастен съм то е ясно ) , но не може да се отрече по-евтина подръжка на АФНто. Бях пред същия избор преди 3 години и чесно казано не съжелявам за ПДто въпреки разходите които ми отвори
Иначе си е капризен от към нафта но за сметка това за 116те си коня върви много много прилично с хубава такава
Много е важно когато го купуваш да идеш с човек който разбира и знае къде да гледа по тези мотори , отделно и една диагностика. + това П.Д. по мои спомени си искаше прилична сума за обслужване + задължително хубаво масло ( съвет не мотул ). Иначе за жалост по нашите пътища няма как да се разминеш без амортесьори лагерчета и карета след известно време.
Съвет и тука - взимай по хубавото , за да нямаш тревоги после 
Толкоз от мене надявам се поне мъничко да съм ти бил полезен
ПП и понеже може малко да съм те отчаял - да знаеш , че когато се качиш в колата си нищо не тропа вози като новичка и върви страхотно не съжеляваш за нито една стотинка
))

Толкоз от мене надявам се поне мъничко да съм ти бил полезен

ПП и понеже може малко да съм те отчаял - да знаеш , че когато се качиш в колата си нищо не тропа вози като новичка и върви страхотно не съжеляваш за нито една стотинка

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Еми говорих с Ventoman и утре ще ида до колата с него и ще видим какво ще покаже диагностиката.
freezone написа:Еми говорих с Ventoman и утре ще ида до колата с него и ще видим какво ще покаже диагностиката.
Ползвал съм го като си търсех кола (и не само) и помогна не само с диагностика, а и със съвет като цяло за колата.
Пиши после да видим какво е станало. Успех

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
K написа:freezone написа:Еми говорих с Ventoman и утре ще ида до колата с него и ще видим какво ще покаже диагностиката.
Ползвал съм го като си търсех кола (и не само) и помогна не само с диагностика, а и със съвет като цяло за колата.
Пиши после да видим какво е станало. Успех
Естествено

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Ventoman свърши чудесна работа днеска.Аудито вече е в гаража и утре може би ще се обслужва(масло,филтри,ремъци,ролки).Замерването с компа не показа грешки.Тягата е голяма,гумите са лятни и износени и нямат всцепление(едвам я докарах :Д).Скоро ще кача снимки 

Честито.
Пусни снимки.
Той ли ще ти я обслужва?

Той ли ще ти я обслужва?
Последна промяна от K на Сря 01 фев 2012 18:59, променено общо 1 път.
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
K написа:Честито.Пусни снимки.
Той ли ще ти я обслужва?
Аз и един приятел
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Честито колега, щом колата е излезнала читава като състояние, ще си страшно доволен от модела и моторизацията 

nistel_87 написа:Marto_VN написа:Аз съм с п.д. - вземи си другия мотор , поне може да наливаш всякаква нафта и наситина по-евтина подръжка ще имаш...
Иначе п.д. по "дърпа" и е по-мощен като се натовари , но избора си е твой все пак.
+1И аз съм с П.Д. и съм на същото мнение,като колегата по-горе.. AFN-а е по-лек за подръжка пък и 5-6 коня едвали има някаква осезаема разлика от към вървеж.. По-новите П.Д 131к.с т'ва вече е друга бира.. Но всичко си е късмет на какво ще попаднеш. Успех дано намериш читав Пасат и ще чакаме снимки..
Аз карам B5 1.9 TDI PD 116 ps (ATJ) 310 Nm на 450 000 км. Карал съм и 110 коня и смея да твърдя, че помпадюзата е много по пъргав и мощен двигател. Променливата геометрия на турбината + силно повишения въртящ момент, правят този двигател наистина много силен. Много е важно обаче в какво състояние е двигателя. Ако трябва с прости думи да се обясни, проблемната помпадюза се разклаща силно при запалване на мотора. На VAG COM обаче е по сигурно да се провери.
Дето се вика, дизела е добър избор, само ако е добър

PagocmuH написа:1.9TDI-AFN-110Hp/235Nm
1.9TDI-AJM-115Hp/285Nm
1.9TDI-ATJ-115Hp/310Nm
Не съжалявам,че съм си купил помпа-дюза.
До някъде мнението ми е пристрастно,но вече три години карам печката и съм много доволен.
Напълно съм съгласен с теб колега. И аз съм страшно доволен. Направо е самолет с разход 6/100. На 1/2 милион километри е милия и не пипва маслото (синтетика). Няма нищо общо със AFN 110 к.с. Не смея да се хваля, защото може.....
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
mr_opp написа:PagocmuH написа:1.9TDI-AFN-110Hp/235Nm
1.9TDI-AJM-115Hp/285Nm
1.9TDI-ATJ-115Hp/310Nm
До някъде мнението ми е пристрастно,но вече три години карам печката и съм много доволен.
Напълно съм съгласен с теб колега. И аз съм страшно доволен. Направо е самолет с разход 6/100. На 1/2 милион километри е милия и не пипва маслото (синтетика). Няма нищо общо със AFN 110 к.с. Не смея да се хваля, защото може.....
Колата вече е купена, темата е за ключ... А4 с АФН е абсолютно перфектната комбинация

- na4o4o
- Автомобил: PASSAT B5 1998
- Двигател: AFN
hooligan_sk написа:mr_opp написа:PagocmuH написа:1.9TDI-AFN-110Hp/235Nm
1.9TDI-AJM-115Hp/285Nm
1.9TDI-ATJ-115Hp/310Nm
Колата вече е купена, темата е за ключ... А4 с АФН е абсолютно перфектната комбинация
Да и само да беше с предница като на голф 3 и а3 нямаше да има равна
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
na4o4o написа:hooligan_sk написа:mr_opp написа:PagocmuH написа:1.9TDI-AFN-110Hp/235Nm
1.9TDI-AJM-115Hp/285Nm
1.9TDI-ATJ-115Hp/310Nm
Да и само да беше с предница като на голф 3 и а3 нямаше да има равна
Това последното не го разбрах.А4 е един от малкото автомобили от този клас и години на който им отива да са комби.Поне според мен.
Честито колега , много безаварийни киломeтри.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”