Да свалям ли акумулатора през зимата при по-дълъг престой ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Вто 03 окт 2006 22:25

веселин написа:
stanimir написа:
joro_kem написа:вариант 3 - карай колата всеки ден

А ако всеки ден я припалва само?
Припалване всеки ден също не е полезно-без двигателя да достига до работна температура/всеки ден студен старт само....../ :( :( :(

аа,ясно, 10х!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 03 окт 2006 23:05

Да ви споделя моят опит.Понеже на два пъти ходих в чужбина задълго колата винаги ми е седяла в гаража.Преди имах Форд Орион-той имаше честта да стои 6 месеца,Голфът е стоял 3 месеца.И двете БЕЗ да са припалвани дори.Не съм им свалял акумулаторите.И винаги всичко си е било наред.Като дойде време да се прибирам баща ми винаги е успявал да ги запали и двата от първия път.Така,че не се притеснявай чак толкова много много.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 04 окт 2006 13:42

Така е andro_v, но ако колата е в гараж. Ами ако е на открито цяла зима :? Сваляш акумулатора и ти свалят половината кола за една нощ :cry: :cry: :cry: Няма аларма да писне, и ти няма половината кола... Иначе няма да я откраднат :roll: Поне това е успокоение...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 04 окт 2006 15:15

Нали аз тва казвам,не си сваляйте акумулаторите,нека си бачка алармата,щом е отвън през зимата,трябва да се припали.Хайде един път на 2 седмици.да се покара малко-10-20 км и така.От стоене колите също се развалят,дори повече от каране.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 04 окт 2006 15:20

Като се сваля акумулатора не трябва ли после да се въвеждат разни кодове като на радиото например? Също съм чувал че при сваляне на акумулатора може после да имаш проблем с електрониките и да се наложи да се преинсталира софтуера... :roll: Ако няной е по светнат по този въпрос нека да си каже :)

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 05 окт 2006 14:11

svetlin написа:Също съм чувал че при сваляне на акумулатора може после да имаш проблем с електрониките и да се наложи да се преинсталира софтуера... :roll: Ако няной е по светнат по този въпрос нека да си каже :)

С коли като твоята и моята няма да имаме ядове, но наистина при по-новите модели изобщо не е препоръчително! Този компир си е капризна работа! Е, и много полезна...
Извод: с акумулатор и редовно припалване за по 10-15 минути! По-малко значи само сух старт и взима душичката на ДВГ-то!

Потребителски аватар
vesics
Автомобил:
Двигател:

Re: Да свалям ли акумулатора през зимата при по-дълъг престо

Мнениеот vesics » Вто 10 окт 2006 19:10

Чук написа:Колеги, едно въпросче. Ако не карам колата 2-3 седмици през зимата не е ли по-добре да сваля и прибера акумулатора на по-топло ???

ако не караш машината задължително си свали акумулаторчето

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 10 окт 2006 19:26

Провери си плътноста на електролита,ако е ОК,нямаш грижи но ако е резреден го дозареди иначе има вероятност да замръзне.Уред за проверка на плътноста на електролита има в Практикер.

Последна промяна от vladtod® на Чет 26 окт 2006 20:12, променено общо 1 път.

faun63
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faun63 » Чет 26 окт 2006 16:31

Жегата скапва акумулаторите...не студа.Ако е добре зареден и горе-долу нов, мисля че ще изкара 1 месец през зимата.Акумулатор най-дълго се съхранява при температура около 0 градуса.Все пак сме в БГ а не в Сибир.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”