Съвет за VW Vento автоматик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Съвет за VW Vento автоматик

Мнениеот parno » Вто 06 мар 2012 10:03

zfa159 написа:като цена пак са съизмерими

единствено в повече е самия филтър на кутията
намери познат или познат който има познат добре запознат с автоматите (бахти как го написах mhihi ) да я покара и т.н.
аз лично бих карал вентото си автоматик :D според мен е голямо удобство

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 06 мар 2012 10:07

zfa159 написа:Аз пък харесвам много автоматиците :) Специално пък тази кутия,освен,че е хубава,е и доста здрава,точно,защото е стара.

Аз пък за тази кутия съм чел точно обратните мнения.Единствено я спасява ,че 2.0 мотора е доста слаб и няма какво да и направи -д аже обратното тя го "умроява".

zfa159 написа:пък и при автоматика работи почти винаги в оптимален режим (автомата се съобразява с въртящия момент на двигателя,на който се слага),

Това е абсолютно невярно освен ако не си шофьор току що взел книжка!

zfa159 написа:това,че е 4 скоростен не е проблем

:shock Верно не е проблем то и коли с три скорости има ,ама си е стабилен минус за ускорение и разход в преходни режими.

zfa159 написа: Минусите вече са ти ги казали

Ооооо списъка е много по-дълъг - просто ме мързи да пиша.

zfa159 написа: малко по-висок разход на гориво

Градско разликата е почти двоина :shock - в ауди форума доста сме го нищили щото там автоматици бол(е то за това и теглото на колите си казва думата ,но все пак е поне 50% отгоре в градът).Извън града е ОК заради блокажите (ако тая кутия изобщо има).Ма тогава и фаидата от автомата не само че я няма ми е и минус.

zfa159 написа:Маслото на автомата се сменя горе-долу колкото често се сменя и маслото на ръчната кутия,като цена пак са съизмерими
:beer

Не знам при тая кутия как е ама моита лапаше 7 литра масло и филтър което си беше поне 300 лева.Ръчната ми сега изяде 2 литра оригинално масло под 30 лева литъра.Нищо съизмеримо не виждам.Да не говорим за вечната дилема на секи собственик на автоматик - "Да сменям масло ,или да не сменям масло?"

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Вто 06 мар 2012 10:28

Момчета, каквото и да си приказваме истината е някъде по средата и най-добре колегата да си прецени.

Аз лично ако бях пред неговата дилема бих го взел Вентото, понеже щом има мерак други пречки не могат да те спънат.
Средства се намират, а все пак това не е някое Ауди А8 4,0 ТДИ дето скоростите са намсиколко хиляди лева.

И да се счупи, ще го направи. :да:

Пс.Аз преди година и половина си купих един ВР6, който в техническо състояние беше развалина и като цяло доста занемарен.
С много мерак и средства, успях да го направя достоен за експонат, въпреки че винаги има още какво да се желае или поне за мен де. :wink:
Това е Мк3, тоест разглобява се цялата и се сглобява за ден, а части без пари колкото пожелаеш. :да:

Важна е базата, че колата е щатска сглобка, рядка е за нашите географски ширини и е в завидно състояние.
На тая база може да се твори, дори да изникне проблем в бъдеще.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 07 мар 2012 9:49

Не бих купил толкова стар автомат. Предимствата са ясни, но отиде ли автоматът.... ще купиш още едно венто. Чел съм и по форумите за иначе запазени коли, които, заради проблем в автомата, се продават за без пари. Не си слагай таралеж в гащите, по-скоро нещо турбинирано и напудрено, отколкото венто с автомат.
Не че не харесвам автоматик - напротив, но щом човек си купува 14-15 годишна таратайка вероятно няма финанси за много скъпи ремонти. А хилядарката автоматът я обича.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Сря 07 мар 2012 10:19

TiL написа:па напудреното, турбинирано нещо ич не обича илядуто лефа като му дойде времето на турбото...

И още Н на брой клапани, Н75, Н92, Н93, Н94, Н95, и Нокия Н97 мини, mhihi Нхххххх, бубини и т.н. mhihi

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Сря 07 мар 2012 12:17

Не се чуди а Автоматик си ти купи :) love.vw

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 07 мар 2012 12:39

TiL написа:па напудреното, турбинирано нещо ич не обича илядуто лефа като му дойде времето на турбото...

Няма място за сравнение поддръжката на турбото и автоматика :!: На турбото ремонта му е 300 ,а не 3000 лева и не му спиваш отделно масло.

mania написа: А хилядарката автоматът я обича.

Обича няколко такива.Хилядарка става само ако си земеш от моргата деуг ,или просто присадиш ръчна.Веднъж като я отвориш тая пущина дори да дадеш само 1000 след 10-30 к километра ще даваш пак.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 07 мар 2012 14:55

Rabbit_TDI написа:Аз пък за тази кутия съм чел точно обратните мнения.Единствено я спасява ,че 2.0 мотора е доста слаб и няма какво да и направи -д аже обратното тя го "умроява".

Ти си чел,ама поддържам поне 10 такива коли от поне 3 години и никой не се е оплаквал от автоматика.Голф 3 и Венто става дума с 1.8 моно и 2Е двигатели.За да напиша нещо,значи имам идея за какво го пиша :) Кутията си е доста сполучлива и ако не си я купи счупена,ще си движи без проблем.

Това е абсолютно невярно освен ако не си шофьор току що взел книжка!

Това е точно така за автоматика.Това,че и с ръчната кутия може да се постигне също е вярно,но автоматика го прави самичък,а с ръчната трябва да влагаш мисловна дейност,което добре знаеш и сам,защото както чета,разбираш нещата и то добре :) Всеки един автоматик е съобразен с точните обороти,на които двигателя развива максималния си въртящ момент и щрака тогава,при нормално ускорение,когато сриташ кик-даун-а ускорява до оборотите на максималната мощност и точно след тях минава на следващата предавка ;) .Покарай Голф 2 и Голф 3 автоматик,виж данните за мотора,с който е,пробвай двата режима на ускорение и ще видиш как точно цъка +/- 100 оборота. Карал съм не 1 и 2 и винаги съм ги гледал как щракат и поддържат много оптимално работата на двигателя.
Голф 3 1.8 моно автоматик е идвал на 450 000км по километраж при мен,с перфектен двигател,по-добър от моят,дето е на 200 000 с ръчна кутия,така че не виждам автомата как точно го уморява :) Нито го товари повече,нито позволява да го вкарашв прекъсвач,нито можеш да му збиеш от 5-та 2-ра,понеже си рацер и да го цедиш до 8000 оборота (на газ няма прекъсвач,както знаем),така че това не е вярно.
:shock Верно не е проблем то и коли с три скорости има ,ама си е стабилен минус за ускорение и разход в преходни режими.

За разхода в преходен режим,но като общ поглед разхода е +1,макс 1.5 литра и то газ и то в града ;) Сравнявал съм Пасат В3 ръчка и автоматик,Голф 2 ръчка и автоматик и Голф 3 ръчка и автоматик.Максималната разлика е била 2 литра на газ.

Градско разликата е почти двоина :shock - в ауди форума доста сме го нищили щото там автоматици бол(е то за това и теглото на колите си казва думата ,но все пак е поне 50% отгоре в градът).Извън града е ОК заради блокажите (ако тая кутия изобщо има).Ма тогава и фаидата от автомата не само че я няма ми е и минус.
- казах го и по-горе,при VW ,понеже е различно от Ауди,както знаем,разликата е макс. 2 литра газ в града и при разход 12-15/100,типичен за кола на газ,това са колко % -> няма и 20% .При Ауди-тата не знам,колегата иска даси купува VW,не Ауди mhihi

Не знам при тая кутия как е ама моита лапаше 7 литра масло и филтър което си беше поне 300 лева.Ръчната ми сега изяде 2 литра оригинално масло под 30 лева литъра.Нищо съизмеримо не виждам.Да не говорим за вечната дилема на секи собственик на автоматик - "Да сменям масло ,или да не сменям масло?"

"цели" 3 литра от "безценния Dextron II " събира mhihi

Не ми се спори повече,има си каталожни данни и там си пише и разходите на ръчна и на автоматик за конкретния автомобил,пише си и какво количество масло и т.н. са нужни.Както вече казах,това не е Ауди и нещата са доста по-различни и понеже съм карал поне 4-5такива коли и то не за по 10км ,а редовно и поддържам поне 10,затова си позволявам да говоря толкова смело по тези въпроси и да изказвам мнение,базирано на не 1 или 2 автомобила :)
Не ми се спори повече и няма да си защитавам мнението повече,защото спорът е безсмислен,всеки си има право на мнение и ще даде различен съвет.Аз бих го взел и да си го карам и вероятно ще ме надживее.

Потребителски аватар
///AutoMAN
Автомобил: 1996 VW Jetta GLS [USA]
Двигател: 2.0 ltr. 115hp. AGG [Mexico]
Контакти:

Мнениеот ///AutoMAN » Чет 08 мар 2012 11:09

zfa159 написа:Аз бих го взел и да си го карам и вероятно ще ме надживее.

Стефчо мерси много :beer

Също и на yoan4o,който е виновника да се стигне до тук :D
yoan4o написа:Момчета, каквото и да си приказваме истината е някъде по средата ...
Аз лично ако бях пред неговата дилема бих го взел Вентото, понеже щом има мерак други пречки не могат да те спънат.
...
Важна е базата, че колата е щатска сглобка, рядка е за нашите географски ширини и е в завидно състояние.
На тая база може да се твори, дори да изникне проблем в бъдеще.

mhihi

И на всички колеги!!! :bowdown :да:

п.п. Писах си с колега който живее във САЩ и е карал Vento/Jеtta III 2.0/115к.с. естествено за там автоматик.
Сега кара Bora/Jetta VR6 също автоматик.
Колегата /да не го споменавам/ :beer е много доволен и също ми каза сам да си преценя,
но ми даде ценни съвети и искрено му благодаря.
Тъй че имам вече доста полезна информация за да му мисля и да реша.

Благодаря на всички. :beer

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Чет 08 мар 2012 11:12

Е това е.
Гледай само бързо да решиш, да не те изпревари някой.... mhihi :deal :drunk (че и без друго мойто венто го хвана австрийския синдром)

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 08 мар 2012 15:12

Колега, както виждаш всеки си пее неговата песен. Знай просто, че автоматът е скъп риск на тези години. Оттук нататък всичко е чесане на езици.

Потребителски аватар
///AutoMAN
Контакти:

Мнениеот ///AutoMAN » Чет 08 мар 2012 21:17

Колеги решението е взето.
Колата е уговорена вече със продавача и ще се купува!

Последна промяна от ///AutoMAN на Чет 08 мар 2012 21:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
///AutoMAN
Контакти:

Мнениеот ///AutoMAN » Чет 08 мар 2012 21:19

:lock:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 08 мар 2012 21:26

първо качи снимки и тогава ключ
егоист

Потребителски аватар
///AutoMAN
Контакти:

Мнениеот ///AutoMAN » Чет 08 мар 2012 21:47

parno написа:първо качи снимки и тогава ключ
егоист

maikomila

Темата не е с цел да се фукам каква кола искам да купувам!

Идеята на ключа е темата да не се превръща в чат с празни приказки!

А да остане полезната информация. :да:
Така че ако държиш на снимки до няколко дена ще ти изпратя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”