Въпрос за схема с релета Golf 2 GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Въпрос за схема с релета Golf 2 GTI

Мнениеот moreg » Вто 06 мар 2012 15:53

Здравейте, в момента разположението на релетата ми изглежда по този начин
Изображение
Интересува ме там на празните места, липсват ли някакви допълнителни релета и по точно реле 18(191 937 503)трябва ли да го има на тази бушониера? Също така каква е ролята на реле 18 ме интересува?
Колата е Golf 2 GTI KR 1987г.
Ако може да ми дадете линк със снимка на оригинална бушониера, като за моя голф за да направя сравнение искам :roll:
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Въпрос за схема с релета Golf 2 GTI

Мнениеот Iezekil » Вто 06 мар 2012 16:36

разтоварващо Х реле,намаляващо разхода на всичко по инсталацията.По принцип се изключва като дадеш на контакт,ти си прецени дали ти е нужно.../тази информация не гарантирам че е вярна,ако греша моля да ме извините/
Същото реле се използва и за ел.вентилатора до края на 88.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 07 мар 2012 11:57

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Сря 07 мар 2012 21:17

radotom написа:Това ще свърши ли работа?
viewtopic.php?f=5&t=264597&start=0&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0

Върши работа да, само имам един въпрос и се чудя при мене на моята бушониера дали трябва да го има това реле 18 на позиция 4, защото в момента го няма а самото реле го имам но не е сложено на позиция 4 :roll:
Затова искам да попитам някой друг, който има подобен на моя KR дали го има това реле 18 на позиция 4 или го няма?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 07 мар 2012 21:47

понеже няма кой да ти отговори ще пробвам пак аз.Всъщност,това реле като палиш колата ти изключва другите консуматори.Ако охлаждането работи без него/както е по таблицата дето са ти я дали/,значи е разтоварващо,като дадеш на стартер изключва всички други консуматори.Хубаво е да го имаш.

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Чет 08 мар 2012 1:19

Опасни сте! Дори и приложена схема с описание не разчитате. :shock
Силово реле 18 стои в позиция 8 на бушониерата. В случая ти си със 17, идентични са като функционалност. Свали го и го сравни с 18. И двете са с подсилени (по-широки) силови крачета и няма как да влязат на друго място.
Позиция 4 на бушониерата е резервирана за ел. блок, който управлява сигналната лампа на икономайзера, за тези които са с такива километражи.

@moreg: Черпиш информация от документация за новата инсталация, но ти си със старата. Затова се объркваш с описанието на позициите, бушониерите са различни.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 08 мар 2012 8:33

anrus написа:Опасни сте! Дори и приложена схема с описание не разчитате. :shock
Силово реле 18 стои в позиция 8 на бушониерата. В случая ти си със 17, идентични са като функционалност. Свали го и го сравни с 18. И двете са с подсилени (по-широки) силови крачета и няма как да влязат на друго място.
Позиция 4 на бушониерата е резервирана за ел. блок, който управлява сигналната лампа на икономайзера, за тези които са с такива километражи.

@moreg: Черпиш информация от документация за новата инсталация, но ти си със старата. Затова се объркваш с описанието на позициите, бушониерите са различни.

Вярно е това което си написал "anrus" е сега проверих реле 17 е абсолютно 1 към 1 с реле 18, само че реле 18 е за новата, а реле 17 е за старата инсталация с каквато съм аз :roll: нещата ми се поизясниха вече на 99%
За позиция 4 ри е точно така, както си го написал "anrus" но при мене липсва сигнална лампа на икономайзера затова и там няма реле :D
Считам темата от моя страна за изчерпана, но някой ако има да добави нещо, което би ми било от полза нека пише!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”