Защитавам правата си ,протестирам - уморих се .

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Защитавам правата си ,протестирам - уморих се .

Мнениеот 2.4I » Сря 07 мар 2012 12:12

Колеги дайте идея какво да правя вече .
1- Миналата година (Март) ,ми се обажда позната (обедно време) - „Ела ,че свалят керемиди от покрива на вашата сграда" (сграда в селскостопански двор) , отидох на място и заварвам багер с дузина работници да свалят покрива на въпросната сграда ,бях афектиран и ядосан ,и набързо ги свалих от покрива (вече с наполовина липсващи керемиди) ,изяснихме кой ги е пратил ,въпросния им шеф УЖ се объркал ,че сградата била негова ,щели сме да се разберем и пр. ,сигнализирах на местния (селски) кмет и на местния полицай , отговора - „Ми той е разбран човек (шефа на тия който ми свалиха покрива) ,ще приказвам с него ,ще се разберете ,явно има недоразумение " ,предвид ситуацията реших да се съобразя с тях (не ,че имах голям избор ,при положение ,че очевидно щяха да ми откажат да входират официална жалба) ,чухме се по телефона с въпросния бизнесмен-арендатор който вместо извинение най нагло ми заяви - „Дай документ за тая сграда ,че твоя" ,моя отговор бе - „Ще дам документ за собственост ,но и аз искам да видя твоите документи с които ти претендираш за собственост" ,след час занесох на един от пазачите му ксерокопие от документа за собсвеност ,последва месец и половина в който ту полицая ни уреждаше срещи ,ту кмета ,но среща така и нямаше ,след около месец и половина срещата се състоя (с помоща на негов служител ,а не на кмета или полицая), на въпросната среща бизнесмена-арендатор ми предостави документ за собственост на земята в-у която са сради (негова в съседство на моята и моята) ,като в документа пишеше ,че земята и сградите построени на нея са собственост на фирма ХХХ която е негова собственост ) ,въпросния документ бе с дата дни преди срещата ни.Същия ми заяви ,че имам срок от 10-тина дни ако съм си искал сградата да си я взема (да я премахна физически от имота).
Оттук се почна с институциите - преди да подам официална жалба (което също бе одисея) в Полицията ,реших да си изясня как така моята сграда се оказа негова ,фактологията която установих е следната (няма подробно да описвам разхождането ми по институциите ,защото може би ще ми трябва поне половин ден за писане) - въпросния бизнесмен-арендатор се е възползвал от факта ,че в парцела реално има 4 сгради (КПП ,хамбар ,2 склада) ,деюре 2 от сградите са законни (неговия хамбар и моя склад),в постановлението с което е придобил собственост в-у сградата си (хамбар с незаконно изградена постройка за допълнителен склад) и с помощта на кмета (волно ли неволно) издал му удостоверение за идентичност ,бизнесмена -арендатор си е изкарал скица от общината която удостоверява ,че на парцела съществуват 2 сгради и те са собственост на ф-ма ХХХ ,като незнайно защо в общината не забелязали ,че по неговата скица сградите които притежава са залепени една до друга ,а сградите за които му се издава актуалната скица са с различно местоположение ,та въпросния бизнесмен с вече актуална скица отива в министерство на земеделието и заявява ,че иска да купи земята под сградите ,те съответно набързо му я продават ,интересна бе реакцията на началничката на подразделението им (не си спомням точно може и да бе директор ...) като видя моите документи и заяви - „Ако бяхте дошли месец по-рано ...,но и ние не сме нарушили закона ето човека ни е предоставил нужните документи"
Някъде около тези събития почина баща ми и нещата останаха за малко в застой.
След 40 дни на баща ми поднових въпроса ,няколко пъти пак ме замотаваха кмета (впрочем вече бивш кмет) и местния полицай ,стана ми пределно ясно ,че по нормалния път жалба няма да мога да подам ,с „връзки" стигнах до началника отговарящ за Община ХХХ ,като и при него се видя ,че заинтересоваността да се докаже каквото и да било по въпроса (па може и аз да не съм прав) клони към „0" ,поне прие жалбата ,със спестено в нея как и защо при него е трябвало да подам жалбата ,трябваше да спестя изцяло и „съмненията си" за документалната измама (което все пак не спестих в обясненията ,макар и не - описано подробно) ,мина се месец ,потърсих въпросния началник , няам го но щели да му предадът ,след още 2 седмици ми се обадиха да отида в МВР ХХХ да се срещна с началник ХХХ ,отивам аз - трябвало спешно да замине ,както и да е след около още месец (някъде около изборите) ,въпросния началник дойде с още един полицай (дали е идвал специано за това или е минавал и ... незнам) и ми каза ,че е говорил с въпросния бизнесмен и ,че бизнесмена-арендатор щял да ми се обади да сме се разберяли и да се прекратила преписката ,ако не сме се разберяли щял да я прати на прокуратурата ,обзе ме безсилие и гняв (един ли свястем служител не се намери в тая държавна администрация който морално и достойно да си върши работата) ,та чакам - 1,2,3 ...9,10 дни -виждам ,че няма да е и аз го потърсих по телефона (арендатора) ,той - „Ще ти платя 200 керемиди" ,на мен ми „прикипя" и затворих телефона ,запалих колата и право в Полицията ,за да отиват нещата на прокурор ,да ама „началника"пак го няма ,все пак на другия ден бе там -каза ,че ще прати материалите на Прокуратурата ,поисках да ми поясни ,как - какво ,отново останах като ударен с мокър парцал - евентуално ,щели да му повдигнат обвинение за присвояване ,и да му наложили глоба 500 лв.,попитах - „Добре де ами няма ли да разследвате документалната измама ,и все пак 500лв. глоба (бях като покосен),а кой ще ми възстанови покрива?" Отговор - „Това не е в моите компетенции".
Нещата отидоха в Прокуратурата (по думите на началник ...) и така до днес ,ни вопъл ,ни стон.
Мислех (както и съм написал по-горе) събитята и лицата да останат анонимни ,но стига с тази анонимност ,цялата държава е все тоя ,ония - МВР-то е МВР- Чирпан ,Общината - Бр. Даскалови ,ще помисля може да опомена и имената (ако на някой изобщо му...)
Това бе едно от нещата с които чашата на доверието ми в институциите и търпението ми взеха да...
2- Тези дни получавам писмо - „Трябва да премахнете оградата си на парцел ХХХ до ХХХ в проивен случай ще бъде премахната за ваша сметка ,ако искате да възстановите оградата си ,ще трябва да предоставите проект който да бъде одобрен..."
Пояснявам - в Димитровград ,на лозята (мисля ,че се води Габера) искат да осъществят проект с Европари ,с който да подобрят инфраструктурата ,дотук добре ,прекрасно начинание ,НО:
- на собствениците ще бъдат отнети БЕЗВЪЗМЕЗДНО по до ХХ% от парцелите
- за тяхна сметка са премахването и изграждането на огради и пр.
С което аз не съм съгласен ,аргументите:
- част от тази земя която искат да присвоят безвъзмездно бе платена години по-рано от баща ми по доста солени цени именно на държавата (парцела е фактически около 500 кв. но трябвало да се доплатят 18 кв.).Може би най важния аргумент за мен ,баща ми държеше изключително много на това.
-на тази земя е плащан данък (па макар и той в частта си да е символичен) именно на този които иска сега да го пресвои
-на всичко отгоре СМР по премахване на ЗАКОННИ съоражения за моя сметка ,евентуало нов проект и изграждане също за моя сметка
- допълнително ,предполагам ,че главния архитект ,ще иска новите огради да са на 3м от сервитута на пътя (нещо не - разяснено),ще да рече още 15-20% от парцелите
Въпросното писмо бе подписано кмета ,съответно и с неговия печат (нормално) ,това ще да рече ,че единствения който носи отговорност за написаното в писмото е именно той ,та отивам аз в общината (вчера) ,неможело да говоря с кмета ,а щели да пратят човек който да ми обясни ... Впрочем писна ми да ми обясняват разни от екрана... ,че поскъпването на тока било добре за мен ,нищетата в която са принудена да живеят бабите ми не е по вина на БББ , апо вина на ССС ,пък междувременно аз да се чувствам виновен ,че не съм можел с още нещо да помогна и пр. ,важни неща но които ме ...от темата ,та и в случая ми стана пределно ясно ,че ще слезе от по-горните етажи поредния дебе... бюрократ който ще ме убеждава ,че това е за мое добро , въпросния бюрократ разбра ,че съм запознат със ЗУТ и ,че ми е ясно ,че законно са си изпипали нещатата и ,че като ми докаже ,че „кражбата" е законна ,то въпроса за мен не приключва ,си прибра бумагите и навъсено си замина по горните етажи .Да поясня въпроса за мен е принцепен ,т.е. не е нормално ако аз закъснея и ден с документ или пр. за който държавата е наложила „ясно установен" срок или ако не съм внесал 5лв. данък или ... то да има санкция и съответно обезщетение за държавата ,а обратното да не важи ,както казах по-горе не търся материални (не ги търся защото дори макар ,че разбирам ,че е грешно ,то и в моето съзнание вече се е набило - пари = далавера,шмекерия)пари не ми липсват,а морални ползи .Там е проблема ,че вече стигам до задънена улица и като варианти ми изникват все неща за които ще ме изкарат ненормален и пр. ,а ефекта ще е ,че децата ми вместо да се гордеят с мен ,че съм достоен човек отстояващ някакъв морал и непримиримост към случващото се ,то ще стана техен морален поробител и не достоен пример ,ако имате идеи казвайте?Впрочем медиите може би са някакъв вариант (май почти само това не съм пробвал),но ?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Защитавам правата си ,протестирам - уморих се .

Мнениеот Iezekil » Сря 07 мар 2012 12:40

колега,трябва да се обърнеш към медиите,в частност към разседващите репортери.Все пак трябва да се консултираш с адвокат,за уточнение на фактологията.Още повече от начало сякаш спора за собственост беше личен,после се намеси и държавната машина с цел отчуждаване/ако правилно съм разбрал/.Интересно,след като бизнесмена има документ за собственост и на земята и на сградата,и ако е стигне до отчуждаване,на кого ще пратят фактурата за разноските-н тебе или на него?Май ще трябва да се почне от зад на пред,законно ли ще е самото отчуждаване....но при всички случаи ти трябва обигран адвокат,още повече че нещата щом са в прокуратура,някой трябва да ги движи.Хубаво е и една среща с прокурор да се направи.
Репортерите най-малко могат да те вкарат на среща с подходящ адвокат,а ако е жаден за слава ще се заеме или поне ще те посъветва нещо.Ако имаш нотариален акт,ще се измисли нещо.Тъкмо повод за телевизиите да се задълбаят с такива някакви отчуждения без обезщетение,то даже и през соца нямаше такова нещо...

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 07 мар 2012 12:46

Не спестявай имена.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 07 мар 2012 13:19

Iezekil написа:колега,трябва да се обърнеш към медиите,в частност към разседващите репортери.Все пак трябва да се консултираш с адвокат,за уточнение на фактологията.Още повече от начало сякаш спора за собственост беше личен,после се намеси и държавната машина с цел отчуждаване/ако правилно съм разбрал/.Интересно,след като бизнесмена има документ за собственост и на земята и на сградата,и ако е стигне до отчуждаване,на кого ще пратят фактурата за разноските-н тебе или на него?Май ще трябва да се почне от зад на пред,законно ли ще е самото отчуждаване....но при всички случаи ти трябва обигран адвокат,още повече че нещата щом са в прокуратура,някой трябва да ги движи.Хубаво е и една среща с прокурор да се направи.
Репортерите най-малко могат да те вкарат на среща с подходящ адвокат,а ако е жаден за слава ще се заеме или поне ще те посъветва нещо.Ако имаш нотариален акт,ще се измисли нещо.Тъкмо повод за телевизиите да се задълбаят с такива някакви отчуждения без обезщетение,то даже и през соца нямаше такова нещо...

До фактура за... не може да се стигне ,за да го съдя аз ,трябва държавата да си свърши работата ,а явно или някой няма интерес (материален ,морален или др.)
Горе съм описал 2 от премеждията ми в последно време свързани с това ,че някой или повече от един бюрократ не си върши работата съвестно.
Да допълня за имота в Д-град (лозе на Габера) ,3 месеца се опитвам да го прехвърля на мое име ,като минахме през нотариален отказ и пр. ,та сега собствениците сме аз и баба ми ,тя за да прехвърли нейната част ,се нуждаем от скица ,да но документа ни за собственост е вносна бележка за платените квадрати и заповед от общината ,че... ,а някой лумпен е писал в скицата - документ за собственост - нотариален акт ,преди малко се върна жена ми (тя пое ,аз вече нямам нерви) и и казали ,че първо трябва да докажем ,че нямаме нотариален акт - абсурдна ситуация ,а после ... тъкмо сега и тя се ядосва ,половин ден я препращат „при колежката" .

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 07 мар 2012 13:29

mely написа:Не спестявай имена.

Вероятно си прав.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 07 мар 2012 13:30

Разбирам, че си афектиран, но пиши по-къси изречения и оставяй тук таме някой празен ред. Много трудно се чете, още по-трудно се разбира.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 07 мар 2012 14:46

значи няма нотариален акт.....еми ако ще се ходи по съдилища трябва да ти е изрядна документацията.Заемай се първо с документа за собственост и за по-бързо и лесно наеми адвокат,упълномощи го и той да движи нещата,ти друго не можеш да направиш всъщност.Все пак обмисли варианта с разгласяването по медиите....

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 07 мар 2012 15:39

колега, държава - няма. Единственият вариант да се оправиш е сам. Казвам го със съжаление, защото и ние минахме по подобен на твоя път. Имаме наследствен имот в регулация, върху който решихме да строим, но когато извадихме скицата, се оказа че вследствие на някакви невероятни стъкмистики границите на парцела са придобили невероятни промени. Цялата работа се е случила тихомълком с участието на 2-ма заинтересовани съседи преди 10-тина години, тогава някой е прекроил регулацията.
С жалби, адвокати и молби не се стигна до никъде. Накрая се взехме в ръце, почти сами с питане и консултации разбрахме как стоят нещата и по същият шушумигарски начин (за съжаление това е начина, да, тихо и кротко си копащ и чакаш да си минават законовите срокове) оборихме и възстановихме границите в сравнително нормални линии. Администарцията не си мърда пръста за нищо! Единствено следи дали си плащаш необходимите такси, дали е минало необходимото време и дали представяш необходимите документи. Един човек не дойде да види реално как стоят нещата, драскат по едни кадастрални планове и не им пука какво се случва. Със същият успех след 5 години пак мога да почна процедура по промяна на регулация, шантава работа.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 07 мар 2012 16:21

VWGT написа:колега, държава - няма. Единственият вариант да се оправиш е сам. Казвам го със съжаление, защото и ние минахме по подобен на твоя път. Имаме наследствен имот в регулация, върху който решихме да строим, но когато извадихме скицата, се оказа че вследствие на някакви невероятни стъкмистики границите на парцела са придобили невероятни промени. Цялата работа се е случила тихомълком с участието на 2-ма заинтересовани съседи преди 10-тина години, тогава някой е прекроил регулацията.
С жалби, адвокати и молби не се стигна до никъде. Накрая се взехме в ръце, почти сами с питане и консултации разбрахме как стоят нещата и по същият шушумигарски начин (за съжаление това е начина, да, тихо и кротко си копащ и чакаш да си минават законовите срокове) оборихме и възстановихме границите в сравнително нормални линии. Администарцията не си мърда пръста за нищо! Единствено следи дали си плащаш необходимите такси, дали е минало необходимото време и дали представяш необходимите документи. Един човек не дойде да види реално как стоят нещата, драскат по едни кадастрални планове и не им пука какво се случва. Със същият успех след 5 години пак мога да почна процедура по промяна на регулация, шантава работа.

Да колега ,но докога така ,щото дали ще ми се възстанови покрива ,или ... то няма нито да обеднея нито да забогатея ,няма справедливост ,и то човек да махне с ръка и да си каже нищо ще продължа напред ,може и да е за добро ,примерно тази година ми се случиха кражби от сечище (и там МВ-то и горските я свършиха същата - нищо) и подобни събития ,но това примерно мога да го разбера ,щото примерно е отишъл някой който е в безисходица ,щото сега някое семейство което иначе на 90% щеше да мръзне се топли с тия дърва ,т.е. неприятно ми е но го разбирам и мога да го преглътна ,но хора с пари (първия пример)и положение или държавата (втория пример) да шмекеруват и извършват подобни непристойни действия - не го разбирам ,още повече ,че не е далеч времето в което децата ми ще се сблъскват с цялата тази отровна помия ,и вместо да живеят един достоен живот ,то и те като нас ще се питат - ама защо ... ,нормално ли е ... и ще се чувстват като идиоти у дома си.

Тия дни освен с останалите неволи ,се занимавам и с гроба на баща си (скоро ще стане 1г. откакто почина) ,та защо го споменавам ,спомням си бяхме заедно аз,брат ми и баща ми ,беше края на 2010г. (малко преди да въведът пооредните промени в пенсионното) ,за 3-ти път подаваше документи за пенсия ,само дето тоя път го „отрязоха" още при подаването (нещо не му достигало ,но със сигурност нямало да му отпуснат пенсия) , спомням си думите и изражението му (изглеждаше обезверен и отчаян) - „Добре защо учих и работих цял живот ,нали цял живот все интересите на тая държава защитавах ,нали за нея учих и работех" ,и действително бе така .

ПП Както и да е ,сигурно вече изглеждам като някоя жалейка.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 07 мар 2012 16:36

Колега, за съжаление живеем в България. Наистина за съжаление. Това, което можеш да направиш е да изучиш децата си и да им подскажеш да бягат оттук. Това е истината!

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Сря 07 мар 2012 16:41

колега 2,4i не се отчайвай,и аз преди няколко години като тебе по същия начин бях пре##ан,но в крайна сметка нищо не постигнах,само тлъсти хонорари на адвокати,държавни такси и т.н.т.Държавата е шибана от всякъде.Ще следя с интерес темата ти и ти пожелавам успех.А за държавата само едно яко дуене от всякъде,така или иначе тя ни дуи всеки божи ден.

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Чет 08 мар 2012 10:42

,но хора с пари (първия пример)и положение или държавата (втория пример) да шмекеруват и извършват подобни непристойни действия - не го разбирам

колега съжалявам че ще ти го кажа но според мен за това и имат, щото цял живот се занимават с шмекеруване
и аз ще потвърдя същото дето колегата по горе е казал със огромно съжаление
колега, държава - няма.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 08 мар 2012 16:45

djofar написа:
,но хора с пари (първия пример)и положение или държавата (втория пример) да шмекеруват и извършват подобни непристойни действия - не го разбирам

колега съжалявам че ще ти го кажа но според мен за това и имат, щото цял живот се занимават с шмекеруване
и аз ще потвърдя същото дето колегата по горе е казал със огромно съжаление
колега, държава - няма.

Да това е една от чертите с които можем да опише миналите 20-25 г. от нашето съвремие ,но не мисля ,че трябва да се примирява човек ,поне аз не съм от тия които ще скланят главица ,дори много ме е било яд на хората ,че не реагират на случващото се в битието им ,но и как да се реагира ,то е като да се бориш с въздуха ,малко ще се отплесна от темата ,но изводите до които стигам са лоши ,т.е. докато положението не се влоши до положение на всеобщ глад и мизерия ,тук ми изплува нещо което баба ми ми разказа преди години ,причината бе около някаква храна (не исках да ям или изках да изхвърля нещо ...) .Баба ми преди години работила като санитарка в болницата в Д-град ,еднин ден след като събрали съдовете с остатъците от храна на пациентите на една от лекарките (и нейна приятелка) и направило впечатление ,че отново има доста неизядена храна която ще изхвърлят ,заприказвали се за нещо двете ,от разговора това което се е запечатало в съзнанието на баба ми е следното - „Вие Българите не знаете какво е глад ,когато бях малка си спомням ,че имаше дни в които не ядяхме ,яли сме човешко месо за да не умрем от глад ..." ,въпросната лекарка доколкото си спомням е с произход от Бъларите в Молдова (може и да се бъркам) ,та май дотам трябва да се стигне .
Много ми се иска да обвиня някой (хората , в частност обикновенния човек) за положението в което живеем (липса на морал ,отговорност и пр. нравствени добродетели) ,че хората не реагират ,но виждам какво се получава при мен в частност ,т.е. виждам ,че и аз рано или късно ще се превърна в примирен и убит от живота човек ,а реално съм опитал да се боря ,както вероятно са се опитвали и тези които би ми се искало да посоча с думите - „Защо сте се примирили ,защо спите".

Нещо да добавя пак встрани от темата - цената на перола била висока (да висока е макар ,че за година назад е имало и по-високи пикове) ,а някой да споменава ,че цената на газта е в пиков минимум ,като в случая не говорим за ниска цена ,а говорим за цена която която е около 2-пъти по ниска от средната ,не мога да сложа графика за да илюстрирам :
- Май 2010г. цена на газта 5 ,цена на метана и LPG приблизително с - 1/3 от сегашната
- днес цена 2,24 ,а какви трябва да са цените сега?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 08 мар 2012 17:32

Колега и аз съм от тия непримиримите. Като си мислех, че има и останали други такива борбени хора, но за съжаление съм бъркал много в изводите и преценките си. Поне 99% от хората тука са дребни овце. За пари продават дори малкото мозък дето им е останал в празните глави. При мене се случи същото, но благодарение на един стар и много упорит и умен човек нещата се наредиха със земята, която е в рода ни от няколко десетилетия. Представи си заграбена, точно за 2 седмици от разни съдии с документни измами, които междувпрочем заграбиха и апетитни земи в целия град. Та ти си чакай именно те да ти помогнат... Но тука вече идват и интересните последствия. Които наистина са много по-тъжни и жалки. Дори още по-жалки и долни от самите документни измами и всичкото друго, което ми се е случвало изобщо. Един измекяр "приятел", като научи за нещата, веднага гледа да докопа някои и друг дребен лев, за дребната си малка душица. Уж на заем било. И то точно този, който от всичките ми познати се пишеше най-големия патриот, революционер, националист и т.н. понятия, дето в жалката ни дребна страна наречена България нямат никаква тежест явно за никой. От тия дето сега ходят по митингите и скандират Да живее България и т.н. празни приказки и действия на измислени герои. Та изводите и сам можеш да си ги извадиш има ли смисъл въобще да познаваш и да разговаряш с такива дребни хора, като моите съвременни "герои" на днешна България... scare И както казваш ти от такива псевдо патриоти ли ще взимат пример бъдещото поколение. Дето викат циганите ни крадът, ама вижте ни нас колко сме праведни и морални. Пък не ги знаеш какви дребни "игри" въртят зад гърба ти с дребните си душици. Слава богу, че още не съм решил да градим семейство в тая жалка измислена държава. facepalm От такива дребни случки, вече оставам без думи и няма какво да кажа дори на хората, които наистина може би са съвестни и отговорни. maikomila

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Пет 01 юни 2012 13:21

Колеги има малко развитие по темата с покрива , а и видях и другото лице на полицията днес ,че има и хора които искат да си свършат работата .
Днес около година по-късно от момента на входиране на жалбата ,отидох до полицията в Чирпан и установих ,че човека при който подадох жалбата се е пенсионирал ,по случайност наблизо бе началника на криминална,тук може би е момента да вметна ,че ако по физика и характер полицаите ни приличаха на този човек ,то полицията щеше да се ползва с друго име ,щеше да има силен авторитет ,дали дочу или ... човека се заинтересува за случая ,намери документите ,извини ми се за случилото се ,обеща веднага да възложи случая на разследващ полицай ХХХ и ,че ще следи отблизо случая ,извини се повторно за некоректното поведение на неговия колега и от името на институцията ,не знам как ще се развие случая занапред ,но днес останах приятно изленадан от действията на полицията .

ПП Редно е когато се създават поводи за недоволство и неодобрение в институциите,то те да се съобщават и заклеймяват ,редно е обаче и обратното ,т.е. когато служителите в институциите си вършат работата ,то също да се съобщава и да се похвали.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”