аз в друга тема написа:Преди 2 години баща ми реши да смени подгревателните свещи на Golf-a ни, обаче попадна на дефектна такава, която дала на късо и изгоряла релето за автоматично подгряване на двигателя. И не само това, а и отчасти е стопила съответното гнездо на ел. таблото, правейки невъзможно слагането на ново реле. При което баща ми даде колата на един негов приятел, който прекара кабели, директно свързващи свещите с акумулатора, като по средата на електрическата верига има прекъсвач, който е в купето.
Е, днес смених ел. таблото и реших да потърся съответното реле. Отидох до едно от представителствата на Volkswagen за още информация и там ме "гръмнаха" с 220 гроша за ново такова... Освен това ми казаха, че за този двигател релето било уникално. Та...
1. Това така ли е? Всмисъл мога ли да използвам реле от друг двигател?
2. Откъде мога да намеря подобно реле (контролен блок) за подгревателни свещи за Golf 3 1.9D 1Y? Разбира се автоморга, но коя, в София, ще ми препоръчате?
3. Какъв модел трябва да търся? В съседната тема колегата bobi_diesel каза, че реле номер 60 ще ми свърши работа, но минах през 3 автоморги и в нито една не можах да намеря такова.
Благодаря предварително! :)