Здравейте, изчетох всичко надлъж и нашир из този, руския и GTI форума на англичаните.Ама по моят въпрос - нищо.
Проблемът е следния:
Голф2 с 1.6 RF мотор 1987г и 2E2 карбуратор прекъсва на тихи обороти. Леко шава оборотомера и оборотите лекичко играят.Дразнещото е, че вътре табло и разни други неща по интериора подрънкват неприятно.А и понякога от това гасне. Ускорява фантастично и на бензин и на газ.Никакви колебания при подаване на газта, даже при рязко подаване на газта в движение и напълно отпуснат съединител дрифти.Смених карбуратора, новият е регулиран според указанията от руския форум,сменени са му вакуумните маркучета, клапанчетата и всички мембрани са инспектирани, повредените са подменени. Сервото е ок, както и вакуумният регулатор на делкото.Тампона на карбуратора е сменен, макар и старият да беше здрав, свещи, капачка, кабели и палец сменени.Промяна няма. Днес следобед изпробвах да извадя маркуча от вакуумния регулатор на делкото и запуших маркуча за да работят вакуумите на карба коректно.Нещата се оправиха и колата си върви и без този регулатор перфектно, но според мене не е нормално при условие че го има да се налага да го изключвам.Явно нещо откъм карбуратора или от колектора на тихи обороти се получават някакви колебания, но какви? А, най - важното е, че на газ колата е шампион по горене - не пада под 10 на сто, на моменти до 22 - 24 на сто.На бензин не съм я засичал още, но щом превключа на междинно положение с идеята да минавам на газ, потегляйки и стигайки до момента, когато свършва бензина в карбуратора, изминавам 400 метра. Това ако говори нещо за горенето...Смених две плочки за газовата.Сменених три изпарителя,махнах Волтран, смених го с Ловато,след това сложих Ренцо Ранди - на него му направих и смяна на мембраните. Все тая. Купих я да гори 28 на 100, смъкнах я до 16 на 100, един път ми падна до 10 на сто. Говорим за кръстосан разход, но преобладаващо извънградско. Това обаче определено не ме устройва, а и никого не би устроило, нали?
Помагайте, че идва лятото и не се трае на бензин. В събота ще ида да се прасна със едни сто кинта и за електронен Ренцо - Ланди, че се опасявам от колебанията - може да влияят на вакуумният тип.
Дайте някакви конкретни идеи, че това ми е последният коз, може и да са нахалост дадени пари.
Голф 2 мени леко тихите обороти
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Re: Голф 2 мени леко тихите обороти
Смени въздушния филтър, почти сигурно е зацапан и не му достига въздух на карбуратора.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Добре като за начало трябва да си сигурен, че колата работи правилно на бензин и всичко е настроено коректно. Какъв разход правиш на бензин!?
След като на бензин е настроена правилно, чак тогава се занимавай с газовото. Относно изпарителя, този който имаш е добър, обаче остава въпроса как е настроен самият изпарител след като си му сменил мембраните. Ренцо Ланди имат един винт с вътрешен шестостен на глвата и игла за регулитране до него, това са им двата най-важни елемента, отделно вътре на вилката за ниско налягане, на гърба на гуменото клапанче трябва да има една бронзов паричка която поддържа постоянната форма на гумения клапан и му позволява да се затваря правилно. Ако го няма трудно ще го накараш да работи. Този карбуратор 2Е2 е много капризен на тема плочка за газовото, без неяе е идеален но в момента в който я види и почва да се прави на луд.
За неравномерната работа на мотора на празен ход, това е от газоразпределението на мотора, случвало ми се е някой от повдигачите или от клапаните да не работи правилно. Ако има как замери компресията на цилиндрите за да видиш дали е еднаква на всякъде, ако не е има проблем там и е от това неравномерната работа.
Ако не става да се збориш с карбуратора, може да се наложи да се сменя с друг модел.
След като на бензин е настроена правилно, чак тогава се занимавай с газовото. Относно изпарителя, този който имаш е добър, обаче остава въпроса как е настроен самият изпарител след като си му сменил мембраните. Ренцо Ланди имат един винт с вътрешен шестостен на глвата и игла за регулитране до него, това са им двата най-важни елемента, отделно вътре на вилката за ниско налягане, на гърба на гуменото клапанче трябва да има една бронзов паричка която поддържа постоянната форма на гумения клапан и му позволява да се затваря правилно. Ако го няма трудно ще го накараш да работи. Този карбуратор 2Е2 е много капризен на тема плочка за газовото, без неяе е идеален но в момента в който я види и почва да се прави на луд.
За неравномерната работа на мотора на празен ход, това е от газоразпределението на мотора, случвало ми се е някой от повдигачите или от клапаните да не работи правилно. Ако има как замери компресията на цилиндрите за да видиш дали е еднаква на всякъде, ако не е има проблем там и е от това неравномерната работа.
Ако не става да се збориш с карбуратора, може да се наложи да се сменя с друг модел.
-
xpp1969
- Автомобил:
- Двигател:
anrus написа:Смени въздушния филтър, почти сигурно е зацапан и не му достига въздух на карбуратора.
Е-е-е, него пропуснах да го спомена, сменен е с нов още онзи ден.Никакво подобрение.
Колега Glove, ако можеш да ми дадеш някакъв хитър способ да я засека без пълнене догоре и доливане.Скъпичък е бензина, а и пред нашият блок ги точат редовно.На голфове не посягат, че са трудни за точене, ама знам ли...
Иначе и на мене ми се иска да го засека на бензин. Този изпарител е Landi L80S, аз изглежда съм те вкарал в заблуда, защото няма нищо за реглаж в него, освен блендата с отворите - става и за камиони.Нея не съм я пипал, беше на втората дупчица от малките.Е, вярно, новите мембрани са български, ама с три изпарителя и този съм го слагал с оригиналните мембрани(а те се оказаха и здрави)и със българските, и да ми дава все преразход....води на мисълта, че не е от реглажа на изпарителя.
Повдигачите са хидравлични и малко причукват докато напълнят, но не винаги.А и свещите бяха керемидени и четирите, колата не пипа масло.Няма черни или сини пушеци, не дави.Даже при реглажа съм я пообъркал, че автоматичния смукач не работи коректно, тоест, няма много високи обороти и ампулата с парафина бързо изключва - то от това не следва преразход, а точно обратното според мен.Откакто съм я взел съм и навъртял 5000 километра и маслото не е мръднало изобщо. Има си етикет кога е сменено и мацката, от която го купих няма да ме излъже, познавам я.Продаде ми го на безценица - жал я беше да го даде на вторични, че и е първата кола. Аз пък го купих да влача едно ремарке със строителни материали по село с него, защото си стягам къщата там. Това с плочката е идея - ще взема да я махна, та да видя дали нещата няма да се променят. А за засичането не знам как да стане, това със литър бензин в шише не е точен метод, защото все пак си е добре да имам информация колко бензин събира голфа от входа на помпата до карба + камерата му, ама не знам? Това би дало неточна информация относно разхода.
Взех и друго да си мисля - възможно ли е да ме лъже оборотомера? Този е от Scirocco, приспособих го на моето табло, защото нямах оборотомер, а прецених, че за повечето регулировки ще ми е нужен. Като го наглася студен на 2000 - 2500 оборота както го дават - реве, та ще се пръсне.Щом тихите паднат под 850 и гасне.Не може да поддържа по - ниски обороти. Все пак нали си взима импулс от бобината, освен пък на Scirocco да взима от другаде, знам ли? Някой ако е по - в час, да ме осветли по въпроса?
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
за засичането на разхода може да направиш следното, караш докато изпразниш резервоара, нулираш след това му слагаш 5л. и пак караш докато свърши, после смяташ.
За оборотомера не съм сигурен но на 2000-2500 не реве много, но със сигирност го провери с друг ако имаш или с външен оборотомер. Може да си ги направил много нисли и затова да гасне.
За газовото, трябва да има реглаж, няма начин просто.
За оборотомера не съм сигурен но на 2000-2500 не реве много, но със сигирност го провери с друг ако имаш или с външен оборотомер. Може да си ги направил много нисли и затова да гасне.
За газовото, трябва да има реглаж, няма начин просто.
-
xpp1969
- Автомобил:
- Двигател:
Това със засичането е идейно, само ще трябва да и сипя и малко газ, защото ако чакам да си кача бензин със стартера, какъвто ми е смотан акумулатора...ще остана насред пътя.
И филтър ще трябва, защото ще навлязат боклуци от дъното на резервоара, а ако си прецакам тройника, чувам бил скъп.
Иначе имам външен оборотомер, ама е прекалено "външен", от тези, дето се допират до вала и са с броячи, за засичане оборотите на ел. двигатели. Ама мисля, че би станал, благодаря за идеите, още през уикенда ще експериментирам. 
И филтър ще трябва, защото ще навлязат боклуци от дъното на резервоара, а ако си прецакам тройника, чувам бил скъп. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”