Bora 1.9 TDI 90 к.с. гори масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Bora 1.9 TDI 90 к.с. гори масло

Мнениеот Stivi » Вто 06 мар 2012 21:18

Даскала™ написа:
IvailoOo написа:Няма такъв вариант да не ти работи турбината. Турбината се задвижва от изгорелите газове..съответно,работи ли мотора,ти работи и турбината.

Ако е откачен вакума на актуатора как ще работи турбината?

Ако е откачен актуатора ще ти е трудно да я засилиш ама после можеш да караш с 200 колкото си искаш mhihi А до колегата,ако ти не можеш намери някой дето може да откачи дебелия маркуч на долния край на кулера и вижте дали ще текне масло,ако турбото е пътник би трябвало да изтече доста а ако няма или е съвсем малко вече отиваш на гумички или сегменти !

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Чет 08 мар 2012 13:24

На колко километра е колата, защото колкото и да е странно и това оказва влияние. Но понеже преди да се оправи турбото колата не е пушила може да е от калибровката на актуатора-слабо вероятно, но възможно. Виж си провери вакумите по системата, много вероятно някой да ти е спукан или направо скъсан. Като я форсираш на място колата пуши ли, кога пуши - в кой обороти започва да пуши като форсираш на място.Форсирай смело при заграят мотор можеш да даваш до 4500 оборота газ. Ако пушека при форсирантето става чер и смърди яко на нафти и има много сажди може да е от клапана, вакумното управление на клапана, калпавата нафта винаги си я имай предвид пробвай с друга безниностанция.Може да ти се е смотал електромагнитния каплан дето управлява турбото или да се е зацапал. А относно дето ти е изгорила масло 2мм щека - на кви обороти си караш колата, колко газ даваш, защото една кола няма значение каква е колкото по високи обороти държи толкоз повече масло пие естествено трябва да е в нормите. Ако една кола се кара с 100 на 5-та предавка и същата кола се кара с 100 на 3-та предавка естествено на 3-та ще си пиива масълцето по осезаемо. Ако колата ти е над 250 000 км е нормално да бутва около 800 грама при по агресивно каране, дори може и да прави литър за 10000км. Виж първо тея неща и признаци. Провери също както колегата каза въздушните пътища преди всмукателя за масла и на входа на кулера щото ако има видимо масло може да е тръгнал охлюва ти ( от видимо има предвид да е доста влажно). Имаш ли катализатор? Въздушния ти филтър сменян ли е скоро.Огледай първо елементарните неща.

gorgi_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gorgi_88 » Пет 09 мар 2012 21:59

Много благодаря на всички за помощта. Много ми помогнахте :)

Потребителски аватар
niki_y
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_y » Съб 10 мар 2012 11:42

Имам опит с двигател AHU 1.9 TDI 90 к.с.
Събира 4,2 литра масло, като от макс. до мин. на щеката маслото е около 750 милилитра. По книжка за 10 000км. е нормално да изгаря до минимума. Моя мотор е над 230 000 км. и при нормално каране за 10 000км. маслото не мърда и мм. надоло. Слагам наливно Кастрол GTX protect за дизели над 100 000 км. и няма проблеми. Обикновено когато често оборотомера се движи в диапазон 3500-4000 RPM при мен излиза друг проблем - гарнитура на капака на главата изтърва масло и се губи по малко от там...но никога не ми е падало до мин. за 10 000км.

Така, че за мен не е нормално да гори масло 150-200 мл. на 700 км.

дано не е най-лошото. Успех!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 11 мар 2012 15:56

150-200 мл на 700км както казваш че е нормално да гори толкова масло колега ако сметнеш малко по-добре прави около 2,5-3 литра за 10000км.Това а за мен не е нормално

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 11 мар 2012 16:42

Едит : Добре ПРОФЕСОРЕ ... ти си гадател..знаеш на колко км. е колата само като я видиш на снимка...че даже и без снимка познаваш :bowdown Аз забравих,че ти ми караш колата...ти я поддържаш :dummy: Явно наистина не си случвал на коли :screwy

Последна промяна от IvailoOo на Нед 11 мар 2012 20:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Нед 11 мар 2012 20:19

1-во на двигател дето е на над 250 000 км никой не може да ме обеди че не бута масло от колкото кладенци ще да вади вода.
2-ро моята кола си я карам с 5W40 в диапазона от 890 оборота до 5000 и си гори по около 500 грама от смяна до смяна и ако я карам "по-нормално" на около 5000 оборота не знам как ама почва да гори по-вечко от 500 грама масло на 10 000 км - ама сигурно моята е по странна от другите коли.
А относно проблема на колегата започва по ред сам да търси проблема,доста колеги изказаха мнения смятам че ще успее да го открие сам, но ако стигне до никъде отива на сервиз, и ако там не помогнат което е много вероятно потърсва някой дето наистина разбира от форума и започват да търсят проблема. Не знам защо, но като чуя израза " моята не пипа масло грам за 10 000 км" и ми става много смешно. До сега не съм карал или виждал кола дето не пипа масло, а пък се кара. Явно не съм уцелвал коли.

Върни се в “Дизелови агрегати”