Wizi написа:poGo написа:Pichaga написа:Халогени...
виж това вече е забранено, има и глоба, халогени само при намалена видимост-сняг, дъжд, мъгла
Знам, ама никога не съм го спазвал и никога не са ми правили проблем!
Карам на халогени от 1997.

Това е нещо абсолютно съвсем ново за мен!!! Изумен съм!! За първи път през живота ми чувам, че карането с пуснати халогенни светлини е забранено и се наказвало със закон... ами тези с ксеноновите наказват ли ги????? Кажете овреме, че ако трябва да си инсталирам ксенонови светлини и да спя спокойно, че не нарушавам реда и правилата.
Да се сбадя и аз: имам си стар фиш от Балчик

Разисквахме правилника

Там пише (по памет):
1. Забранено е ползването самостоятелно на фаровете за мъгла;
2. Тези същите се ползват при дъжд, мъгла, ... изобщо лошо време.
Е, не можахме да се разберем с полицая (а беше с болтове, голЕми) времето кофти ли беше или не. А и никъде не пише, че не може ако няма дъжд, мъгла и т.н. Въпрос на тълкуване било. Казах му, че аз си го тълкувам, че след като не е забранено е разрешено, но той беше на мнение, че след като не е разрешено е забранено. Той ми писа фиш, а аз го подписах с особено мнение.

Щеше да получи инфаркт - преди това 15 мин ми обяснява, че забележки мога да имам само при акт, а при фиш не ...
А за фаровете: взех тапия 1991 и след няма и месец отидох в Германия за месец. Там се "ошлайфах" като шофЕр и се научих: контакт, колан, фарове, съединител, първа и газ. И до сега винаги съм карал на фарове и с колан ...