проблем с чистачките на ГОЛФ 3 ГТИ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ttzanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем с чистачките на ГОЛФ 3 ГТИ

Мнениеот ttzanov » Чет 08 мар 2012 9:03

Колеги, имам следния проблем: чистачките на голфа работят нормално, но в последно време се откача лоста който задвижва пасажерската чистачка и много кофти в това време да се кара така. Няколко пъти го слагах отново, но понеже е на скрито място не мога да видя отзад дали има нещо което да крепи тази свръзка между двете рамена. Някой може ли да даде съвет какво трябва да се направи, за да не се разкачат постоянно лостовете?
Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: проблем с чистачките на ГОЛФ 3 ГТИ

Мнениеот Glove » Чет 08 мар 2012 22:22

Оправията е да се смени механизма, пластмасова глава която влиза на една ябълка. Щом пада смо значи е за смяна.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с чистачките на ГОЛФ 3 ГТИ

Мнениеот slav » Пет 09 мар 2012 11:33

Колега аз имах същия проблем когато купих колата. Рамото нищо не го държи, просто се е износила втулката и наистина трябва смяна. Аз обаче поправих тази история по следния начин (малко е за направи си сам :D ): свалих целия механизъм, което не е никак сложно като се махнат корите, на колонна бормашина разпробих оста (тази която върти моторчето и на която се щракват рамената) от задния край напречно и и направих резба. Вече не си спомням колко милиметра беше защото това беше преди 7 години. После сложих две шайби с малка дупка и достатъчно голяма периферия за да не излиза рамото и завих болтчето на оста. Идеята е когато тръгне да изпада от оста рамото да се опре в шайбите и да не може да излезе. Така и става но има един недостатък - получава се лек луфт в рамената на чистачките, зашото рамената не остават точно върху ябълките на оста. Луфта не е фатален и се усеща най вече по това, че шофьорската чистачка шляпва по борда отсрани на стъклото когато работи но при добро нагласяне това се оправя. Никакъв проблем нямам вече 7 години и знам, че никога вече не могат да се откачат рамената :D , освен ако не се износят шайбите (понеже там вече се получава триенето)но по напред колата ще стане за бракуване :D Преди няколко месеца се наложи да свалям целия механизъм по друг повод (заради поправка на клапите на парното) и погледнах шайбите - не са мръднали. Дано съм обяснил правилно. Съжалявам че не направих една снимка шеще да е по-лесно :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”