Непрекъснат сигнал от колана Б6
- kristiansuvandjiev
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: bkp
Непрекъснат сигнал от колана Б6
При Пасат 6 има звукова сигнализация при непоставянето на колан ,изниква проблем обаче когато съм със колан колата продължава да пищи че все едно нямам и след известно време спира. Някакви идей това от букса ли е свс нещо друго.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Непрекъснат сигнал от колана
Системата не знае че си си сложил колата, и затова изключва по време. А каква е причината незнам, проверна на диагностика и визоално проверяване на кабелите под седалката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Непрекъснат сигнал от колана Б6
А на другата седалка, да имаш оставено нещо?
При повече от 5 килограма тежест и за нея ще изиска да е поставен колан
А е възможно да ти се е прецакал този т.нар. "кантар" на самата седалка. По автомивките "миячите" натискат седалките с колена и т.н. и е възможно да са прекъснали нещо вътре в самата седалка.
При повече от 5 килограма тежест и за нея ще изиска да е поставен колан

А е възможно да ти се е прецакал този т.нар. "кантар" на самата седалка. По автомивките "миячите" натискат седалките с колена и т.н. и е възможно да са прекъснали нещо вътре в самата седалка.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kristiansuvandjiev написа:При Пасат 6 има звукова сигнализация при непоставянето на колан ,изниква проблем обаче когато съм със колан колата продължава да пищи че все едно нямам и след известно време спира. Някакви идей това от букса ли е свс нещо друго.
По-лесно ще ти е да се спре пищенето с нов кодинг. Едва ли разчиташ на него за да не забравяш колана?
- kristiansuvandjiev
Значи днеска гледах под седалката докато намеря кабела на закопчалката на колана, че сега въпроса ми е ако откача кабела на тая закопчалка дали ще се оправи, само ме притесняват тея аербеци че и те имат свръзки долу да нестане работата по-зле иначе като преглеждах всички кабели са си много добре свързани. Сега по тея горещени почна се обажда по-често незнам на какво се дължи това вече.Кабела беше син с жълто.
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега повредило ти се е микроключето в закопчалката на колана, това е често срещан проблем при по новите автомобили с тая екстра.Най добрия вариант е да се изключи екстрата с помощта на Бак ком диагностика.Скоро го правих на един приятел това упражнение, че много го дразнеше постоянно да му сигнализира без причина.
- kristiansuvandjiev
Мерси колега.
-
- Автомобил:
- Двигател:
От няколко дена и при мен се появи този проблем. при теб как стоят сега нещата, на Комп. или чрез смяна на клчето го оправи.Благодаря предварително.
- kristiansuvandjiev
edinstveno na komp moje da se mahne tazi funkciq. Nameri nqkoi koito razbira malko na vag-com i da ti go maha tova 

- borislav7
- Автомобил: B6
- Двигател: 2.0 TDi
Имах същия проблем,но с малко труд го оправих.Проблема идва от една пластинка, която при вкарана тока на колана се премества и не се задейства сигнализацията при натоварена седалка.След време,обаче пластинката губи еластичността си и не върши работа. Ремонтира се лесно-внимателно се отваря буксата,за да не изпаднат частите,огъва се малко пластинката и се затваря(при мен със секундно лепило
). Вече 3 години не се е появявал този проблем отново.