Просторен градски автомобил.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Просторен градски автомобил.
Ако цената на два съпоставими екземпляра /като година,КИЛОМЕТРИ,състояние и мощност/ е еднаква тогава съм съгласен че дизела ще почне веднага да дава икономия,но ако той е по-скъп да речем с 2000лв /както е обикновено/ тогава разликата от 3 литра горница на бензина по 2,60 да речем е покрита за около 26 000км от спестените пари за покупка а това за градска кола са безумно много километри !
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Stivi написа:Ако цената на два съпоставими екземпляра /като година,КИЛОМЕТРИ,състояние и мощност/ е еднаква тогава съм съгласен че дизела ще почне веднага да дава икономия,но ако той е по-скъп да речем с 2000лв /както е обикновено/ тогава разликата от 3 литра горница на бензина по 2,60 да речем е покрита за около 26 000км от спестените пари за покупка а това за градска кола са безумно много километри !
По принцип е така, но цените на употребяваните коли варират. В много случай има предложения за дизел на цена като бензин, че и по-ниска. Правилният избор в този случай зависи от това какво се предлага към момента

ПП: Колега, незнам около Прага какво предлагане има, но тук в БГ Голф+ не се среща толкова често и цените са високи.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Stivi написа:Ако цената на два съпоставими екземпляра /като година,КИЛОМЕТРИ,състояние и мощност/ е еднаква тогава съм съгласен че дизела ще почне веднага да дава икономия,но ако той е по-скъп да речем с 2000лв /както е обикновено/ тогава разликата от 3 литра горница на бензина по 2,60 да речем е покрита за около 26 000км от спестените пари за покупка а това за градска кола са безумно много километри !
За някои градове 26к км са нищо. Прага е от големите и там разстоянията са съвсем различни. Дали ТСИ или ТДИ е въпрос на лична преценка, аз в момента също бих избрал ТСИ. Зависи обаче в Чехия как са цените на горивата, и в частност разликата дизел-бензин.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
bnick написа:Stivi написа:Ако цената на два съпоставими екземпляра /като година,КИЛОМЕТРИ,състояние и мощност/ е еднаква тогава съм съгласен че дизела ще почне веднага да дава икономия,но ако той е по-скъп да речем с 2000лв /както е обикновено/ тогава разликата от 3 литра горница на бензина по 2,60 да речем е покрита за около 26 000км от спестените пари за покупка а това за градска кола са безумно много километри !
За някои градове 26к км са нищо. Прага е от големите и там разстоянията са съвсем различни. Дали ТСИ или ТДИ е въпрос на лична преценка, аз в момента също бих избрал ТСИ. Зависи обаче в Чехия как са цените на горивата, и в частност разликата дизел-бензин.
ТСИ е с много по малък разход за единица км. Не смятайте само горивото ...
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
doubledTSI написа:bnick написа:За някои градове 26к км са нищо. Прага е от големите и там разстоянията са съвсем различни. Дали ТСИ или ТДИ е въпрос на лична преценка, аз в момента също бих избрал ТСИ. Зависи обаче в Чехия как са цените на горивата, и в частност разликата дизел-бензин.
Да, знам. 10 лв по-евтина смяна на масла, ама по-скъп данък

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
doubledTSI написа:bnick написа:Stivi написа:Ако цената на два съпоставими екземпляра /като година,КИЛОМЕТРИ,състояние и мощност/ е еднаква тогава съм съгласен че дизела ще почне веднага да дава икономия,но ако той е по-скъп да речем с 2000лв /както е обикновено/ тогава разликата от 3 литра горница на бензина по 2,60 да речем е покрита за около 26 000км от спестените пари за покупка а това за градска кола са безумно много километри !
Какво друго? Ремъците се сменят на 120 000км и са евтини. Маслото, филтрите, всичко е същото. Скъпоструващи ремонти и по двете могат да се наложат. Ти сметни само градския разход и то реален, няма как да ти излиза по-ниска цената на 1км.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
hooligan_sk написа:doubledTSI написа:bnick написа:Stivi написа:Ако цената на два съпоставими екземпляра /като година,КИЛОМЕТРИ,състояние и мощност/ е еднаква тогава съм съгласен че дизела ще почне веднага да дава икономия,но ако той е по-скъп да речем с 2000лв /както е обикновено/ тогава разликата от 3 литра горница на бензина по 2,60 да речем е покрита за около 26 000км от спестените пари за покупка а това за градска кола са безумно много километри !
Какво друго? Ремъците се сменят на 120 000км и са евтини. Маслото, филтрите, всичко е същото. Скъпоструващи ремонти и по двете могат да се наложат. Ти сметни само градския разход и то реален, няма как да ти излиза по-ниска цената на 1км.
Не живея в София т.е. няма задръствания ... Градски реален разход при мен е 7/100. От тук си правя изводите ... Проблема е, че 100 октана станаха 2,82 лв. Друг няма. Всеки преценя сам за себе си. За мен дизел няма смисъл.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Quottzot написа:quote]
За какво ми е, като имам Мултиван, в който освен количките мога да натоваря и детската площадка. Освен това са прекалено големи и трудно се маневрира с тях.
Паркирането въобще не е проблем -имаогледала като слонски уши.Маневрите не сда проблем , волана е лек. Само с 3,6 см е по-дълга от Пасат Б4.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Quottzot написа:quote]
За какво ми е, като имам Мултиван, в който освен количките мога да натоваря и детската площадка. Освен това са прекалено големи и трудно се маневрира с тях.
Паркирането въобще не е проблем -имаогледала като слонски уши.Маневрите не сда проблем , волана е лек. Само с 3,6 см е по-дълга от Пасат Б4.
Спри се де,човека ти каза че няма да е Шаран

-
- Автомобил:
- Двигател:
за 15 000евро - само нова
Корола или Аурис- цени от 25К
В момента имат мн добри оферти
http://www.toyota.bg/Images/Corolla_tcm419-508988.pdf

Корола или Аурис- цени от 25К
В момента имат мн добри оферти
http://www.toyota.bg/Images/Corolla_tcm419-508988.pdf
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
mufin написа:за 15 000евро - само нова![]()
Quottzot написа: Колата е решено да е 2-ра ръка
Човека с парите каза - втора употреба,сигурно си има причини !
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Човека с парите - жена ти да си избере кола, тя ще я кара! Ако не я хареса, на себе си да се жалва...
muns61 написа:Човека с парите - жена ти да си избере кола, тя ще я кара! Ако не я хареса, на себе си да се жалва...
Старата й кола беше по неин избор - Алфа 147, която беше избрана по визия. Взех й възможно най-запазения екземпляр, но като започна всяка седмица да се разваля по нещо, сама ми каза, че за следващата й кола ми оставя избора. Вече се жалва на себе си с тази кола, а и поне за сега Голф плюс й харесва.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Хондата не ти ли допада
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”