Проблем със скоростна кутия на ГОЛФ 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gko
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростна кутия на ГОЛФ 3

Мнениеот gko » Чет 08 мар 2012 19:19

Здравейте.Проблема е следния като спра изгася мога да включа на пета но понякога като съм в движение из града
и се опитам не иска,смисъл все едно първа в движение да се опитате да включите стига до гнездото лоста но него все едно го няма.Иначе ако спра изгася двигателя раздвижа лоста влиза в 5тата и като тръгна се оправя за неопределено време.Имам съмнения за синхронизатора на 5тата но реално си нямам на представа от какво др може да е.Ако е подобен проблема бихте ли могли да ме насочите каква е процедурата по смяната му или ако е прекалено сложно за аматьор то горе долу каква сума би ме дернал майстора за тази услуга :).
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скоростна кутия на ГОЛФ 3

Мнениеот vaskoto1 » Чет 08 мар 2012 19:30

разхлабени болтове на вилката.
свали капака и ще видиш веднага къде я сърби.
случи ми се миналото лято, баш преди дълъг път. малко пцувни и ще стане. mhihi

gko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gko » Пет 09 мар 2012 17:38

Да ми аз хубаво ще се опитам да я отворя и за какво да гледам каква може да е причината за подобен проблем.
Като стои изгасена се оправя като покарам малко се прецаква?? Като дам на задна покарам 10сетина метра изгася двигателя се оправя за известно време??много странно.Няма шумове нищо като се оправи все едно нищо и няма работи си перфектно а понякога като се прецака даже движението на лоста от средно положение към петата
се ограничава все едно е със 4 тири скорости???? нямам представа от какво може да е пак ме навежда на синхронизатор но незнам.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пет 09 мар 2012 18:16

Аз отначало като взех колата имах подобен проблем, не искаше да влиза 5-та. Първоначално и хванах цаката - ако не иска да влезе или вкарвам първо 4-та и тогава 5-та, другия ми метод беше - надясно, натискам леко надолу като за задната, но една идейка имам предвид милиметър до два, напред и 5-та си влиза. После се оправи от само себе си без да съм пипал нищо.
Лично аз не съм я оглеждал особено и не мога да дам точни предположения от какво е това, но след като се оправи бях забравил за тази гимнастика :Mr Green Fun Все пак намери някакъв начин да я включваш докато отстраниш проблема, само внимавай да не окотиш скоростите, докато се оправи. 8) или карай до 4-та, нека някой който е имал подобен проблем да каже решение на проблема :beer

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Съб 10 мар 2012 10:35

Първо трябваше да започнеш с модела на двигателя,а след това да се поинтересуваш от модела на скоростната кутия.Мен ако питаш пробвай това упражнение да редиш задна и 5-та няколко пъти.Ако го направи при всеки опит,вземи си огледай лостовата система която управлява скоростите евентуално има нещо разхлабено по тях.Ако кутията ти се управлява с две жила,погледни горното жило да е в средата на шлицовия канал и го притегни. Ако е модела с щангите под сервото на спирачките,върху самата рейка има една лостова система и най вероятно скобата която се стяга отдолу на пръта който идва от скоростния лост се е разхлабила и от там мени положението на скоростите и не ти стига хода отвътре в купето за 5-та.Има още един модел кутия който се слага на Г-3.с 1.4 мотор,тя също има реглаж от-долу на рейката.

Потребителски аватар
gesheto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gesheto_89 » Пон 12 мар 2012 18:01

моя проблем до скоро беше същия на голфетката 1.6 75 катъра нещеше да влючва 5 и отпред разхлабих малко скобата кадето държи щангата на скоростния лост малко напасване и сичко стана 6+ 8) 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”