Vw Polo 1,4i .... 6н '98 перфектен ????

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Vw Polo 1,4i .... 6н '98 перфектен ????

Мнениеот lion_heart002 » Съб 10 мар 2012 13:59

Аз ти казвам колко съм дал по него за 2 години!Иначе съм го купил за 350 кинта,и толкова даже са много! И аз имам поло кошник 98-а година! scare Факт,е че цените не са реални на колите в бг! И полото не струва повече от 1000 лв,ако сме реалисти! А парите дето се дават по една кола след като се купи са най-много,колата е най-малкия разход!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 10 мар 2012 14:02

Човека се опитва да ви каже че ви бръснат без сапун с тези цени вие му обяснявате неговата кола каква е :screwy

Потребителски аватар
d-_-b
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d-_-b » Съб 10 мар 2012 16:20

maikomila Колеги, аз пуснах темата не да се карате а да ме посъветвате нещо. Сега се чувствам виновен че създавам напрежение във форума.

Иначе се отказах от това поло. Намерих си по хубаво няма никакви екстри 1.3 моно даже го покарах няма да тропне да хлопне абе много хубава колица и ще я взема.

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Съб 10 мар 2012 16:55

KirilGeorgiev написа:Човека се опитва да ви каже че ви бръснат без сапун с тези цени вие му обяснявате неговата кола каква е :screwy

Абсолютно! :да:
Има около 10на души във форума, които не си правят колите като ентусиасти или щот' няма накъде, а си изкарват хляба с това - много опит всеки ден и с много неща. :bowdown
И младите вместо да ги разпознаят и да четат мненият им по 2 пъти им "скачат". Ам хубу, ма ще си останат с това което знаят, а то не е особенно впечатляващо, а и няма как да го придобият без опит.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 10 мар 2012 17:10

То че цената на колите в БГ, не е реална е така, всеки търговец гледа да пре-продае на 100%+++ каквато и да е стока, никой не иска да продава на 50% печалба, а купувача винаги му се гледа скъпо! Ако мислите че е лесно да си докараш кола от Чужбина и да намериш това което искаш, нека се пробва някой и после да пише кое колко му е излезнало! Само пътните и нервите не можеш да си платиш, а какво ще стане докато я докараш тая кола до БГ е друга тема. Не казвам че цената е реална, ма когато не ти изнася, се изнасяш не купуваш и това е! Всеки сам си преценява! Но не винаги всичко е така както ни се иска! Аз лично за конкретния автомобил само като видя покрива, че е от тоя тип (Брезент) направо няма и да се замисля, направо се отказвам от него, камо ли тема да пускам :mrgreen:

Потребителски аватар
d-_-b
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d-_-b » Съб 10 мар 2012 17:36

Аз лично за конкретния автомобил само като видя покрива, че е от тоя тип (Брезент) направо няма и да се замисля, направо се отказвам от него, камо ли тема да пускам

абе знаех си аз, че не е офетра ама пък много запазена колата с туй унуй по нея ... ако беше от нормалните ... ама не би.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 11 мар 2012 0:02

Аз също не бих се "надянал" на такава....

Но, всеки си има вкус , и кабрио не бих купил, но ги карат гледам ...

Иначе , колкото и да филсофстват някои по горе... един "дизайнер" реставратор на автомобили няма да сложи такъв дарак в гаража си във форума.

Колегата нека покаже какво е реставрирал, мисля ще е интересно всички да видим.

...като нямаш лев ..... всичко е скъпо.....

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 11 мар 2012 0:22

freestyler911 написа:Иначе , колкото и да филсофстват някои по горе... един "дизайнер" реставратор на автомобили няма да сложи такъв дарак в гаража си във форума.

Колегата нека покаже какво е реставрирал, мисля ще е интересно всички да видим.

...като нямаш лев ..... всичко е скъпо.....

E,виж гаража ми малко по-добре,че там май има 5-6 коли и тогава говори! Погледни и в classiccar-bg.com,виж различните раздели,понеже работя по доста коли,даже и не всички ги има там дори!Даже се и чудя,дали изобщо да продължавам да пиша по темите там и да качвам снимки понеже в българските форуми освен някой ''умник'' да се заяде и да се хване за някоя моя дума,друго не може да се случи.Виж като питаш в английския форум примерно и ти отговарят хората,пък и теб те питат нещо,пък ти и благодарят след това! Пък да викаш на нещо дарак,дето не си се качвал в него,не знам що за човек трябва да си.Аудито е по-бързо,по-комфортно,по-добре вози,и е изобщо по по по по по по по....А за звука на петака споменах ли?Как да ти го опиша,ако си чувал осмак-е подобен е ама не съвсем... mhihi Както ти казах,имам и поло 98-а с почти всички ''екстри'' дето се слагат в тая въшка и мога чистосърдечно да ти заявя,че аудито от 83-а година е в пъти по-кола от този кошник!Моето поло е купувано ново от дилър,от близък приятел и аз съм го купил от него-да не си помислиш нещо,понеже все професори се извъдихте тук в този форум!!! И за какъв лев и скъпотия говориш,че не можах да вдена? Щото тия полота са по две за левче,поне тук,моето също,нищо че е на 120 000км със сервизна история,ПРОСТО ТОЛКОВА СТРУВА! А ако искаш да кажеш,че едно голямо старо ауди е по-скъпо за поддръжда съм съгласен,но то и затова полото не е кой-знае каква кола...Гумички 13-ки,акумулаторче 44 ампера,3.5 литра масло-пей сърце а??? Между другото и моето поло е с AEX мотора,много е гаден и куц НАЛИ,поне това ми е интересно дали ще признаеш?Или то пък ако не си се качвал на друго сигурно ще ти се струва самолет,да,на първа имаш чувството,че ПОЧТИ нещо се случва,това усещане продължава докато не вкараш втора и забавата приключва...Качи се на едно обикновено Ауди 100,2.3,15 години по-старо и ги сравни!!! Е,какво да се прави,няма да умираме с тва дръгливо поло нали???... :да:
Между другото не е зле да се добави опция при която можеш да напишеш марката и модела на кола в гаража,не всички коли ги сглабят на поточна линия,даже от някой се правят само по 20-30 бройки,даже има и някой дето са останали по 2-3 бройки в ЦЕЛИЯ СВЯТ,можеше да е интересно за някой да види нещо различно,ама друго си е да се заяждаме и да се изтъкваме колко ни струва полото,или поне според НАС колко струва... Успехи на всички! :да: Бай дъ уей,имаш ли някаква идея за 4000лв,които ти каза,че няма да вземеш,ако някой ти ги даде(то лудите ги държат в лудницата де,така,че е малко вероятно да ти ги предложи някой),какво волво S80 2003-а година,наскоро взе един познат...Няма смисъл просто,живей си в заблуда...

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 11 мар 2012 8:49

Няма да цапам повече в тази тема. Дано и колегата вземе че спре да си показва "достойнството".

1.Колко коли съм сменил е без значение. (Grand AM 3.1 V6 , Ford Focus 4cyl. 8v , BMW 320 6cyl vanos , VW polo 1.4) Ако трябва да дам оценка какво ми е харесало най много като поведение комфорт звук и вървеж казвам Pontiac. Ако трябва да кажа коя ми е най-икономична и удобна за града и финансовото положение казвам поло. Форда и БМВ няма да казвам нищо за тях ... там думите са малко.... Това са коли които са били мои собствени , ако броя и служебните са малко повечко.

2.Никъде не съм те обидил лично! Ако е така се извинявам! Колкото и евтини да са колите в Италия и Германия , докато дойдат в БГ стават на друга цена, и като джамбазина сложи нещо в тая кола да става за продан (Уникат, перфектна, неповторима, и т.н. епитети) цената става друга.

3.Ако всеки каже колко му струва на него лично колата , едва ли ще има кола под 5000 лева тук. А твоето ауди едва ли е по по най ... Не съм сравнявал поло с Ауди 100 , просто и на 200 години да са пак ще са различни, то е ясно какви предимства има едната и какви другата.

4. ...като нямаш лев .... всичко е скъпо.... Пич , ти май много лично взе нещата. Спокойно не съм ти проучвал банковите сметки..... Просто като сме босяци колкото и евтино да е и хубаво пак ни се вижда скъпо. Аз ако имам много пари поло ли ще карам? И аз искам да си карам хубава кола ... Има и една работа че изкарваме гроздето кисело ...но това е друга тема.

5. Дизайнер... реставратор.... Колега дай снимки де, стига си крил творенията си! Явно е че си направил доста коли, но поне покажи няколко. Ние в БГ имаме фест в момента, ако си тук заповядай. Моята кола е изложена там.

6. Каквото и да си говорим, не живеем в "бяла" държава , нито пътищата ни са "бели" нито сервизите и резервните части, което поставя под въпрос наливането на 30+ хиляди в нов автомобил , който да бъде активно съсипван тук. Аз лично мисля тази крачка е лишена от смисъл.

7.На всеки личния му автомобил му е най-скъп. Така и на мене. Какво л@йно е АЕХ показва практиката. Преди 9 години карах шоф. курс на сеат кордоба с този двигател. Сеата все ще се кара и е с над 350 000 отгоре на горублянските километри. Колкото до това колко върви , то всяка кола си върви иначе нямаше да се нарича кола. Както ти с твоето ауди можеш да си караш със 130 на магистрала без да ти пречи и да те притеснява, така и аз мога. Това за мен на този етап е напълно достатъчно. Както са казали жените , всичко над 12 сантиметра е лакомия. Да и аз бих карал отново V6 та и V12 но има едни дребни забележки , като разход , данъци и т.н. .......

Със здраве. Повече няма да пиша в тази тема. АЗ КАЗАХ!

Потребителски аватар
doje
Автомобил: Vw polo 6N 1996
Двигател: AEX 1.4i

Мнениеот doje » Нед 11 мар 2012 11:52

Колега колата изглежда добре,аз карам такава с мек таван и съм проучил въпроса ако протече можеш лесно да си намериш втора употреба читави,само за цената не знам , ако искаш виж в сайтовете и попитай.
Иначе я подкарай и я чуй, аз така се наиграх,взех я уж читава ама се оказа ,че в скоростите има добавка и звука не се чуваше,после почна да вие и хайде на ремонт.
Ма пък всичко друго си беше ок , ако можеш я виж отдолу иначе с покрива е много яко особено лятото.

Потребителски аватар
d-_-b
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d-_-b » Нед 11 мар 2012 12:50

аааа ето и нещо по темата :bowdown :bowdown :bowdown
Колега отказах го това с "мекия". Ще си взема поло със таван.
Питах, получих все различни мнения. Накрая реших че полото с 1.3 моно мотора без каквито и да е изгъзици е най-подходящото за мен.
Мерси все пак.
Бъдете здрави.

мисля че приключихме темата

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 11 мар 2012 13:15

За да не остават впечатления за неразбирателство искам да отбележа ,че колегата lion_heart002 се оказа мъж на място и продължихме спора на лични, като в крайна сметка стигнахме до единодушно заключение :mrgreen:

Поздрави за мъжката постъпка на колегата и със здраве!

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 11 мар 2012 13:24

freestyler911 написа:колегата lion_heart002 се оказа мъж на място .....

И аз като тебе! :beer
Чакам да кажеш дали ти е бил интересен музея...
ADX мотора е пълна инжекция и той ми се струва,не е моно...

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 11 мар 2012 17:17

freestyler911, колицата ти е направо в заводски вид! :да: :beer

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 11 мар 2012 20:56

Ми бяхме я понапудрили....

Има дребни забележи които искам да махна ,но ... като цяло колата се кара ежедневно и няма много смисъл да се втелявам толкова ....

На кантар съм да я вкарам за цялостна боя .... но ще почакам още малко ...

Така или иначе, тази кола ще остане в такъв вид докато я имам ... Няма да има никакви затъмнени стъкла , големи джанти и т.н. шукаритетни неща ...

Иначе много се радвам ,че взех участие във феста и ,че колата ми беше там , .... а и хората и се радваха.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”