Колеги, моя голф (1.9 tdi, AFN, 1998) е фабрично с темпомат, но нещо лостчето дава проблеми с превключване на къси-дълги (не се превключват плавно, а прави нещо като механично задиране, иначе все още ги превключва) и мигачи (понякога не прави хубав контакт при активиран мигач и иска повторно натискане на лостчето) и вече търся да сменя лостчето. Дали е възможно проблема да не е от лостчето, а от друго, и ако да какво според вас е то? Скоро съм сменял и реле на мигачи.
Моля за вашето мнение и коментари.
Мерси предварително! Николай
Проблем с превключване на къси-дълги и мигачи - Golf 3 tdi
-
- Автомобил:
- Двигател:
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Проблем с превключване на къси-дълги и мигачи - Golf 3 tdi
От него е за съжаление. Сваляш чистиш смазваш и си караш колата ако не се оправи сменяш. Може да вземеш и обикновен лост и да прехвърлиш самият лост заради темпомата. Така да се каже да си направиш от двата един. Правил съм такова упражнение няколко пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с превключване на къси-дълги и мигачи - Golf 3 tdi
Много добра идея, благодаря znainainai!
Понеже не съм се занимавал с подобни неща, дали знаете някъде ръководство как се сваля механизма, как се почиства и прочие. Обаче ръководството да почва от там как да си сваля волана на голфа, който е airbag.
И дали не е рисковано това сваляне от незнаещ.
Също и как се сменя лостче от един на друг механизъм ако имате линк/ръководство или друго моля да пратите.
Поздрави!
Николай
Понеже не съм се занимавал с подобни неща, дали знаете някъде ръководство как се сваля механизма, как се почиства и прочие. Обаче ръководството да почва от там как да си сваля волана на голфа, който е airbag.
И дали не е рисковано това сваляне от незнаещ.
Също и как се сменя лостче от един на друг механизъм ако имате линк/ръководство или друго моля да пратите.
Поздрави!
Николай
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”