Въпрос за голф 1.6 16в 2002г.
Въпрос за голф 1.6 16в 2002г.
Здравейте предстой ми покупка на голф 4 1.6 16в 105 коня. 2002г. Кажете нещо за този двигател добър ли е икономичен ли е. плюсове и минуси на мотора. и наи вече какво да гледам по колата преди покупката... 135 000 реални ли са за тази кола?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за голф 1.6 16в 2002г.
Възможно е да са реални, все пак е бензинова, но ако е била 2-ра кола в семейството или човека е карал повече служебната си. Но това с уговорка че говориш със собственика на колата(ако и е първия собственик), който не е връщал километража. Ако е от търговец - 99% не са реални тези км.
Аз също оглеждам за този двигател и гледам че го дават доста икономичен, но няма много тяга в ниските - при каране до 2500 оборота вероятно ще гори като по каталог, но ако искаш да върви трябва да се вкара в обороти - над 3500 да кажем за да ускори добре. Икономичността се постига като малко са го усложнили спрямо стария 1.6. Този е с електронна газ.
Нека тези които го карат да кажат как се държи като вървеж и разход и дали има някакви специфични проблеми, аз поне не съм намерил из форума точно за този мотор (код: ATN, AUS, AZD, BCB) някакви детски болести.
Аз също оглеждам за този двигател и гледам че го дават доста икономичен, но няма много тяга в ниските - при каране до 2500 оборота вероятно ще гори като по каталог, но ако искаш да върви трябва да се вкара в обороти - над 3500 да кажем за да ускори добре. Икономичността се постига като малко са го усложнили спрямо стария 1.6. Този е с електронна газ.
Нека тези които го карат да кажат как се държи като вървеж и разход и дали има някакви специфични проблеми, аз поне не съм намерил из форума точно за този мотор (код: ATN, AUS, AZD, BCB) някакви детски болести.
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
TiL написа:Какъвто и да е за 4 коня да плащам голям данък... Ще го полея с бензин и ще му тегля клечката! Иначе бил много здрав мотор и нямал проблема със скоростите както 1.6 8в
Не си прав.. 100лв данък годишно.. Ако знаеш че колата е здрава, права, ако ще ти дава добър разход, частите са на достъпни цени, също е 2002година, защо пък да не ги даваш ??
До километрите: Едва ли са реални, освен ако не си го купиш от собственика, но не е проблем те атмосверните VW мотори... 300-400 000+ си изкарват, разбира се най-важното как е поддържана колата и дали е от Италия или Германия.

- ivco_vw
- Автомобил: Volkswagen Golf
- Двигател: AZD 2002
Колега аз имам такъв екземпляр и мога да ти кажа,че не съм имал никакви ядове с него.Естествено след покупката задължителното обслужване(масла,ролки,ремъци и т.н.).Извънградско с 90-100 и до 5,5 съм го докарвал,ина4е средно ми гори 6 понеже карам по-спокойно.За км не мога да ти кажа огледай добре състоянието на конкретната кола и един съвет-не се набутвай с евтини бараки,сега гледам ги има и за по 5500-6000,но предполагам много ядове ще се бере с тях.Моята баща ми си я докара от първи собственик от италия и съм сигурен в километрите,ако е от джамбазин викни човек дето разбира.Но в крайна сметка кола и жена-на късмет 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Май не е лош двигателя, доста такива се продават, особено в немското мобиле, значи е масов и надежден. Интересно ми е като динамика как ще се представи спрямо най-малката помпа-дюза 101 к.с.

-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
На старт бензина няма шанс, помпата нали е с турбо, после вече зависи от шофера.
Даже на старт 101 к.с. бензин 1,6 го бие има клипче м/у два голфа 1,6 16в. и 1,6 8в и 16винтилката падаше яко.
Даже на старт 101 к.с. бензин 1,6 го бие има клипче м/у два голфа 1,6 16в. и 1,6 8в и 16винтилката падаше яко.
Остави ти тва турбо на 100 коня ,може би само на първа предавка ще има преймущество докато винтилката влезе в обороти,но тя бързо влиза 

владислав написа:На старт бензина няма шанс, помпата нали е с турбо, после вече зависи от шофера.
ти на калпав шофиор и 130 коня да му даде пак ще падне от 100

Пък те тези два двигателя 8в и 16в имат малка разлика в динамиката така че работата е на кантар и основно в шофиора
+ По-икономичен двигател! И по документи и експериментално доказано - при еднакъв стил на каране, 1.6 16V е малко по-икономичен!
+ Малко по-висока мощност (105PS спрямо 101PS)
+ Като цяло доказал се като по-надежден и здрав (всичко е въпрос на късмет разбира се)
+ Дори произведен преди 10.07.2001 е с ERT скоростна, която е много по-стабилна по устройство и сглобка.
- Иска си компетентен сервиз! От майстори разбирачи потроших сума пари без нужда в "предполагаеми" проблеми. При 1.6 16V всичко е електроника - няма жила. Газта е E-gas, дросел клапата е с електронно управление и т.н.
Успех колега !!
+ Малко по-висока мощност (105PS спрямо 101PS)
+ Като цяло доказал се като по-надежден и здрав (всичко е въпрос на късмет разбира се)
+ Дори произведен преди 10.07.2001 е с ERT скоростна, която е много по-стабилна по устройство и сглобка.
- Иска си компетентен сервиз! От майстори разбирачи потроших сума пари без нужда в "предполагаеми" проблеми. При 1.6 16V всичко е електроника - няма жила. Газта е E-gas, дросел клапата е с електронно управление и т.н.
Успех колега !!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”