Сеат Кордоба абф изключва 1-ва скорост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Сеат Кордоба абф изключва 1-ва скорост

Мнениеот pe6kata » Чет 08 мар 2012 22:41

какво стана и какво установихте след като я свалихте. разглобихте ли я?

предполагам случилото се съм го написал малко по-горе :?

каква кутия искаш, абф-ска или нещо по-така

Danail_Vylov
Автомобил: Seat Cordoba
Двигател: abf

Мнениеот Danail_Vylov » Пет 09 мар 2012 9:45

Свалих я и разглобих.Първото ми впечатление е,че е сцепен кожука точно под съединителя около 3-4 см,но е отдавна така сигорно така съм я и сложил и не съм го видял.

А иначе вътре всичко беше добре стигнах до вторичния вал без затруднения.Свалих го и разглобих,защото проблема видимо беше във муфата за първа и втора скорост и синронизатора.Преди да извадя втулката на вала за да вадя скоростите се обадихме във Ауто+ да видим имат ли необходимите части и евентуално какви пари са...ии там те ме застреляха амаа със 25% отстъпка идваха към 70 лева.Пак си викам аз я разглобих вече ще я права и оставих вала да го разглабям като ми доидат частите.

Когато започнах да чистая всичко с обезмаслител(имаше клеи навсякаде всичко седеше черно вътре)видях,че се лющи целия кожух от вътрешна страна и също се подзрях на онова голямото колело на диферинациала лагерите според мен са заминали.Другото,което ме разубеди да я правя е муфата над тази за 1 и 2 скорост там имаше на 3 места ошкурено и тя видимо затягаше,но не както долната тази за 1 и 2(която за на горе се плъзга,но за надоли я брибутвам със отвертка все едно се е изкривила)

pe6kata ако ти потрябва нещо...подарявам ти я цялата

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 09 мар 2012 10:50

щом така си решил.

зъбните колела може да се ползват някъде, недей да я изхвърляш, то бива някой лев да ти дам поне като на желязо, така е неудобно :?

иначе части имам бол, няма да ми плащаш нищо, ако решиш
мога да ти дам по-къси 1-2-3, както и муфата и синхронизаторите, на теб ще остане два лагера да смениш евентуално на дифа.
кожух непомня дали имам, по едно време ми се насъбраха бая за 4 цилиндрови и ги изхвърлих, че нямах място :?

хем ще стане пъргава колата, хем ще си я знаеш кутията че е ок. Прецени си

Danail_Vylov

Мнениеот Danail_Vylov » Пет 09 мар 2012 17:57

Брат не ми трябва това...цял ден го прескачам ако го искаш плащаш си доставката и ти ги пращам.А това с скоростите ставаше ама на мен ми трябва кола,че в понеделник си отивам на Габрово.

А между другото дадох да олекотят маховика утре ще е готов и скоростите(от disel77 ги взех уж са добри) ми пристигат утре...ще зглабям.Маховика ще го стръгнаа...ама яко.Казах на стръгаря че искам да го нося с едната рака спокойно :twisted: Както е отзад гърбицата(фаската зад огледалната част) ще се заравни със часта,кадето се намират болтовете.Дали ще има проблеми какво мислиш?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 09 мар 2012 18:56

важното е да не бие, друго какво да е. претегли го преди да го качиш и кажи после каква разлика откриваш

ще ти дам координати да ми я пратиш. ще влезе в употреба някъде :lol:
закъсаш ли за нещо, ми пиши. стига да го имам или да мога да помогна- насреща съм :да:

Danail_Vylov

Мнениеот Danail_Vylov » Нед 11 мар 2012 19:28

Стругаря ми каза точните цифри но ги забравих...доло горе бил е 8.5 сега е 4.5 килограма.Разликата е огромна!Имам чувствотом,че съм дърпал ремарке,а сега съм го откачил :D Във високите обороти най се усеща
Не е балансирван дано няма проблеми,че съм виждал на лада скъсал се,изкъртил всичко,минал през таблото и го няма

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”