голф 3 1.4 ми - относно макферсона
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 3 1.4 ми - относно макферсона
здравейте колеги.карам голф 3 1.4 ми,та въпроса ми е относно макферсона.миналото лято ми сменяха предни амортисьори заедно с тампоните отгоре - нови.днес за пореден път стягам тая кръглата гайка с двата процепа под гайката на макферсона защтото се развинтва по малко и започва предницата да тропа.може ли някой да ми каже как да оправя проблема с кръглата гайка да не се развъртва,и ако може това да стане на място без да се сваля амортисьора от двата болта отдолу.
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 3 1.4 ми - относно макферсона
Колега не мисля че можеш да направиш нещо друго освен да си я затягаш с отверка и чук
.Според мен тампона на макферсона ти е много хубав и омеква и оттам произлиза проблема с гайката.Няма логична причина да сваляш амортисьора освен ако не го сменяш или тампона с по истински.Карай смело и не се притеснявай .Поздрави

-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря,но за около 5-6 месеца съм я натягал тая гайка около 3 пъти , не мисля че е много нормално.и как става така ,че горната си я развъртам с ключ т.е. е под натяг а кръглата (долната) си я въртя на ръка - е свободна - и цялата работа я разбирам като колата се разтропа,мислех ако свия пружината на място с имам една импровизирана скоба дали ще има ефект.иначе за кръглата гайка си направих ключ,ако някой иска да види моята импровизация,да пише и ще кача снимка 

- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
Да, покажи ни импровизацията
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има две версии за разхлабена "кръгла" гайка-първо при охлабването на горната(която я законтря принципно),се получава и леко отвиване на долната гайка.Второ,лагерчето да е от "кашкавал".Забелязвал съм този (д)ефект,ама ми писна и съм го оставил да се разхлопва на воля,ако въобще хлопа оттам де...Инструментче си имам "купешко" за целта 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”