Голф 3 1.8 -Колко милиметра са резбите по спирачните тръби ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
beili
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.8 -Колко милиметра са резбите по спирачните тръби ?

Мнениеот beili » Съб 10 мар 2012 17:27

Предстой ми да поръчвам едни щуцери на стругар,с който да снадя тръбите,защото кантара е спекал и трябва да го премахна за сега. Не знам обаче колко милиметра са резбите отдолу,мисля че са 10мм. , но не съм сигурен а и няма канал наоколо да погледна. Колата е Голф 3 1.8 моно 92год.

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.8 -Колко милиметра са резбите по спирачните тръби ?

Мнениеот polski-grizach » Нед 11 мар 2012 9:48

Най често срещани са 10 по 1.Ползвам за премахването на кантарите по дълги тръбички(купуват се нови медни на метър)или щуцери за газ.Отиваш в магазина за газови истории и си поръчваш два нипела,все едно да си снадиш газовата тръба която е 6 мм.Развиваш тръбичките от кантарчето и директно завиваш на нипелите.Но само нипелите без да слагаш вътре бронзовите втулки за уплътнение.Обезвъздушаваш от задните колелета и пътят е твой. :да:

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Нед 11 мар 2012 10:06

beili написа:Предстой ми да поръчвам едни щуцери на стругар,с който да снадя тръбите,защото кантара е спекал и трябва да го премахна за сега. Не знам обаче колко милиметра са резбите отдолу,мисля че са 10мм. , но не съм сигурен а и няма канал наоколо да погледна. Колата е Голф 3 1.8 моно 92год.

Не те съветвам да премахваш регулатора на спирачното усилие на задния мост!При мен ситуацията беше,че той прокапа и започна да тече.Най-лесния за мен вариант беше да го премахна,като просто съединя спирачните тръби.Но това не е правилно и е опасно в определени ситуации на пътя!Така че си направих труда да обиколя всички магазини в града и действително се оказа,че никаде не се предлагат въобще въпросните "кантари",защото тези части били много скъпи,а не се търсили въобще.На едно място ми казаха 320лв.,на друго - 450лв. с доставка от Германия.Обаче в крайна сметка намерих нов "кантар" в ЕЛИТ КАР - не оригинален,а производство на LPR - 130лв. с доставка за 1 ден и на другия ден го купих.Демонтажа на стария "кантар" беше с ракета с диск 115мм.,защото болтовете са меки и с вътрешен шестостен и като се вкара хубав шестограм шестостена се заобля.Приготви си и от онези ключове - прорязани звезди,защото с тях шанса да заоблиш някой нипел е минимална.
Успех!

beili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beili » Нед 11 мар 2012 22:42

polski-grizach написа:Най често срещани са 10 по 1.Ползвам за премахването на кантарите по дълги тръбички(купуват се нови медни на метър)или щуцери за газ.Отиваш в магазина за газови истории и си поръчваш два нипела,все едно да си снадиш газовата тръба която е 6 мм.Развиваш тръбичките от кантарчето и директно завиваш на нипелите.Но само нипелите без да слагаш вътре бронзовите втулки за уплътнение.Обезвъздушаваш от задните колелета и пътят е твой. :да:

Точно това с нипелите смятам да направя,но ще сложа на мястото на кантара клапани /ограничители на спирачната сила/. Има много автомобили направени по този начин. Остава само да се уверя,че резбата на гайките е 10x1mm.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пон 12 мар 2012 3:19

Абе колега нали само стоманени тръби се ползвали, че медните се пукали от вибрациите?

beili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beili » Пон 12 мар 2012 19:20

x15 написа:Абе колега нали само стоманени тръби се ползвали, че медните се пукали от вибрациите?

Че кой ти е говорил за медни тръби?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 12 мар 2012 22:13

polski-grizach написа -
(купуват се нови медни на метър)или .......
да , продават се такива отвън са помеднени зада не корозират!на различен размер щтуцерите(нипелите)

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 13 мар 2012 14:35

За ограничител си взимаш от голф 3 1,4 завиваш си ги от пред на помпата .Кантара не затворил или отворил е ако е отворил или го докараш до отворено положение махаш рамото и нищо не снаждаш.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 13 мар 2012 22:12

polski-grizach написа:Най често срещани са 10 по 1.Ползвам за премахването на кантарите по дълги тръбички(купуват се нови медни на метър)или щуцери за газ.Отиваш в магазина за газови истории и си поръчваш два нипела,все едно да си снадиш газовата тръба която е 6 мм.Развиваш тръбичките от кантарчето и директно завиваш на нипелите.Но само нипелите без да слагаш вътре бронзовите втулки за уплътнение.Обезвъздушаваш от задните колелета и пътят е твой. :да:

Oсвен колегата по-горе, четох и една друга тема където мсово се препоръчват медни тръби за спирачки scare

Аз стоманени тръби с медно покритие за спирачки не съм виждал - но знае ли човек?
Иначе по евтините са си чисто стоманени, а по скъпите са стоманени с пластмасово покритие - в повечето случаи черно на цвят.

beili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beili » Сря 14 мар 2012 19:15

Колеги,темата и питането ми беше за резбите по снадките,а не за тръбите.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Чет 15 мар 2012 3:29

Ами колега, гледах два каталога, на единият пише 10мм на другият 7мм???

За най сигурно, грабвай шублера или няколко винтчета различни размери и мери!
Имай в предвид че ако някога са сменяни, може и да са с различна резба!

beili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beili » Чет 15 мар 2012 22:08

x15 написа:Ами колега, гледах два каталога, на единият пише 10мм на другият 7мм???

За най сигурно, грабвай шублера или няколко винтчета различни размери и мери!
Имай в предвид че ако някога са сменяни, може и да са с различна резба!

благодаря ти колега ще проверя наистина за най-сигурно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”