Golf 4 AJM 1,9 TDI омасляване
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 AJM 1,9 TDI омасляване
Здравейте. Наскоро станах собственик на тази кола , колата си върви отлично , за пръв път купувам дизел и не разбирам много от дизелови коли ,та както казах колата въври много добре.. Днес ходих при един приятел и отвори капака и ми каза , че от някъде сълзи малко масло и има малко масло под двигателя там върху някаква част не я знам каква е , проверих маслото всичко е ок ! Сутрин като я запаля при първото палене припушва малко бял дим и това е.. Та въпроса ми е нормално ли е това ? Все още не съм и сменил консумативите. Благодаря предварително 

- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Re: Golf 4 AJM 1,9 TDI
Едното "някъде" се нарича ЕГР клапан, а другото "някъде" се нарича Тандем-помпа.Това са двете най-вероятни места на омасляване според мен.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Re: Golf 4 AJM 1,9 TDI омасляване
Това от някаде ми омаслява
много неопределено и трудно някои сще ти помогне поне някаква снимка да беше качил.

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
От тандем помпата не тече масло и няма как да омаслява.Щом не пипа маслото вероятно става дума за маслото от картерните газове.Ако не знаеш как се нарича въпросната част и една снимка би помогнала 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами за снимка не става защото е съвсем малко омасленото място.. Вчера я погледна един познат който разбира от коли , видя за какво става въпрос и ми каза , че явно някаква гарнитура е просълзила. Но все пак като се види в сервиз ще стане ясно 

- ulipet
IvailoOo написа:От тандем помпата не тече масло и няма как да омаслява.Щом не пипа маслото вероятно става дума за маслото от картерните газове.Ако не знаеш как се нарича въпросната част и една снимка би помогнала
айде бе...я пак помисли...скоро и сменях двете гарнитури откъм блока едната беше точно за това а другата е за обратната нафта
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз залагам на тоя проклет ЕРГ клапан ...
Ако може поне да конкретизираш горе долу къде сълзи това масло или поне 1 снимка на която да е отбелязано ...
Че това сълзи масло ми звучи като гори нафта , някъв непрекъснат неконкретизиран проблем със неясно бъдеще случващ се при неясни обстоятелства .
Ако може поне да конкретизираш горе долу къде сълзи това масло или поне 1 снимка на която да е отбелязано ...
Че това сълзи масло ми звучи като гори нафта , някъв непрекъснат неконкретизиран проблем със неясно бъдеще случващ се при неясни обстоятелства .
-
- Автомобил:
- Двигател:
ulipet написа:IvailoOo написа:От тандем помпата не тече масло и няма как да омаслява.Щом не пипа маслото вероятно става дума за маслото от картерните газове.Ако не знаеш как се нарича въпросната част и една снимка би помогнала
айде бе...я пак помисли...скоро и сменях двете гарнитури откъм блока едната беше точно за това а другата е за обратната нафта
Може ли цена за двете гарнитури и откъде са купени.Мерси.
- ulipet
http://www.ebay.co.uk/itm/VW-TANDEM-PUM ... 2349298637
имаше само 2 комплекта но все пак запитай
имаше само 2 комплекта но все пак запитай
Върни се в “Дизелови агрегати”