Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Stif
Автомобил:
Двигател:

Re: Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Мнениеот Stif » Пон 12 мар 2012 13:06

Продължение на случая.След поредното "еврейско" обаждане от посочение от мен по-горе номер днес звъннах на т.123 и обясних ситуацията.Операторката провери номера и каза, че не е от служебните на Виваком, а на техен абонат без разбира се да казва името му. След час време отново ми звънят от същия номер, но този път като вдигнах се обади девойка и каза, че като на лоялен клиент искат да ми направат предложение, че разговора се записва и офертата щял да направи някакъв техен началник /?/, а после ще получа договор на хартиен носител за подпис.Благодарих и без да дочакам разговора с началника затворих.Не знам какво да мисля предвид на факта, че преди това от т. 123 ми казаха, че този номер не е служебен на Виваком.
Това е за сега. scare

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 12 мар 2012 13:48

значи такова позвъняване получи един комшия,в последствие му пратиха и телефонпо куриер но честно казано не помня да е подписвал договор...

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пон 12 мар 2012 14:08

Имаше някъде писано из нета за тия "предложения" от Виваком.
Обикновено звънят на домашен, на по-възрастни хора, за да им предлагат преподписване.
Не е важно какво ще кажеш "ДА" или "НЕ". Иди после търси въпросния запис на разговора...
Лошото е, че според някакви си наредби, имат право да приемат този телефонен разговор равен на това, че си преподписал договора, без дори да си видял документ на хартия.

Доколкото ми бяха казали познати, Виваком наемат оператори, които не са на заплата - те получават някаква мизерна сума, ако те навият да си преподпишеш договора. Нали се сещаш, че отсреща момичето ще отметне графата "съгласен", дори само за да си получи двата лева... Пък ти после се оправяй ....

Аз бях предупредила у дома да затварят веднага щом чуят "Искаме да ви предложим..."

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 12 мар 2012 15:25

И на мен неколкократно са ми се обаждали да си преподписвам договора!преди няколко седмици искаха да ми изпратят и безплатен телефон,ако подпиша!Това че можеш да подпишеш по телефона е вярно,но не е вярно,че момичето за мизерната сума цъква съгласен!Задължени са като отидеш след това в тяхен офис да ти пуснат съответния запис на който ти се съгласяваш за договора!

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пон 12 мар 2012 17:00

Моята сага с Виваком продължава. Днес на тел.123 ми казват, че съм получила телефонен апарат безплатно с подписването на договора!!!!!
Само дето не съм и помирисвала такъв.
Отивам в техен офис - там самите служители звънят на 123 от там им казват, че пише че има даден апарат и ако не са ми дали - да дадат, защото ми се полага по условията на тяхна промоция.
В този красив момент се намесва "управителката", която заяви, че няма да ми даде апарат! maikomila
Според нея не било важно какво казали колегите й, не ми се полагало и толкоз!!

При справка отново на 123 излезна, че преди две години майка ми също е "получила" апарат!!! Жената не се е подписвала за такова нещо и НЕ е получавала апарат!!!
:не: :не: :не: :не:

Ха сега де! Интересно къде се дяват въпросните безплатни апарати? Тия хора салата ли си правят от тях?

Сега написах жалба до Виваком, също така и до КЗП. Пък да видим.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 12 мар 2012 17:05

Aneto написа:В този красив момент се намесва "управителката", която заяви, че няма да ми даде апарат! maikomila
Според нея не било важно какво казали колегите й, не ми се полагало и толкоз!!

Тая пък какъв и е бил проблема да ти даде един апарат като хората и без това се чудят какво да ги правят тия стационарки по 3,50 парчето дето ги раздават ! Разбирам да е за някой GSM да искат да си го приберат и да изкарат някой лев ама за стационарен.... :shock

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 12 мар 2012 19:43

е моята баба вече е с 3 джобни и 2 стационарни да ги наречем апарата,нали и предлагат и тя взема.Нищо че трябва да плаща,кво да я правя като и е толкоз папера...

Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodkoleq » Пон 12 мар 2012 21:05

м-тел маи мислят че свищов е в румъния scare като ходих до там и след 2-3 часа полух смс че съм в румия и съм говорил на роуминг maikomila scare

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 12 мар 2012 21:14

смотаняци

голф
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот голф » Пон 12 мар 2012 22:07

Един виц за развеселяване:
Сглобява Александър Бел телефона на изобретението си и ...звъни?
Учуден вдига да... -Здравейте от М-тел. сме имате 3 неплатени фактури?!?!?! хахаха

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 13 мар 2012 0:22

vodkoleq написа:м-тел маи мислят че свищов е в румъния scare като ходих до там и след 2-3 часа полух смс че съм в румия и съм говорил на роуминг maikomila scare

Преди години (може би 2001) бях в командировка в Белене. Когато отидохме на брега на Дунава получих СМС "Мобилтел ви желае приятен престой в Румъния". Цял живот ще го помня. В групата имахме един колега родом от там. Доста го бъзикахме.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 13 мар 2012 10:46

значи могат да си ни следят и без разрешение.Което ме навежда на мисълта,че раздават тези нови телефони за да ни подслушват,който е съмнителен му дават телефон с проследяване и подслушване вградено... :drunk

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 13 мар 2012 11:28

velinsl написа:
vodkoleq написа:м-тел маи мислят че свищов е в румъния scare като ходих до там и след 2-3 часа полух смс че съм в румия и съм говорил на роуминг maikomila scare

Преди години (може би 2001) бях в командировка в Белене. Когато отидохме на брега на Дунава получих СМС "Мобилтел ви желае приятен престой в Румъния". Цял живот ще го помня. В групата имахме един колега родом от там. Доста го бъзикахме.

През 2001, и няколко години още след това, такъв СМС беше нормално нещо в пограничните райони не само с Румъния, просто покритието не беше така добро, сега мисля рядко се случва това, но затова в такива райони е добре търсенето на мрежа да бъде ръчно!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 19 мар 2012 9:33

Stif написа:Продължение на случая.След поредното "еврейско" обаждане от посочение от мен по-горе номер днес звъннах на т.123 и обясних ситуацията.Операторката провери номера и каза, че не е от служебните на Виваком, а на техен абонат без разбира се да казва името му. След час време отново ми звънят от същия номер, но този път като вдигнах се обади девойка и каза, че като на лоялен клиент искат да ми направат предложение, че разговора се записва и офертата щял да направи някакъв техен началник /?/, а после ще получа договор на хартиен носител за подпис.Благодарих и без да дочакам разговора с началника затворих.Не знам какво да мисля предвид на факта, че преди това от т. 123 ми казаха, че този номер не е служебен на Виваком.
Това е за сега. scare

Номерът е на Vivacom External call center.
И на мен ми направиха същата глупост само че им казах: пратете ми договора, все пак е двугодишен, искам да го видя и да имам право да се откажа.
Ок. След две седмици идва направо телефона, все едно че първата седмица е дошъл договора и аз в рамките на още една седмица не съм се отказал. Лошото е, че те си го тълкуват като наистина удължен договор и само в съда може да го отхвърлите на основание, че са ви натресли нещо, което не сте искали и не сте се подписали. Аз обаче им вдигнах 2-3-5 скандала по телефона, няколко пъти ги питах записва ли се разговора и учтиво им обясних, че са измамници и кожодери и отказвам абсолютно всякакви телефонни предложения. Пратих си им телефона обратно, с писмен отказ от всички лайна дето са ми написали дистанционно, подписах се и по куриер обратно към София ( от еконт ме питат за тяхна сметка ли, ми естествено! За моя ли да е?! )...
Та така след около две седмици обяснения как и къде и колко пъти ми се е губил телефонния разговор с отказа от тази им услуга вече договорът ми е валиден до 29,04,2012 и след тази дата доста се замислям да им сложа големия Х и примерно да си купя един предплатен КолЮ за разговорите към Вивата, но да видим...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 19 мар 2012 11:27

azrod написа:след тази дата доста се замислям да им сложа големия Х и примерно да си купя един предплатен КолЮ за разговорите към Вивата, но да видим...

По-добре вземи един БОБ, не знам дали си обърнал внимание, че тия 11стотинки са само първите 30 дена след активацията. След изтичането на тези 30 дни става нормалните 32стотинки и първоначалноотчитане 60 сек, т.е. предплащаш едни евтини минути и ако не ги изговориш тия 10лв стават нещо като месецна такса.
Къде е Киро на киря?
Другия вариант щом държиш на Вива е планът "Фрии" според нуждите според мен. Предимството на Боба, е че евтиното не е само към единия "друг" оператор.

ЗА БОГА БРАТЯ и СЕСТРИ, ЧЕТЕТЕ!!!

Последна промяна от velinsl на Пон 19 мар 2012 11:36, променено общо 2 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”