Б5 добро окачване? Eibach, Koni?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Добро окачване за Б5? Eibach, Koni?

Мнениеот niks76 » Вто 09 фев 2010 0:02

пи4 малко по горе съм писал ,4е съм сравнявал доста марки на една и съща кола(пасат вариант)тоя модел на кони не съм пробвал в интерес на истината ,но аз дилемата я разреших успешно с амортисъори на SASCH za предни взех модела 170813 струва 143.89евро и задни модела 556279?струват 191.26 евро;запазих висо4ината и полу4их стабилността която търсех(амортисъорите са за модела гт спорт и малко трудно се слагат предните)вози стегнато ,без да друса ,като завоите се вземат все едно си със спортно ока4ване ,но с по голяма висо4ина на пасата :wink:

edgy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edgy » Чет 18 фев 2010 21:19

Здравейте,
тъй като това е единствената тема за окачване във форума на пасат, пишя тук.
Знаете ли дали има заводско стоманено окачване - носачи и шарнири, на Б5 или 5.5, или всички са с алуминиеви? Ако има такова как може да се разпознае?
Питам защото съм решил да си купя такъв пасат, но не ми се ще да е с алуминиево окачване.

Благодаря за съдействието.
Поздрави,
Дидо

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 19 фев 2010 2:01

Това което се чупи при носачите са шарнирите. Те са стоманени с пластмасови екстри. Самите носачи (тялото което държи шарнира) са все алуминиеви. Проблема са едни пластмасови чашки на самия шарнир който се износват и шарнира почва да тропа. Няма вариант в който да няма палстмасовата част или да са заменени с нещо по-здраво.

Който го е страх от вълци не ходи в гората. Т.е. ако те е страх, че може да се наложи да налееш 1000лв за стягане на предницата, не си вземаш такава кола. Лично моят пасат го взех без грам потропвания. 10 000км по-късно направих смяна на всички носачи. На едното колело имаше 3 разхлопани шарнира. От колата свалих оригиналните носачи и сложих Meyle HD - усилен вариант.

И тази тема не е за носачи, а за амортисьори и пружини. Има си друга, кадето са обсъдени вариантите с носачи за 300лв комлепкта и за 1000лв комплекта.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Съб 20 фев 2010 20:04

любо аргона написа:Предлагам Стоманено окачване за всички модели с Алуминиево

Много здраво нещо ,шарнирите са на AS METAL ,солидни(плътни) стоманени щанги

На мен лично ми е излизал оригинален шарнир ,изхвърлих всичко алуминиево,монтирах си стоманеното и край няма да ми хлопне няма да ми тропне

Вече година карам с тях.

Не знам за другите но по сервизите съм разпитвал много калпави били с алуминиевото окачване

аз пък 3 години карам с алуминиевите и още не тропа... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Чет 21 апр 2011 10:30

brum написа:Търся си някакво читаво окачване за колата. Чудя се какво може да се намери из България и горе-долу за какви пари.

По принцип се търси нещо максимално качествено което да не сваля повече от 35-40мм. Цената не е определящ фактор, а качеството и достъпността на частите из България. Гледах едно KONI което беше с доживотна гаранция и се зачудих - има ли кой в България да поеме тази гаранция или ако стане авария ще се вътря с една солидна сума по транспорта и ще седи колата един месец в бокса...

Приемам всякакви предложения :) .

Колега видях,че ти си отворил темата и реших да те питам реши ли дилемата какво окачване да вземаш,на коя марка амортисьори и пружини се спря? Задния десен амортисьор е изпуснал и се чудя към коя марка да се насочвам,ако си сложил окачването вече ще е добре да споделиш мнението си ще е полезно и за другите колеги.
От къде,какво и колко?? Благодаря предварително..

brum

Мнениеот brum » Чет 21 апр 2011 10:34

Ми Закс си взех. Почти стандартните. Пасатите се оказа, че са 2 типа - Passat и Passat GT Sport или нещо подобно. Взех от второто. То по принцип е с по-къси пружини, но аз си оставих стандарните. Определно имаше разлика към положително :) . Ама може и да е заради новите амортисьори, не заради модела им.

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Чет 21 апр 2011 10:42

brum написа:Ми Закс си взех. Почти стандартните. Пасатите се оказа, че са 2 типа - Passat и Passat GT Sport или нещо подобно. Взех от второто. То по принцип е с по-къси пружини, но аз си оставих стандарните. Определно имаше разлика към положително :) . Ама може и да е заради новите амортисьори, не заради модела им.

От къде се сдоби с тях от БГ даи линк,някъква цена. Определено се насочвам към някое по-меко окачване,защото колата се кара по-път меко казано брутален scare ..
И ако сложа някво реисово... mhihi

brum

Мнениеот brum » Чет 21 апр 2011 16:56

От http://www.vdauto.com/bg/index.php . Ама се разрови по катаога на Закс и намери кой амортисьори точно ти трябват. За жалост не я пазя тази информация ...

Georgi Hristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Hristov » Вто 13 мар 2012 16:23

Здравейте колеги на скоро и аз се сдобих с ново спортно окачване FK AK Street Coillovers на снимката колата е пусната с около 3,5-4см може още около 4см но става много ниска.
Ако някой има запитвания може да пита.
Прикачени файлове
12032012054.jpg

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 17 авг 2016 8:40

Колеги ,какви по принцип са оригиналните задни амортисъори за Пасат Б5.5 вариант/комби/,газови ли са?

Върни се в “Passat”