Re: Избор на лаптоп до 700 лв-Избран

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Избор на лаптоп до 700 лв.

Мнениеот slimmer » Пет 02 мар 2012 18:17

vinixxx написа:по принцип пишеш компетентни коментари в тоя раздел,ама горното изказване е много повърхностно.

Мерси за оценката...
А относно колко е повърхностно, пак казвам - зависи какви са критериите за качествено и производителност. Моят сигурно два пъти по-евтин от твоя лаптоп Dell Latitude втора ръка (430 лв беше) е сигурно на 4 години и бие по качество на изработка всички модели до новичкия HP G6 (а той беше около 1200 по спомени отпреди 3 месеца) и някои от тях по производителност (не мога да го потвърдя с числа, но горе-долу знам как се държат разни машини). И го казвам със сигурност, понеже преди седмица търсех лаптоп за 800 лв. Иначе за такива пари има разни попадения като на Lenovo някои G5xx-та и някои Asus-чета (и въпросното HP, което колегата май може и да го е взел вече). Но това е оффтопик много, понеже говорим за 700.
Надявам се не звучи като заяждане това ми мнение, но просто... не видях нищо конкретно като модел от теб, с което да помогнеш на колегата.
Спирам да пиша по темата, понеже не искам да трупам мнения-балони под ника си. Лека и приятен уикенд! :beer

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 02 мар 2012 21:25

Лаптопа е взет, инсталиран и работи прилично. Клавиатурата е почти като всяка клавиатура на НР на мен не ми е проблем. Приятеля ми го харесах. Да му е честит.
Модераторите да преценят дали да заключат или изтрият темата.

martiob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martiob » Нед 04 мар 2012 19:05

А да ви питам и аз, колеги, някой има ли представа как е новата ThinkPad Edge серия на Lenovo? Харесъл съм си този модел Lenovo ThinkPad Edge E420 , дали са здрави и надеждни като старите? Имат ли някакви характерни проблеми, как са като шасита, дънни платки, силен ли е обхвата на Wi-Fi и тн. Наясно съм, че са бюджетна серия на ThinkPad линията, и съответно сигурно са поспестени от екстри, но за работа би трябвало да са ОК?

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 06 мар 2012 10:16

Така като го гледам на външен вид изглежда много подобен на X121. Имам пряк поглед в/у разликата м/у Х121 и X61 (Тинкпад от старото поколение). Няма място за сравнение.

Х61 е типичния "грозен" лаптоп, който ще те надживее. Лампичка за клавиатурата. Стария 4:3 формат, който е + за четене на документи. Леко бавен вече, защото е стар процесор, стар чипсет, стар хард, стара графика. Абе не е зле, ама трябва човек да има търпение. Лимит на RAM-а май беше при 4 ГБ (освен ако не намериш някви модерни супер скъпи 4 ГБ модули, ако ги има)

Х121 (като показания Едж) шики мики кутия, дето не е ясно колко ще издържи, ако я ползвам както "аз си знам". Няма лампичката - голям минус. 16:9 - за филми става, за документи е ужас. Дисплея е ниско качество, затова при всички положения погледни как е на Едж-а. Главно зависимост от ъгъла на гледане и осветеност. За цветове не може да се говори. LED e +. Батерията държи мноооооого. Не знам как ще е с Интел процесора, виж колко дават по спецификация. Като цяло заради по-модерната технология е по-бърз от Х61.

martiob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martiob » Сря 07 мар 2012 17:46

А нещо за HP ProBook 4530s да кажете? Изглежда с добри параметри, ама дали ще е издръжлив? Старите HP-та знам че имаха чести проблеми с дънните платки, за новите не знам как е положението?

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Сря 07 мар 2012 17:51

Никога аз не бих си купил 15.6" дисплей с 13..*768 разделителна способност....защото една икона от десктопа е почти в човешки ръст...Майтапа настрана - всеки си преценява сам колко са му добри очите, но за мен това е критерий да спра да чета характеристиките по-нататък

martiob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martiob » Сря 07 мар 2012 19:00

Така е, съгласен съм, но в този бюджет до 1000лв. няма как да искам дисплей с 1920*1080 или 1600*900 резолюция :( . Масово всички нискобюджетни лаптопи са с тази резолюция, така че това не е толкова голям критерий. Ако имаш предложение за машина с добър дисплей до тези пари, ще се радвам да я погледна. Само да кажа, че 13,3 не ме устройва, понеже повечето нямат оптично устройство или са със скопени нисковолтови процесори. Ако пък някой колега има впечатления от конкретната серия на ХП, ще се радвам да ги сподели :да:

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Сря 07 мар 2012 19:27

Ами идваме си на приказката, че трябва първо да кажеш за какво ти трябва...Щото скопен процесор и липса на CD за мен са аргументи "за", а при теб - "против" покупката

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 07 мар 2012 19:54

Съгласен съм с колегата за резолюцията, но не всеки може да си позволи да изкара повечко пари за лаптоп с голяма резолюция. Относно HP пробук е една от най-добрите им серии. От 4530 нямам много големи наблюдения тъй като съм се сблъсквал много за кратко и мисля че беше с характеристики подобни на твоя. Инсталирах го и малко го поразцъках, като първи впечатления останах много доволен като работа. Имам повече впечатления от 4525 който се оказа желязна машина, приятел го ползва почти около 2 години в Афганистан и няма никакъв проблем. Но за тези пари които си обявил можеш да се сдобиеш с много по хубава модификация на 4530:
:link
:link
Втория излиза малко от бюджета ти, но повярвай ми заслужава да дадеш някой лев отгоре.

Riras
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Riras » Вто 13 мар 2012 9:14

Здравейте , търся си лап топ и попаднах на темата случайно, причината е че преди седмица ми изгоря дъната платка, лаптопа е Compaq cq61,с добри параметри си беше , двуядрен, рам 4 т.н., дадох 1000лв за него, приятеля ми си купи Hp pavilion за 1500лв и тази седмица и неговата дънна платка изгоря и двата са купувани преди 2 години, на единия гаранцията изтече януари 2012.....
В момента съм много ядосана, и този път повече от 700лв няма да дам, после поне да не ме е яд толкова!

Бихте ли ми препоръчали модел на леново или тошиба за тези пари?
Ще се ползва предимно за интернет,ако може да е по бързичък и издръжлив.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Вто 13 мар 2012 19:35

Здравей колежке,
Не си написала нов или употребяван. Всички твои критерии се покриват от Т серията на леново (втора ръка)

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 13 мар 2012 20:32

Riras написа:Здравейте , търся си лап топ и попаднах на темата случайно, причината е че преди седмица ми изгоря дъната платка, лаптопа е Compaq cq61,с добри параметри си беше , двуядрен, рам 4 т.н., дадох 1000лв за него, приятеля ми си купи Hp pavilion за 1500лв и тази седмица и неговата дънна платка изгоря и двата са купувани преди 2 години, на единия гаранцията изтече януари 2012.....
В момента съм много ядосана, и този път повече от 700лв няма да дам, после поне да не ме е яд толкова!

Бихте ли ми препоръчали модел на леново или тошиба за тези пари?
Ще се ползва предимно за интернет,ако може да е по бързичък и издръжлив.

препоръчвам ти асус
http://laptop.bg/laptops-asus-X54-asus_x54c

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 14 мар 2012 8:49

Тошиба, ту-не... аз лично бих стоял надалеч, ама това си е лично мнение, не искам да обвързвам никого с него.
Asus-чето не е лошо, но само с 2x2048 варианта.
Ето и две предложения от мен:
http://laptop.bg/laptops-lenovo-G570-le ... c_59326922
Няма HDMI и USB 3.0, една идея по-слаб процесор, но надали ще се усети, по-голям твърд диск и повече RAM памет (то над 4 GB за момента обикновено са ненужни за Internet и офис приложения). Та може би по-добре ASUS-a.
Аз бих се загледал и в следното (от страничката от първото ми мнение в темата, но не е необходимо да е от там де), за което и Чудомир е загатнал:
Lenovo ThinkPad T61
Лаптоп втора употреба с 6 мес. гаранция
Core2Duo T7500/ 2.2Ghz | 4GB DDR2 | HDD 100GB | NVidia Quadro 140M/128MB | WiFi | DVD-RW | 15.4" 1680x1050

440 лв. Просто дисплеят му е несравним с евтините 15-ки, а и процесорът му мисля, че може да бие въпросния celeron по производителност. Единствените недостатъци:
1. Батерията не е сигурно колко издържа. Наскоро взимах T60 от същата фирма и батерията държеше 3 часа. Преди пак от там взимах Dell, чиято изкарва 20 мин. Струва към 70-90 лв. обикновено.
2. Клавиатурата на някои T6* е с неанглийска подредба и излиза около 60-70 лв смяната, понеже е с някакви си отводнителни канали + тракпад.
3. ТРЯБВА да се провери дали твърдият диск е в добро състояние - да липсват лоши сектори и грешки в трансфера (това си важи за всички компютри втора употреба).
Плюсове:
1. Доста по-добра изработка на шасито (пластмасата е по-яка, най-малкото).
2. Което пък води до по-голяма надеждност.
Успех с избора!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 14 мар 2012 10:16

Аз послушах колегата Чудомир и си взех само 3 броя mhihi Х61 :bowdown

Оплаквания нямам след 2 години ползУване :041: За тия пари около 700 лв си взех 2 Х61 и една Х61s + 2 дока и чанта :deal
Изхвърлих един Хари Потър и един Ем Ес Ай и проблемите ми с лапататопите вкъщи приключиха.Единствения минус е HDMI липсата,но на моделите Т има адвансед док с възможност за насаждане на видеокарта с HDMI.

Скоро гледах ъпгрейд на Х61- с Т9300(6M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB) , 8 RАМ , екран на 12,1 SXGA+ (1400 x 1050) + SSD + wireless N

И нека му е лошо :041:

Друг пичага беше насадил с презапояване това - Intel® Core™2 Extreme Processor X9100
(6M Cache, 3.06 GHz, 1066 MHz FSB) :mrgreen:

П.П. Формата 4:3 е несравнимо по-удобен за браусване :beer

Riras
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Riras » Сря 14 мар 2012 13:47

Здравейте,благодаря за съветите, вчера гледах едно леново за 650, ужасно грозно беше,клавиатурата няма думи.., приличаше на дърво... не само то а всички под 800.. :|
асуса изглежда добре , трябва да го потърся да го видя как изглежда на живо. иначе как е като марка ? В интерес на истината досега не съм ги заглеждала ...
Към втора употреба съм предубедена специално към лаптоп. Искам да има поне 2г гаранция.
вчера попаднах на това:
http://ardes.bg/laptop/HP+Pavilion+g6-1008sq+--40144

какво ще кажете?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”