бавно падат оборотите Б3 моно
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: бавно падат оборотите Б3 моно
ква е па тая жълта лампа за диагностика на РП,жълта лампа не се сещам да има пасата...а газ да имаш случайно?
-
- Автомобил:
- Двигател:
не гас нямам лампата е за самодиагностика жълта на цвят
-
- Автомобил:
- Двигател:
а защо като пусна съединителя и карам на 2 ра колата сама си върви и като натисна съединителя вдига оборотите и след това падат нормално ли е без гас да варви
- Iezekil
значи светенето на лампата може да е от ТПС-а,нали го разбута.Това с оборотите и вървенето може да е както от него,така и от центровката.Обаче ако имаш голям разход и мокри свещи най-вероятно е ламбда сонда или температурен датчик.Също и в моното имаше бензинов регулатор и температурен датчик за въздуха.Това всичко може да има и отношение към лампата,но единствения начин да разбереш е да идеш на диагностика.
Аз бих почнал от центровка на делкото и мерене на ламбда,мерене на датчик за вода.Това всичко е описано как се мери в темите.
Аз бих почнал от центровка на делкото и мерене на ламбда,мерене на датчик за вода.Това всичко е описано как се мери в темите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не свещите да сухи и температурният датчик е сменян но защо варви без гас и при натискане на съединителя повишава оборотите? 

- Iezekil
ами щото бута ТПС-а,една странична реакция/ако не си бутал и делкото/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не делкото не е пипано
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
vankata manolev876 написа:не гас нямам лампата е за самодиагностика жълта на цвят
Точно за диагностика на двигателя(check engine) е въпросната лампа. Това означава, че трябва да ти вържат комп. с ВАГ КОМ и да се види какво е положението. Уважавам хората, които имат желанието и се захващат да си правят сами ремонти, но не винаги всичко може човек да направи без техника или специализирана помощ. Не, че не може да се докара някакво положение на ТПС-а, но така на ръка ще е като лафа "Едно към гьотере".
Трябва и центровката на запалването(делкото)да се следи при смяна и/или корекция на ТПС.
- Iezekil
абсолютно е прав колегата,но като идеш на диагностика или няма да имаш букси за ваг ком,или най-вероятно ще са откачени.Що се отнася до ТПС,точно от настройки моя задържаше обороти и си го правих накрая гьотере,ама съм доволен.
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
мани тези диагностики карай на ръка и си спести някой лев аз така правя и никога не бих отишъл на диагностика.
- Iezekil
и аз съм от тези дето правят на ръка,но сякаш има вариант за по лесно.Опушени свещи,високи обороти...нещо сместа не е наред.Пак посредством газ анализатор може да се настрои и ТПС-а,явно сместа е богата и разхода ще е завишен.Тук предимството е,че може да се хване и ламбда сондата на кво дереже е.Обаче трябва да сме сигурни и в температурния датчик.Ако и той лъже е нормално компа да забърква по-богата смес.Така станах 3 неща за диагностика,да каже колегата сам ли ще ги проверява или не,има инфо за 2-те как се мерят и ще остане отново ТПС за настройване.Аз бих му препоръчал тест на ламбда,да сложи стария ТПС ако са му в ред пиститие и да настрои на ръка,после вече да бутне и делкото.Или пък просто да иде на Елкон.Там като изкарат завишено СО2 да поразбута на място ТПС.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен беше същата работа.Голяма мъка беше,докато не събрах смелост и не отворих въпростният ТПС.Карах като теб на 2-ра без газ.Та на ТПСчето му се бяха изтрили някои писти и си потърсих 2-ра употреба-голям риск!Взех цялата долна част на моното с моторчето за празен ход и ТПСа.Заложих го и пак същото!Тогава си взех ОРИГИНАЛЕН температурен датчик,заложих го и направих центровка-оборотите се пооправиха,но не достатъчно.Замерихме и л.сондата но си беше наред.Тогава се реших и отворих и новия ТПС-пистите бяха наред и дойде момента да си играем с настройка наръка!Забравих да спомена,че с откачане на акумулатор нищо не стана.Голямо бръмчане падна,но си заслужаваше.Колата заспа и от тогава нямам проблем.Забравих да кажа че мотора е ABS и го карам вече от 8 год.Проблема ми го направи още на първата година.Така,че запретвай ръкави,сипвай бенз и започвай!Успех!!!
- Iezekil
откачането на акумулатора го препоръчахме заради газта,ако не си разрал...
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега сега не ли варви без гас
rudoni написа:леле малекакви са тези настройки ?моля мода да прекрати тази агония в темата!
наистина много не компетентни мнения!двигател така не се настройва!спрете и не обърквайте човекът!