Дискове TRW вентилирани с същата марка феродо.7000 км доволен ама са скъпичка марка.Обичам да спирам рязко в последния момент (кофти навик) . Само ако няма коли зад мен де.Не помня точно ама към 150-170 лева.Обаче как спират
Навремето сложих някакви куча марка дискове и така и не спира добре както преди. Трябва да натискам педала с по-голямо усилие за да спре, въпреки че сложих накладки TRW. За Делфи съм чувал от продавач, че накладките и дисковете им не са им най-силната страна
Имал съм разни други марки коли и по нови и по стари.И на тях съм им загрявал дисковете ама ни една се не изкриви нищо.Ще трябва да му свикна на тресенето.
Да споделя малко факти с предишния ми автомобил Пежо 406..... Пробвал съм следните комбинации: 1. Дискове Brembo( обикновенни, предни) + оригинални накладки от дилъра- Дисковете са пълен майтап, накладките са супер!Затропаха след има няма 1000км но не просвириха никога! 2.Оригинални дискове от дилъра (задни) + накладки Textar- Невероятна комбинация! Накладките са най доброто което съм ползвал досега не цапат и не издълбават дисковете. 3. Оригинални дискове (предни) + накладки Lucas- Такива накладки няма да докосна повече! Изядоха диска за 2-3000км. като също се появи тропане поради неясни причини. Сменяха се спирачни апарати и т.н.т. докато не смених накладките. Това е с автомобил който не е VW, незная дали има значение марката на автомобила но сега за Бората съм приготвил комплект задни дискове и накладки за смяна на Mintex, скоро ще споделя мнение и за тях.
Накладките на Textar ги купих от Ауто+ Ст. Загора предполагам че и в София са идентични. Цената беше (за Пежо 406 2.1 ТД) 66лв. комплект. Но пак казвам това е качество за което си струва цената. Лично мнение разбира се. Не съм ползвал АТЕ нека някой да сподели....
Естествено, че пречи и то много. Първо излизат прекалено много буталцата на апаратите, второ топлината от спирането се разпределя на много по-малко метал - загряват бързо, кривят се и не спират ефективно. Падне ли под посочения минимум - на боклука! Особено тоя тежък Пасат с 9мм плътни дискове и барабани отзад си е
минах преди малко през авто+ да проверя цената на дисковете, за вентилирано брембо цената беше 47лв, а брембо макс 62лв. Обикновенните плъчни дискове пак на брембо мисля, че бяха 30лв+. За Пловдив става въпрос
Като заговорихме за Brembo моите 280mm вентилирани ги хапна ръждата за един месец не каране. Сега вече 3-ти ден карам и ми бие педала, но поне намалява. Надявам се да не се наложи смяна на дисковете защото не съм карал колата. Ще е мега тъпо
P.S. Изчисти се ръждата и всичко си дойде на мястото. Сега пак спира все едно си пуснал котва
Последна промяна от radi_nrj на Нед 31 мар 2013 18:52, променено общо 1 път.
аз съм със тръстинг и съм доволен не съм карал с по скъпи и маркови и все пак всичко си зависи от цялата спирачна система,не само от накладките или само от диска.
genov1 написа:Хм, те за тва ли ми загрявага джантите понякога. Мисля да сложа отзад едни дискове на мястото на барабаните и дано се пооправят нещата
Дисковете отзад няма да решат проблемите ти отпред. Все пак нали знаеш, че голяма част от спирачното усилие се поема от предните колела? Дисковете, с които караш отдавна са за боклука, по-добре ги смени, за да не се претрепеш някъде с колата.