А не като пръдне врабче до колата да опищи квартала

tih написа:Малко да изровя темата...колега как разбрахте, че колата никога не е имала заводска аларма, питам защото и аз нямам такава в момента, но ми се ще да знам дали съм имал за да си я възстановя, имам един бутон на таблото със символ на камбанка и до колкото разибрам е за обемни датчици, което ме навежда на мисълта, че съм имал заводска аларма, ако е така значи е скопена и затова търся инфо, ако някой може да помогне, ще съм благодарен.
K8KPI1988 написа:Здравейте колеги от скоро съм собственик на Golf 4 1.9 TDI AJM 2001г..Автомобила има заводска аларма,проблема идва от там че когато се активира алармата като се отвори предния капак например мигачите започват да мигат,но колата не издава никакъв звук.Момчетата от застрахователната фирма ми казаха да си оправя клаксона.Иначе като цяло ми я признаха.Въпроса ми е може ли някои да ми каже как да направя това нещо?
tonyM написа:tih написа:Малко да изровя темата...колега как разбрахте, че колата никога не е имала заводска аларма, питам защото и аз нямам такава в момента, но ми се ще да знам дали съм имал за да си я възстановя, имам един бутон на таблото със символ на камбанка и до колкото разибрам е за обемни датчици, което ме навежда на мисълта, че съм имал заводска аларма, ако е така значи е скопена и затова търся инфо, ако някой може да помогне, ще съм благодарен.
Призанците за наличие на заводска аларма на Г4 са следните:
1. Наличие на сгъваем ключ.
2. Наличие на комфорт-модул (модел: 1J0959799xx/1C0959799xx; адрес 46 с ВАГ-КОМ)
3. Наличие на електронна или тип "клаксон" сирена, намираща се под механизма на предните чистачки (до ЕКУ-то).
4. Наличие на обемни датчици в задните осв.плафони и бутон за изключването им на колонката зад шоф.врата.
1, 2 и 3 са задължителни, 4 е опция. Може да се направи следния ъпгрейд: при наличие на 1+2+3(тип "клаксон" сирена) към 1+2+3(електронна сирена)+4, като се добавят съотв.модули/окабеляване и се препрограмира комф.модула с VDS-PRO, при което се получават и някои други нови функционалности, не касаещи охранителната функция. Повече тук: http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=112
K8KPI1988 написа:Логиката ми е следната че щом от застраховката я признават като цяло значи я имам,но ме интересува друго нещо въпросната сирена само отпред ли седи,защото от познати съм чувал че е възможно да е и някъде в багажника и ако това е така къде по-точно се намира?
tonyM написа:tih написа:Малко да изровя темата...колега как разбрахте, че колата никога не е имала заводска аларма, питам защото и аз нямам такава в момента, но ми се ще да знам дали съм имал за да си я възстановя, имам един бутон на таблото със символ на камбанка и до колкото разибрам е за обемни датчици, което ме навежда на мисълта, че съм имал заводска аларма, ако е така значи е скопена и затова търся инфо, ако някой може да помогне, ще съм благодарен.
2. Наличие на комфорт-модул (модел: 1J0959799xx/1C0959799xx; адрес 46 с ВАГ-КОМ)
3. Наличие на електронна или тип "клаксон" сирена, намираща се под механизма на предните чистачки (до ЕКУ-то).
4. Наличие на обемни датчици в задните осв.плафони и бутон за изключването им на колонката зад шоф.врата.
1, 2 и 3 са задължителни, 4 е опция. Може да се направи следния ъпгрейд: при наличие на 1+2+3(тип "клаксон" сирена) към 1+2+3(електронна сирена)+4, като се добавят съотв.модули/окабеляване и се препрограмира комф.модула с VDS-PRO, при което се получават и някои други нови функционалности, не касаещи охранителната функция. Повече тук: http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=112
lubo007 написа:tonyM написа:tih написа:Малко да изровя темата...колега как разбрахте, че колата никога не е имала заводска аларма, питам защото и аз нямам такава в момента, но ми се ще да знам дали съм имал за да си я възстановя, имам един бутон на таблото със символ на камбанка и до колкото разибрам е за обемни датчици, което ме навежда на мисълта, че съм имал заводска аларма, ако е така значи е скопена и затова търся инфо, ако някой може да помогне, ще съм благодарен.
Моят има заводска аларма, работи за сега, но нямам никакви сирени под чистачките! свири си от клаксона на колата
joker написа:K8KPI1988 написа:Логиката ми е следната че щом от застраховката я признават като цяло значи я имам,но ме интересува друго нещо въпросната сирена само отпред ли седи,защото от познати съм чувал че е възможно да е и някъде в багажника и ако това е така къде по-точно се намира?
До всички колеги със заводски аларми!!!!Не разчитайте на тях!!!При влизане с трошач през ключалката алармата се деактивира защото отчита нормално влизане...и крадците чудесно знаят това!!!Така ми ошушкаха акумулатора и CD-то буквално под прозореца на апартамента(а съм на 1-я етаж)!Допълнителната аларма е задължителна,ако не искате да берете ядове!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 51 госта