газов инжекцион или обикновен изпарител?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Re: газов инжекцион или обикновен изпарител?

Мнениеот wetrelaks » Пон 27 фев 2012 22:02

myrshavija написа:
kris11 написа:
myrshavija написа:
kris11 написа:... В Пасата тясно, ниско, няма място за багаж при преселение :Mr Green Fun
Ако не те познавах от форумите, щях да те нахраня ... ама ще пробвам така:
Хайде Б3 и Б4 да не са най-тесните коли, а?

А до автора на темата - опитай малко по-сериозно и не е е нужно да цитираш 5 мнения поред за да качиш 5 снимки!

Има разлика в размерите - на дължина е 3-4 см по-дълъг от Б4 .Но на широчина разликата е по-голяма. Имах извадени на лесно разликите в габаритите , но не можах да я намеря когато писах. за височина няма смисъл да спорим нали?.Без 6 и 7 ма седалки багажника е несъизмеримо по-голя от Пасат а в предвид голямата разлика във височината.Хората на задните седалки /3-4-5 места са в моного по-широко и комфортно състояние от Б3/4
Нищо не те агитирам просто при възножнсст седни в Щаран/Алхамбра - сам ще се убедиш. Ако пък съборя 3-4- седалки става ..... Ако трябва утре ще ровя да вадя размери :beer

Аз не споря, че в Шарана е по-просторно. Но така, както си го написал, все едно иде реч за Поло. Б3 и Б4 са едни от най-просторните коли в класа си и за времето си - и отпред и отзад. :beer

и не само за времето си .сега ги правят за джуджета :beer

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 27 фев 2012 22:32

wetrelaks,приятелю мой,стига слуша и стга се шашка,направихме темата 7 страници.Просто им кажи на някои,че сега в момента си караш на газ и нямаш проблеми никакви.Караш си,а не да се чудиш кво да слагаш щото си на бензин.Няма да се повтарям,смени си изпаритела с нов,имаш клапа,имаш емулатор,ползвай си ги.Като искаш пък не сменяй нищо а си продължавай така,нали няма проблеми нещо?Поне аз не разбрах да има,нито разбрах защо искаше да си сменяш изпаритела,щото някой газаджия ти каза така ли?

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Вто 28 фев 2012 14:19

Iezekil написа:wetrelaks,приятелю мой,стига слуша и стга се шашка,направихме темата 7 страници.Просто им кажи на някои,че сега в момента си караш на газ и нямаш проблеми никакви.Караш си,а не да се чудиш кво да слагаш щото си на бензин.Няма да се повтарям,смени си изпаритела с нов,имаш клапа,имаш емулатор,ползвай си ги.Като искаш пък не сменяй нищо а си продължавай така,нали няма проблеми нещо?Поне аз не разбрах да има,нито разбрах защо искаше да си сменяш изпаритела,щото някой газаджия ти каза така ли?

да,на ниски обороти като газрее колата ги мени. когато е студена е ок

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 08 мар 2012 8:22

Колеги,във вторник вкарвам автомобила за монтаж на инжекцион .След дълги питания и консултативни съвети , реших да взема на лизинг Италиански инжекцион с италиански компютър .

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 08 мар 2012 10:45

Какъв? Къде?

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 08 мар 2012 12:50

ще имам точно инфо след 2 дена . нормално ли е след слагането на инжекциона да върви повече и на бензин?

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Чет 08 мар 2012 12:58

ейййй аз докато прочета темата, докато намеря проблема ти се реши.Дано само мененето на оборотите да е било от газовото, а не от нещо друго, че май има 1001 причини да го прави това.А сега:аз съм а АБФ мотор(150 к.с) и съм с обикновенна газова уретба.Нямам ядове, имам кихалка, да не пръсне кутията.Карам с газ само от почти едни и същи бензиностанции и нямам проблем.Проблем е като сложа кофти газ.Придърпва, гърми и гори зверски.До 19 на 100 ми е стигала, а нормално си гори около 11-13 само градско.Не съм много запознат, но си мисля, че ако кабели, свещи и други такива части, отговарящи за доброто изгаряне на горивото са наред, няма да има проблеми даже и с обикновенна газова уретба

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 08 мар 2012 13:10

реших се на газов инжекцион не само защото стария изпарител е за профилактика,казаха ми че ще върви повече и на безнзин и на газ и ще е по икономична все пак . времето ще покажа разбира се .новото си е ново .

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 08 мар 2012 13:11

dimovip написа:ейййй аз докато прочета темата, докато намеря проблема ти се реши.Дано само мененето на оборотите да е било от газовото, а не от нещо друго, че май има 1001 причини да го прави това.А сега:аз съм а АБФ мотор(150 к.с) и съм с обикновенна газова уретба.Нямам ядове, имам кихалка, да не пръсне кутията.Карам с газ само от почти едни и същи бензиностанции и нямам проблем.Проблем е като сложа кофти газ.Придърпва, гърми и гори зверски.До 19 на 100 ми е стигала, а нормално си гори около 11-13 само градско.Не съм много запознат, но си мисля, че ако кабели, свещи и други такива части, отговарящи за доброто изгаряне на горивото са наред, няма да има проблеми даже и с обикновенна газова уретба

на бензин мотора работи безупречно

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 08 мар 2012 15:06

wetrelaks написа:реших се на газов инжекцион не само защото стария изпарител е за профилактика,казаха ми че ще върви повече и на безнзин и на газ и ще е по икономична все пак . времето ще покажа разбира се .новото си е ново .
Повече от времето, когато си бил с плочка - да. Повече от същата кола, която никога не е имала газ - няма как. :mrgreen:

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 15 мар 2012 17:03

Колеги сложиш газов инжекцион и авомобила ми е като нов . Няма нищо общо с обикновенния изпарител ,мотора работи равномерно на ниски обороти,набира по- бързо и разхода е с около 1 , 1,5 надолу. .

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Чет 15 мар 2012 17:17

хаха, аз пък питах тук в бургас на едно място.... 800 лв и понеже мотора бил сложен, монтажа на ФИ-то щяло да отнеме 2 дни.....Първо, че немога 2 дни без кола, и 2-ро, че ако я оставя 2 дни може половината части да не ги намеря като отида :screwy

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 15 мар 2012 18:49

е товва е,само 4 дена на газ и вече имаме нов разход...я да кажеш какво допълнително слагат от обикновено газово,че да искам и аз такова?

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 15 мар 2012 21:23

газовия инжекцион го слагаха един ден , всичко е италианско. по различно от обикновения изпарител е че колата е по-мощна , разхода го засякох от пълна до пълна бутилка на 100 км. градско от една и съща колонка . извънградско още не съм я тествал . на газ превключва учудващо за мен много бързо ,но неприятното е че се чува един особен звук като на дизел когато отвориш капака,иначе е ок поне засега . на 15000 някакви филтри ще трябва да ми сменят .

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 16 мар 2012 9:11

wetrelaks написа:...неприятното е че се чува един особен звук като на дизел когато отвориш капака...

Това да не те притеснява, от газовите инжектори е. Така или иначе са си по-шумни от бензиновите. След 1000-2000 км. може да понамалее малко шума...

Върни се в “Автогазови уредби”