Някои кара ли с масло Mannol 10w40и мнение за него
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Някои кара ли с масло Mannol 10w40и мнение за него
Сериозно ли М10Д е станало 10 лева литъра ? Последно беше ... 2 лева на едро , 5 на дребно и 6.50 в 1л туба ,странна работа
Не знам някое масло да може да се конкурира с М10/М16 по цена - дори рециклетата са по-скъпи от М10 . Манол 10/40 наливно е по-тънко /около 9 лв/л / , зависи и от продавача все пак . Момчета , не разбрахте ли , че на евтините масла никой не им прави копия , защото просто е неизгодно . Фалшив Кастрол има доста , фалшиво М10 и подобни НЯМА . Манол е стабилна марка и да ми говорите тука , че ставало само за трабанти е СМЕШНО и доста тъпо изказване . Карах с Манол 15/40 доста време , с антифриза им също около 2 години изкарах / на работа това предлагахме като наливни продукти + други на марката / , та никой не е изревал нито от синтетиката им , нито от полу и минералка . Да , не е висок клас , но за толкова пари - толкова .

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ivan4u написа:Сериозно ли М10Д е станало 10 лева литъра ? Последно беше ... 2 лева на едро , 5 на дребно и 6.50 в 1л туба ,странна работаНе знам някое масло да може да се конкурира с М10/М16 по цена - дори рециклетата са по-скъпи от М10 . Манол 10/40 наливно е по-тънко /около 9 лв/л / , зависи и от продавача все пак . Момчета , не разбрахте ли , че на евтините масла никой не им прави копия , защото просто е неизгодно . Фалшив Кастрол има доста , фалшиво М10 и подобни НЯМА . Манол е стабилна марка и да ми говорите тука , че ставало само за трабанти е СМЕШНО и доста тъпо изказване . Карах с Манол 15/40 доста време , с антифриза им също около 2 години изкарах / на работа това предлагахме като наливни продукти + други на марката / , та никой не е изревал нито от синтетиката им , нито от полу и минералка . Да , не е висок клас , но за толкова пари - толкова .
Не станало 10лв литъра М10, говорех образно. SCT са собственици на MANNOL и най-вероятно половината форум има някакъв филтър по колата производство на SCT без дори да знае

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Досега не си ли карал с някоя марка!?Не си ли бил доволен от дадено масло!?Тука ако питаш ще чуеш 1000 менения.Един доволен ,друг не.Карай си с маслото от което ти си бил доволен.
А М 10 е 3,50 наливно.
А М 10 е 3,50 наливно.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
От 3 години, никакви проблеми. Не е популярно като марка и вероятността за менте е по-малка.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не знам какви проблеми очаквате да имате. Проблемите се виждат като се отвори мотора - евтините масла не смазват добре във всякакви условия, в резултат на което бутала, цилиндри, сеглементи и лагери се износват в пъти повече, отколкото при каране с хубаво масло.
Но всеки избира сам и си плаща за това.
Но всеки избира сам и си плаща за това.

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хидравлично съм позлвал
в сравнение с оригиналното ФВ масло , Манол е като пот
в сравнение с оригиналното ФВ масло , Манол е като пот
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Сменяш го на по малко километри и пак нямаш проблеми.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Не е така, колега. Има критични натоварвания като студен (сух) старт, високи обороти, висока температура (над 110 градуса на маслото), ниска температура (по -10) и т.н. при които евтините масла доказано не се справят добре. Та и по-често да го сменяш, не предпазваш мотора. А ако го сменяш 2 пъти по-често (примерно) - къде ти е кяра - пак излиза като скъпо масло, че и по-скъпо (филтри, труд, време)...
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Cern Swiss написа:Не е така, колега. Има критични натоварвания като студен (сух) старт, високи обороти, висока температура (над 110 градуса на маслото), ниска температура (по -10) и т.н. при които евтините масла доказано не се справят добре. Та и по-често да го сменяш, не предпазваш мотора. А ако го сменяш 2 пъти по-често (примерно) - къде ти е кяра - пак излиза като скъпо масло, че и по-скъпо (филтри, труд, време)...
Няма спор !Затова има масла по 10 лв и по 20 лв.Баща ми караше жигулито само с М10д ама го сменяше на 3000 и изкара 300 000.Ама все пак беше жигули.Аз съм сменил толкова много масла ,че даже не им помня имената на всички.Сменял съм ги някои даже на 3000 ,понеже все ми се причуваха разни шумове.Сега съм с Вайко ,взимам го по 8 лева наливно и съм доволен.Смятам да го хвърля на макс.8000км..За въпросното Манол съм чувал различни отзиви както се вижда и тука.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хубавите масла са си хубави. За тях няма две мнения, както е за въпросния манол. Преди колата не я бях карал 3-4 години. Дори не беше палена, защото карах повече служебни и беше ударена. За толкова време беше стояла с Mobil наливано последно, това го помня като вчера. Като реших да я подкарам отново, за голямо учудване маслото си седеше рядко като вода. Както когато го наливах. Мисля беше 10w40 или 15w40. Подкарах я и го смених чак след 5000 км. някъде, когато му изтече и пробега. Сега карам с 5w40 Mobil след като си смених семеринга до съеденитела, че изпускаше малко. Колата е на 200000 вече и не гори грам масло от смяна до смяна. А се кара с редки масла като за чисто нов двигател. Та тия мурафети за евтините масла, че уж били хубави ама не съвсем... Точно си е за трабант това и то само за бензина, че да минеш после по-тънко с ремонта. Ако сложиш такова в скоростите, лошо... Последствията не идват веднага. Иска си време и то не малко и доста каране. За М10Д няма да говорим въобще, щото там съм цепил поне няколко пъти двигатела на мотора за семеринги и накрая смених и коляновия вал, там мазането от бензина е общо, докато се усетим, че има и хубави масла при които не става тоя номер. Явно и въпросния манол не е много по различен от М10Д. 

- pleasuree
- Автомобил: Golf MK4 V6
- Двигател: AUE 2001
1 ден като си видях щеката суха ,отидох веднага и налях 4.5л Манол/защото беше по-евтино,около 10лв литъра/ Покарах 10км ,настъпах я леко и отзад стана такава грозна "гледка" /нищо не се виждаше от гъст бял пушек/ Още не съм я закарал да разберат какво и се е случило,ама тва масло... 

- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Преди време имах клиент някакъв играч ,пича по негови думи имаше "цехче"Отвори багажника на джипа ,а вътре имаше празни туби за масло без етикети"мостри".Още ли мислите че всичко на нашия пазар е оригинално???Блаженни са вярващите бих казал.
- aladin
- Автомобил: Mercedes CLK 192 ps
- Двигател: M 111 944 1998 cm3
- Контакти:
pleasuree написа:1 ден като си видях щеката суха ,отидох веднага и налях 4.5л Манол/защото беше по-евтино,около 10лв литъра/ Покарах 10км ,настъпах я леко и отзад стана такава грозна "гледка" /нищо не се виждаше от гъст бял пушек/ Още не съм я закарал да разберат какво и се е случило,ама тва масло...
А замислил ли си се защо щеката ти е суха?Защото колата ти лапа масло като за световно.
Значи нямаш масло никакво в двигателя,т.е. колата ти го е изхарчила.
Освен това белият пушек не е на масло а на антифриз.
А между другото - аз карам с такова масло 10w40 на Ауди 1,9 TDi - за 4 години никакви грижи.Колата си върви перфектно,нито харчи масло,нито пуши.
Ако колата ти е издухала - каквото и масло да сложиш не те спасява.Другия вариант е да се циганиш като търговците по Горубляне и да сипваш добавки да замазваш положението

Последна промяна от aladin на Чет 15 мар 2012 21:46, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
aladin написа:Кулата си върви перфектно,нито харчи масло,нито пуши.
Аз до сега не съм виждал кУла, която да върви

Колкото до конкретното масло един майстор ми сподели, че му е пристигнала една 2-ка GTI PB, която била с марково масло 10W40 (Май беше някакъв Кастрол). Майстора каза, цитирам:
- Като влезна в гаража така тракаха повдигачи, че можеше да я сбъркаш с дизел.
Собственика на колата взел от близкия магазин масло SCT от варел (то си е MANNOL) и като го сменили повдигачите млъкнали

Така, че вече каквото и да купуваш днешно време не се знае-знае ли се.
- aladin
- Автомобил: Mercedes CLK 192 ps
- Двигател: M 111 944 1998 cm3
- Контакти:
Е не се хващай за една буквичка сега:)
А маслото е със сигурност внос от Германия и не е наливно.
Между другото - предполагам знаете, че повечето "маркови" масла на българският пазар се бутилират там,където се бутилира и приста-та.
А маслото е със сигурност внос от Германия и не е наливно.
Между другото - предполагам знаете, че повечето "маркови" масла на българският пазар се бутилират там,където се бутилира и приста-та.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”