Мотора е 1.9 тди alh 150 hp. наложи се да стартирам отново мотора веднага след изключването му.
за това реших да не чакам реотана и тогава се случи . Помислих че съм скъсал ангренажен ремък. Веднага
изгасих мотора. След това опитах по процедурата и запалих нормално. Днес пак запали нормално.
Какво беше това и откъде дойде?

силни детонации при стартиране на топъл двигател 1.9 тди ALH
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Re: силни детонации при стартиране на топъл двигател 1.9 тди ALH
ALH e 90 к.с.Преди това ръчкал ли си я колата , на мен така ми направи на не много загрял мотор когато ми се наложи на един баир да и дам много газ.Започна да работи все едно на 2 цилиндъра и пушеше доста.Огасих след 5 мин пак запалих и не съм имал проблем.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
възможно ли е да са ти сипали бензин вместо дизел ?
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
задържал си ключа на стартер за много кратко време.колата ти пали на зъб, стартера върти бавно и маховика изпада в резонанс.ако задържаш малко повече на стартер и проблема няма да се появява.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Или задържаш една идея повече ключа при палене, както каза ifidik, или сменяш маховик.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Случва ми се 2-3-4 пъти като блея да пусна ключа прекалено бързо и да го вкарам в резонанс. Целия ми комплект е нов, двумасов закс, барабар с нов стартер за по-сигурно. 
ПП: Като е топъл мотора леко подвежда че пали моментално и ти пускаш ключа, но не е точно така, все пак трябва да се задържи докато запали хубаво.

ПП: Като е топъл мотора леко подвежда че пали моментално и ти пускаш ключа, но не е точно така, все пак трябва да се задържи докато запали хубаво.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
ifidik написа:задържал си ключа на стартер за много кратко време.колата ти пали на зъб, стартера върти бавно и маховика изпада в резонанс.ако задържаш малко повече на стартер и проблема няма да се появява.
Да,и на мен ми се случи скоро да ми се изплъзне ключа при палене и така се затресе все едно ще се разпадне

Върни се в “Дизелови агрегати”