Центровка на Поло 1.4 AHW

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ilko-gd
Автомобил:
Двигател:

Центровка на Поло 1.4 AHW

Мнениеот ilko-gd » Вто 13 мар 2012 22:37

Здравейте колеги,

Имам проблем с центровката на това Поло. В Аутодата дават да се използва инструмент за фиксиране на разпределителните валове. Отвора в шайбите и главата е 8 мм, но не знам какво е разстоянието между центровете на отворите в планката през която минават шишовете, както и какъв е диаметъра им в горната част - тази която минава през планката. Ще съм благодарен ако някой колега ми даде размерите понеже след два дни търсене никъде не мога да ги открия, а инструмента е лесен за изработка.

Имам някои съмнения и искам да проверя центровката. Двигателя има едно чукане подобно на дизел, не толкова силно разбира се, но като сравнявам със същият но сложен в Голф 4 този на Полото е по-шумен. Прочетох доста теми за разхода на масло и износването на сегментите, като не изключвам и това като причина за този шум, но понеже не знам кой е сменял ремъците и всичко е белязано произволно с червена боя искам да проверя.

Също понякога при изключването от скорост в движение колата гасне, но това най-вероятно е от дроселовата клапа. "Обучил" съм я и е изчистена идеално, но явно си и идва времето. Ако имате други идеи и за този проблем ще се развам да ги споделите.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Центровка на Поло 1.4 AHW

Мнениеот dj_tuhla » Чет 15 мар 2012 11:10

Това чукане което описваш е най-вероятно от износване на полите на буталата, които се чукат в цилиндрите при хода нагоре-надолу.
Много хора не вярват, аз обаче го видях изхабяването с очите си, когато сменяха сегменти на моя .. тия мотори просто нямат общо със издръжливостта на аналозите си от по-старата генерация, според мен нарочно. Особено в комбинация с италианско минало, резултатите са такива. Това е за съжаление.

Поздрав.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Чет 15 мар 2012 11:34

Колега ilko-gd, чукането като дизел позатихва ли след няколко минути работа или не?

Колега dj_tuhla, ако позатихва проблема е друг нали? :wink:
Между другото(малко оф-топик) колега dj_tuhla, преди време ми беше дал на лични съобщения препоръки за моя двигател, искам да ти кажа, че до няколко дни ще ги изпълня и ще ти кажа за резултата! Става въпрос за маслото и добавката за повдигачите :wink:

ilko-gd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilko-gd » Пет 16 мар 2012 9:28

Почукването си остава, което значи че не е от повдигачите. Те чукат но за секунди след запалване на студен мотор докато се напълнят. Четох и за износването на буталата, сигурно от тях идва този звук. Интересното е че същият двигател, но в Голф 4 въпреки доволният си разход на масло от 0,7л./1000км. не издава никакви звуци. И двете коли са на приятел и имам преки наблюдения.

За фиксатора свалих размери от самият мотор и ако е успешен след като го направи стругаря ще ги пусна и в темата за да е полезно и на други колеги. Интересно ми е никой ли не си сменя ремъка с необходимия фиксатор да каже размерите?

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Пет 16 мар 2012 15:58

ilko-gd написа:Почукването си остава, което значи че не е от повдигачите. Те чукат но за секунди след запалване на студен мотор докато се напълнят...

При мен им трябва около 1-2 минути работа на двигателя и тогава чувствително затихват.

ilko-gd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilko-gd » Пет 16 мар 2012 17:06

Колега delpi по нагоре казваш, че си сипал и добавка по препоръка на dj_tuhla. Ако има ефект при теб да ми кажеш каква добавка си сипал и на каква цена е.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Пет 16 мар 2012 19:55

ilko-gd написа:Колега delpi по нагоре казваш, че си сипал и добавка по препоръка на dj_tuhla. Ако има ефект при теб да ми кажеш каква добавка си сипал и на каква цена е.

В понеделник я вкарвам в бокса за смяна на всички консумативи включително ролки, ремъци, водна помпа и маслото+добавка. Нямаш проблем, след това ще кажа отзивите...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”