Мале какви шофьори са се навъдили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мале какви шофьори са се навъдили

Мнениеот lyubobg » Пет 06 окт 2006 19:29

много погрешно си мислят хората че голфаджийте са най-голямата напаст.. В последно време все жени ме засичат, а върха беше вчера. Неква вектра кара яко и се набира, диша ми във врата и поглеждам в огледалото - неква бабка дето не може да си държи главата спокойно и я клати постоянно - Паркинсон или не знам как се наричаше това треперене, после ме изпревари с порядъчно количество газ и аз се прекръстих :shocked :horror: :horror: :horror:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пет 06 окт 2006 19:39

Кое те потресе? :)

Че е жена?
Че е възрастна?
Че си клати главата?
Или че те е изпреварила?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 06 окт 2006 19:40

Nadya_ написа:Кое те потресе? :)

Че е жена?
Че е възрастна?
Че си клати главата?
Или че те е изпреварила?

Нито едно от тези - че е карала безрасъдно мисля аз :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 06 окт 2006 19:49

Да и в мен се заформя подобно мнение за нежният пол..
от има нема година..
Все най-много бързат.. що ли.. и са най-нетолерантни на пътя...
за ориентираност да не отварям дума..

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 06 окт 2006 19:55

Мен ме гони един около 70 годишен дядо със една Жигула на "Хемус"....намалих до 110 и ме изпревари :D После карах на около 25 метра зад него със неговата скорост-издържа 140 около 5 минути и се отказа да се дърпаме!Но явно е обичал високите скорости човека.... :D :bowdown :bowdown :bowdown :drive :drive :drive :012: :012: :012: :012: :012: :012: :012: :012: :011:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пет 06 окт 2006 20:01

wili98 написа:Да и в мен се заформя подобно мнение за нежният пол..
от има нема година..
Все най-много бързат.. що ли.. и са най-нетолерантни на пътя...
за ориентираност да не отварям дума..

Абсолютно съм съгласна, Вили, и не само това, но освен неориентирани и адски нетолерантни са и много нагли! :shock
Но си мисля и друго...
Като че ли това е масово явление...както при жените, така и при мъжете.
Като цяло вече почти се е загубила колегиалността на пътя..Жалко е.
Наскоро един ме засече много лошо от ляво..
Бипнах му, той спря и ме попита "Е кво, не мога ли да мина?"
По принцип не можеше, защото нямаше място, където да се мушне, а можеше и да мине :wink: ... ако си беше пуснал мигача примерно..
Това и му казах.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 06 окт 2006 20:08

в момента в българия се кара на принципа на джунглата - по силният оцелява. всеки си кара както си иска а след като стане нещо, засичане, удар и т.н. слизат и започват да се бият. няма колегиалност, уважение към другите участници в движението и уважение към човешкия живот. все повече хора се качват в автомобилите си и приемат това все едно че са тръгнали на война, всеки бърза нетърпелив е и нервен. затова и имаме повече жертви от катастрофи от колкото в други държави където се водят войни. :horror: :horror: :horror:

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 06 окт 2006 20:41

така е. какво ми направи впечатление в Полша това лято - навсякъде по пътя - маркировка, подновява се явно редовно или е добре направена, дори и в селата, няма дупки и бабунки по пътищата, в града се кара с постоянна скорост и то до 50-60км/ч овсен ако не е по булевардите, по които не минават пешеходци и там е разрешена по-висока скорост. но за 10 дни при условие, че на ден минавахме по 200-400км, не чух някой да нахока или да се развика на някого по пътя, някой да свирне или да надуе клаксона. но и пешеходците седят на 30см навътре от пешеходната пътека на светофар, докато не светне зелено да преминат. направо не можех да го повярвам като гледах какво става, а има и задръствания - но хората се уважават и са дисциплинирани на пътя, и имат правила, които спазват.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 06 окт 2006 21:03

vasstop написа:

Че е жена?
Че е възрастна?
Че си клати главата?
Или че те е изпреварила?

потресе ме че е болна и кара безразсъдно, вместо да кара внимателно, надали рефлексите и са на 6 за да кара така ....

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пет 06 окт 2006 21:48

lyubobg написа:
vasstop написа:

Че е жена?
Че е възрастна?
Че си клати главата?
Или че те е изпреварила?

потресе ме че е болна и кара безразсъдно, вместо да кара внимателно, надали рефлексите и са на 6 за да кара така ....

Ако наистина е болна мисля, че дори изобщо не би трябвало да кара..
Ако е диагностицирана, трябва да ся предупредили/да са и забранили дори.. :?

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 06 окт 2006 21:52

Колко много неща не трябва да се случват , но въпреки това са факт , не е истина просто :D

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Пет 06 окт 2006 21:55

не знам, но един пишман "моторист" с некво смешно мотопедче днес се опита да убие приятелката ми докато слиза от колата /срял съм на червен светофар в колона, преди спирка в Младост / , тя излиза , а тоя не знам откаде долетя отдясно до бордюра :evil: ....тя се размина с голяма уплаха, а аз съм още бесен, резултата беше почти обърната врата, за щастие само с изкривено ръбче в края долу / не се виджа от самолет/ ама аз като го знам :twisted:
Палих колата и се махнах докато тоя се извинява ,че ми беше паднало пердето / а не съм такав човек :shock /...
направо вече се кръстиш докато караш "градско" в джунглата :roll:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 07 окт 2006 7:09

Svetilio написа:не знам, но един пишман "моторист" с некво смешно мотопедче днес се опита да убие приятелката ми докато слиза от колата /срял съм на червен светофар в колона, преди спирка в Младост / , тя излиза , а тоя не знам откаде долетя отдясно до бордюра :evil: ....тя се размина с голяма уплаха, а аз съм още бесен, резултата беше почти обърната врата, за щастие само с изкривено ръбче в края долу / не се виджа от самолет/ ама аз като го знам :twisted:
Палих колата и се махнах докато тоя се извинява ,че ми беше паднало пердето / а не съм такав човек :shock /...
направо вече се кръстиш докато караш "градско" в джунглата :roll:

леле този съм го оставил без зъби просто. в последно време забелязвам, че все повече жени карат нагло и изпреварват отдясно, засичат и минават целите колони на светофар, за да застанат най-отпред. обаче или им липсва опит или съобразителност ли и аз не знам какво и създават невероятни условия за катастрофи. жалко, вместо да вървим към по-добро отиваме назад. и тези жени са видели от мъжете си този стил на каране.

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Съб 07 окт 2006 8:07

А какви се струва да сечеш пътя на автобус на спирката. Шофьора трябваше да изпили гумите и да събере пътниците в предната част на автобуса, заради една шматка, дето реши да спре преди него на спирката (руса мацка с вектра- по изгнила от прабаба ми) :twisted:

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Съб 07 окт 2006 9:31

След предишната сбирка в Пловдив карам до тях един колега от пежо форума ( :oops: ) и на Мария Луиза и Петко Д' Петков от дясна лента си продължавам направо, в дясно паркирали коли, караме айляк и мохабет в колата и изведнъж между мене и паркиралите коли ме изпреварва Опел вектра на около 5-10см от удара. Лелеее както ми беше първото излизане с новата боя побеснях, газ след него, дълги къси, ама ония тръгна да бяга...бега бега, накрая едни ченгета изкочиха, ония зави на една страна аз направо и избяга копеленцето нещастно беше най-много на 19... Ей тия лайна най-много ме дразнят, не че съм на 40 години, ама вчера да си взел книжка и на следващия ден да си Фитипалди не върви някак си..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”