оранжевото венто to the beach
- abbaa
- Low rider
- Автомобил:
- Двигател:
Re: оранжевото венто 1.8моно=>1.9 тди=>1.8моно
От доста отдавна несъм писал в темата, но това е защото станаха предица от глупави нещастия и лошо стечение на обстоятелствата. Преди 4-ри седмици на една пешеходна пътека ме удариха отзад и от там се почна филма, викнахме полицияя и писаха на човека акт, аз обаче небях регистрирал колата с новия двигател и в малък град всичко се знае, та полицая ми каза да отворя капака на колата, след което ме заведе в кат и там последва спиране от движение. Отидох в София на технотест и даже неми вкараха колата в халето. Оказа се че искат да слагам абс, електроника на педалите(общо взето всичко ,което го има във Венто 97г.) и не ме пуснаха. И така прецених, че няма смисъл да наливам оче пари и още време без кола и пак да не се знае какво ще стане на теста. В момента си връщам стария двигател на колата като му правя една лека ревизийка(смяна на гумички, шлайфане на клапани и шлайф на главата за малко повече мощност). Пък за по нататък една друга "хоби" кола и ще го мислим. Ето малко снимки от ремонта.
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
abbaa написа:Отидох в София на технотест и даже неми вкараха колата в халето.
Какъв технотест О_о отиваш направо в КАТ
- chochov_w
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: гти
много кофти се е получило
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Голямата работа,връщаш стария мотор и толкова,важното е,че си жив и здрав-това е все пак една ламарина.. . 1.8 не е никак лош мотор така или иначе! Жалко само за работата дето толкова хвърли по нея със смяната на моторите... Другия път ще знаеш,че освен всичко,трябва една кола като се прави,промяната да е узаконена... Нищо,че не си бил виновен ти-тъпичко,но факт.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Тва ченге май те е мразело.....
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Факт е ,че си има закони в държавата.Друг е въпроса кой и как ги спазва.Карай си колата и това е колега.Затова всякакви такива работи се ходи в кат и се узаконяват,макар че половината разбирачи не смятат така.Да не говорим и за различен цвят детайл от колата,където всеки приказва квото си знае,а цялата галимация е 20лв и 2 часа в кат и с двуцветен талон.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Ами ако в талона ти пишеше на номер на двигател "не се чете"
.......
.......
- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
Човек ти буташ масло уе! Ще махна дизела заради някви фуражки ти акъл имаш ли уе?Аз и на феста ти казах не се занимавай с глупости сложи в багажника стария мотор кажи им че има повреда после си слагай дизела в коша и пълна газ
- vw__fen
- Автомобил:
- Двигател:
толкова ли няма как да останеш със ТДИ-то .. явно не си чак толко голям фен на дизела че някви пагони да те накарат да си върнеш стария мотор ..
- abbaa
- Low rider
- Автомобил:
- Двигател:
vw__fen написа:толкова ли няма как да останеш със ТДИ-то .. явно не си чак толко голям фен на дизела че някви пагони да те накарат да си върнеш стария мотор ..
Само да ти кажа, че парите които съм налял в този двигател сигурно са повече от колкото струва колата ти(нищо лично), така че си помисли дали несъм голям фен на дизела. И пак да повторя, че колата ми е спряна от движение. Аз сменям вида гориво на колата, повишавам мощноста с повече от 10% и за това трябва да мина технотест. Поради тази причина аз реших да си върна стария двигател, но не си мислете, че дизеловия двигател ще остане да събира прах. Просто в момента финансите не са ми достатъчни за да мога да си взема втора кола.
- red_vento
- Автомобил: Vw Vento
- Двигател: AAM
Колега определено не ти е вървяло
и от какъв зор въпросните полицаи са те накарали да отваряш капака да видят кво има от доло
И всяко зло за добро

И всяко зло за добро

- abbaa
- Low rider
- Автомобил:
- Двигател:
red_vento написа:Колега определено не ти е вървялои от какъв зор въпросните полицаи са те накарали да отваряш капака да видят кво има от доло
![]()
И всяко зло за добро
В амлък град всичко се знае

- the c-b
- Автомобил: GOLF II GTD
- Двигател: SB 1990
Това за малкия град е много вярно. Един приятел, както си караше, палка, проверка на двигател и спрян от движение веднага 

the c-b написа:Това за малкия град е много вярно. Един приятел, както си караше, палка, проверка на двигател и спрян от движение веднага
Аджеба имат ли това право куките?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Ivan_GT написа:the c-b написа:Това за малкия град е много вярно. Един приятел, както си караше, палка, проверка на двигател и спрян от движение веднага
Аджеба имат ли това право куките?
Имат право, както да те накрат да си отвориш багажника, така и предният капак! Явно някой е натопил колегата (Явно този който го е ударил отзад, сега го е яд че е виновен и го е натопил) че двигателя му е сменян и куките са длъжни да проверят! Ако не се лъжа, може да пуснеш жалба за еди коя си кола с еди кой си номер че бучи много и куките ще го намерят и ще проверят дали е така и ще си отнесе глобата( НО не на всеки върви, ако има връзки) така че много ми стана гадно като прочетох че е станало така! Дано нещата се развият добре и колегата да си кара вентото с дизеловия двигател!