Има ли разлика в държането на пътя между Голф и Джета и др.?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
om
Автомобил:
Двигател:

Има ли разлика в държането на пътя между Голф и Джета и др.?

Мнениеот om » Чет 27 яну 2005 11:45

Здравейте,

Досега съм карал няколко коли, но VW-никога.Сега имам старичка Toyota Corolla(1985г.,1.3,12V).Доволен съм от нея, но ще се наложи скоро да я сменя.Мисля за Голф или Джета,1.6 или 1.8.Чувал съм,че са добри.Предпочитам Джета заради по-големият багажник.Освен това ми изглежда по-висока, а често ми се налага да карам по черни пътища.Някой ми каза,че Голфа може да се вдигне,но дали наистина е така-не знам. Въпросите са ми:

- Има ли разлика и каква е,в държането на пътя между Голф и Джета и по-точно по отношение на устойчивост на завои?

- Приблизително колко харчи 1.6 и 1.8? Градско и извънградско,бензин(газ).

- Има ли някакви специфични разлики между Голф и Джета(освен купето разбира се)?

Ако някой може да ми отговори, ще бъда благодарен.

Потребителски аватар
Avgo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Avgo » Чет 27 яну 2005 11:59

Взимай джета,няма да сгрешиш.Единствения недостатък е клякането на задницата :roll:.А разхода на 1.8 пълна инжекциа на газ е 10.5 градско,бензин 9.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 27 яну 2005 12:32

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 20:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 27 яну 2005 13:02

Добре дошъл. Поздрави за ориентацията за нов автомобил. Разликата е очевидна Джета-та с багажника има по-назад изместен център на тежестта и като цяло вози много по комфортно, особенно на задната седалка. Кофтито и при двете е слабото задно окачване(може би меко е по-точна дума), така че ако ще я товариш яко... :( . Според мен няма лош двигател на двойка, било голф или джета. Ако слагаш газ, най-добре да не е инжекцион (малко е оффтопик).
Относно устойчивост в завой...не съм тествал до кога се държи голфа, но джетата ми беше устойчива.
"Наслука" със закупуването и не очаквай в този форум някой да каже че VW е лоша кола или пък неустойчива :lol:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Чет 27 яну 2005 13:30

Разлика има, но не е голяма. Jetta/Vento/Bora возят малко по-меко и комфортно (заради дължината и теглото) от съответните модели Голф, както и са малко по-безшумни (заради шумът, който идва от багажниците на Голф). Но пък са по-склонни към поднасяне по завоите... Абе за мен лично е по-добър избор седана (Jetta/Vento/Bora). Огромният багажник от 550л. е бонус! :wink:

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Има ли разлика в държането на пътя между Голф и Джета и

Мнениеот Huizel » Чет 27 яну 2005 14:06

......Предпочитам Джета заради по-големият багажник.

Купи си ПАСАТ-ка ,няма да сгрешиш.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Чет 27 яну 2005 14:11

Багажника на джетата може и да е голям, но и голфа си има предимства. Като се спусне задната седалка и вътре могат да се слагат много гълги предмети. Примерно аз съм превозвал пералня със затворен багажник на голфа. Хладилник също съм качвал, но стърчеше и не се затваряше багажника :wink: В джетата май и двете работи няма да влезнат :roll:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Чет 27 яну 2005 15:59

1. Багажникът на Vento (каквото карам аз) е 550л., на Passat B3 (какъвто кара баща ми) е 520л. :twisted: :twisted: :twisted: Купи си Пасат сега де!
2. На Vento/Bora също им пада задната седалка и тогава какво става (хладилникът даже няма а стърчи :lol: ).... А вече малко хора си купуват Jetta 1/2, защото са доста стари и почти ги няма. :wink: Иначе не са лоши коли.

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Чет 27 яну 2005 18:48

Като цяло возията на Голф\Джета е доста каруцарска. Карал съм и двете разлика в поведението на пътя не съм усетил. Окачването и двигателите са едни и същи. Единственото предимство на Джетата е по - големият багажник. Но ако ти трябва по - голяма кола най - добрият вариант според мен е Пасат Б3. Трябва да ти кажа че той е доста по добра кола от Голф\Джета 1,2. 8)

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

мотори

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 29 яну 2005 22:43

Според мен е точно обратното,по мощните мотори са по лошия избор,защото повечето са карани от млади ,,пилоти,,и са доста настъпвани ,за разлика от малките които са предпочитани от по улегнали хора.Така мисля аз.

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Съб 29 яну 2005 23:33

Според мен е точно обратното,по мощните мотори са по лошия избор,защото повечето са карани от млади ,,пилоти,,и са доста настъпвани ,за разлика от малките които са предпочитани от по улегнали хора.Така мисля аз.

Колега и аз съм на твойто мнение!

paxaH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paxaH » Нед 30 яну 2005 20:31

"- Има ли разлика и каква е,в държането на пътя между Голф и Джета и по-точно по отношение на устойчивост на завои?"
Разлика на пътя - при шофиране по магистрала, Джетката, поради наличието на багажник е малко по - неустойчива на страничен вятър + добавката с меки задни пружини + четирима човека, става особеност която иска съобразяване.

"- Приблизително колко харчи 1.6 и 1.8? Градско и извънградско,бензин(газ)."
При градско каране с 1,8mi с минимум десет сфетофара и пробег от къщи до офиса около 11 км. в едната посока при идеални условия, разходът на газ е 10. Може и по - малко, но за това трябват перфертни условия (примерно да е лято) и много нежно отнасяне към педала на газта (до 2000 - 2300 об/мин.) Яко е караш по - бързо - до 12 литра/100 км. Разходът на бензин е 9 - 11 литра според сезона, километрите и натовареността на пътят. Един съвет: пресметни си много добре дали има смисъл да се монтира газова инсталация, на колко киломертра ще ти се "възстанови" инвестицията. Някой път евтиното излиза скъпо - справка - само бензиновата помпа ти е 300 лв. нова, втора употреба е 90 - 110 лв.

"- Има ли някакви специфични разлики между Голф и Джета(освен купето разбира се)?"
Както казаха колегите по - горе - багажникът. Малко е непрактичен (не е много широк), но за това е адски дълбок. Не знам как е била Toyota - та, но има предвид, че в голямата си част Голф/Джета са доста постни.

За ценовата зона която си се насочил може да намериш по - нови автомобили, както и по - мощни. Обслужването на Голф/Джета е доста евтино в сравнение с други марки. Сполучливи са за нашият лунен пейзаж. За другото - чети форума :D

Съвет от мене: Джета 1,8 mi. Сложи и 15" джанти ако искаш да ти е по - висока (примерно от Пасат). Задни пружини от Толедо. Джетите по принцип минават за по - пенсионерски :D и шансът да случиш на добра е по - голям. Макар че всичко е относително.

Офтопик: съжелявам ако съм прекалил с първото си писание.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”