Имам си канал и веднъж съм го сменял с бой с чук и една автомобилна щанга-секач от горе, но ми се искаше да го направя по-интелигентно С какво да развия масления филтър?(справих се на ръка)
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Казах ти и днес - 3-5 лв. е смяната на масло и филтър. На всеки пункт, ако си купиш маслото от тях, смяната е безплатна.
Стига си се скъпил за евтините неща.
Ако искаш да ти е удобен филтъра за смена, си купи филтър VW/Audi от Юнитрейд или Еуратек и ще си го сменяш с ключ (отдолу са направени във формата на гайка) или си купи приспособлението за смяна, което се слага на тресчотка и при завъртане стиска филтъра.
Стига си се скъпил за евтините неща.
Ако искаш да ти е удобен филтъра за смена, си купи филтър VW/Audi от Юнитрейд или Еуратек и ще си го сменяш с ключ (отдолу са направени във формата на гайка) или си купи приспособлението за смяна, което се слага на тресчотка и при завъртане стиска филтъра.
- joro_kem
- VW експерт

- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
безплатно е! и от първата бензиностанция да си купиш маслото, ще ти го сменят безплатно. ако поради някаква друга причина си купил масло от място, където не извършват смяна, то парите, които си спестил с тая покупка, ша са наложи да ги вложиш в платена смяна на масло. в крайна сметка безплатен обяд няма.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Sunny написа:...или си купи приспособлението за смяна, което се слага на тресчотка и при завъртане стиска филтъра.
Това е най-лесния начин, може да пробваш да се измъчиш и с водопроводен ключ, но... Вземи си това приспособление и според мен няма да имаш проблеми. Аз съм ходил на много места и са се мъчили с верига, с ремък, с раздвижен ключ и най-накрая ставаше с въпросното приспособление за секунди.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
kaloyan22 написа:Е, ами аз съм прост инженер, а не озеленител и не мога да допусна че съм по умен от производителите на коли.
Тогава не се опитвай да си по -майстор от автомонтъорите.
А това ,че си инженер -по добре не го казвай! Нека не остават с впечатление хората,че всички инженери са като теб! И то машинен инженер! Боже опази!